moznaby to nazwac indeksem ksiag zakazanych a potocznie cenzura.
w podrecznikach szkolnych temat starannie omijano, wiele materialow zrodlowych bylo prohibitami.
ja temat akurat znam ze wzgledu na historie rodziny, ale tez o tym sie mowilo cichutko i w domu, a korespondencja jaka prowadzili starsi rodu i potem my mlodsi (zeby choc troche kontaktu zachowac) do lat 70 objeta byla kontrola, nie wszystkie listy dochodzily.
A Ty miales kiedys mape przed oczami???No jak mozna takie bzdury powtarzac?
Tak,powtarzac bo sam bys tego nie wymyslil.
Zamiast pisać zagadkami powinieneś pisać od razu do rzeczy
Bo sorry, ale brałem udział już w tylu dyskusjach, że strasznie irytuje mnie gdy ktoś nie przechodzi od razu do sedna chociażby z uwagi na szacunek do własnego czasu …
Masz poniekąd racje, oficjalnie nie ma zakazu osiedlenia dla Muzułmanina spoza Japonii w tym kraju tylko że np w 2016r pozytywnie rozpatrzono 0.3% wniosków o azyl dla muzułmańskich uchodźców wiec moje 99.7% versus Twoje 0.3%
Temu ani nie zaprzeczę, ani nie zatwierdzę
PS: W tej wypowiedzi, nie było żadnego konkretu, a już dwa lajki od okonek i Pitbulla
Pokazuje to, że ludzie myślą emocjami
Kolejna odpowiedź kompletnie z tyłka
I jak tu nie tracić wiary w ludzkość Nie żebym się uważał za kogoś idealnego, ale z drugiej strony …
Ty po prostu nie znasz odpowiedzi…
No to sobie popatrz gdzie lezy Iran a gdzie Turcja.Droga do Europy wiodla nawet przez centralna Afryke ale nigdy w druga strone!
Poza tym,tym sie od innych tzw.“uchodzcow” roznilismy ze szlismy DO swego kraju aby o niego walczyc a nie po to by sie na niego wypiac.Nie podkladalismy bomb w Iranie,nawet jesli jakis hotel byl naszpikowany szpiclami.Ani tym bardziej w Turcji.
Przemarsz jest delikatnie mowiac,czyms odmiennym niz inwazja.Poza tym ten przemarsz byl nie tylko droga do naszego swiata ale tez ucieczka przed bolszewizmem.Ludzi ktorzy zdazyli go poznac.W przeciwienstwie do tych co dzisiaj tylko medrkuja zza biurka.
To nie tyczy się mapy jak już … Bo skoro z jednej strony da się przejść do z drugiej tym bardziej …
A poza tym porównywanie ich sytuacji do naszej jest delikatnie mówiąc ignorancją … Nie można tych dwóch kwestii do siebie porównywać…
I to chyba Ty nie widziałeś mapy nigdy jak już … Bo bądźmy szczerzy, ale Oni są w zupełnie innej sytuacji niż My … Ech! I jak tu nie tracić wiary w ludzkość …
To ty nie znasz odpowiedzi xd
Jak słyszę tego typu wypowiedzi to się zastanawiam ile Ty masz lat kolego/koleżanko
Na bardziej konkretnie wypowiedzi Ciebie nie stać ?
Jeju … Świat się dzieli na dobro i zło xd Ja pie*****. Co wy macie w głowach ludzie to Ja się czasami naprawdę zastanawiam xd
Haha nie o to chodzi …Zgrywasz się na alfe i omege w temacie ale probujesz wymusić odpowiedź…powołując się na jakieś wcześniejsze wielkie dysputy, w których brałeś rzekomo czynny udział a tak na prawdę stwarzasz tylko pozory.
taka strategia też jest ok…
Dasz linka chętnie poczytam… tam…
To Ty tylko takie wrażenie odnosisz xd Szczerze to nie chce mi się bo nie mam czasu niczego szukać teraz… Podawałem już nie raz. Jak Ci się nie chce prześledzić moich “pytań” tutaj bodajże “tematów” to twój problem … Ja nie lubię się powtarzać, ale często niestety trzeba bo niestety do wielu ludzi za pierwszym razem nie dotrze
Bądź człowiekiem dla człowieka Zawsze do starych pytań możesz zajrzeć. Ja Ci nie bronię, a wręcz przeciwnie
Poza tym sam napisałeś/aś :
Nigdy nie zgrywałem się na Alfę i Omegę … Zawsze podkreślam, że nie ma idealnych ludzi, ale kto by tam czytał co Ja piszę …
O O O zaczęło się hejterstwo…?. Zapraszam do innego mojego pytania
Z tego co zauważyłam zamieszczasz tylko filmiki z yt… i zaznaczasz, że zaczynasz właśnie oglądać… Jak masz coś do podlinkowania podlinkuj, chętnie przejrzę.
Już nie mówiąc o tym, że na pierwszy “rzut oka” widać, że nie znasz historii
Ja się tutaj tak udzielam bardzo, a potem ktoś taki jak ty pisze mi, że jest taki i owaki xd
Często tak piszę, bo już z natury wiem, że materiał będzie dobry … A nawet jeśli nie to potem piszę w komentarzach co i jak
Szkoda Mi czasu … Niektórzy potrafią być naprawdę zajęci … Jak prostych wniosków nie umiesz sam z siebie wyciągnąć to szkoda mi słów …
Skoro Tobie szkoda czasu by odnaleźć te Twoje materiały które są istotne, to mi tym bardziej ( na zaglądanie w te tematy). Wybieram YT i historyków z prawdziwego zdarzenia.
To zapodaj tutaj swoich historyków z prawdziwego zdarzenia, abym mógł sam ocenić … Bo coś mi się wydaje, że tego nie zrobisz … Uważnie śledzę YT i wszystko co najlepsze to tutaj wstawiam. No ok. Coś mi zawsze mimo wszystko mogło umknąć, ale sądząc po twoim typie wypowiedzi, nie znasz niczego lepszego …
Nie obraź się bo Ja nie chcę tutaj Ciebie obrażać ani nic, ale gada się z Tobą jak z idiotą… Ciągle się tylko wymigujesz i nic więcej …
Każdy ma swoje źródła Ty także. Moje źródło zostało ( jedno) zostało dobrze przyjęte przez forumowy autorytet historyczny