Dlaczego tu jesteście?

Mówisz? … To pojadę!:upside_down_face:

2 polubienia

Ty nie ufaj podrywaczom
czereśniami Erzac raczą
lecz owoce te zdradzieckie
potem szybko ściągaj kieckę
i tak z rana, przy sobocie
poderwali ją przy płocie :stuck_out_tongue:

5 polubień

Piękne miejsce polecam.
Sama też się kiedyś tam wybiorę.

3 polubienia

Za młoda byłam na ściąganie kiecki :wink:
Co więcej później się okazało, że w co drugiej czereśni był robak hahahaha ale zorientowałam się dopiero po zjedzeniu dość sporej ich części :sweat_smile:
Ekologiczne :smile:

3 polubienia

Do tej pory mam tam dwóch kuzynów.

2 polubienia

Tam mieszkała siostra mamy , teraz sobie uświadomiłam, że choroba nowotworowa zabrała wszystkich, moja mama umarła jako ostatnia, miała tylko 77 lat…

1 polubienie

@ewa -
“Zakupy się robi od 7 rano :))))”

• toż w sobotę nie ma 7-mej rano, jest 7-ma w nocy :)))))
5 polubień

Niech Wam będzie :))) Nie lubię odkładać niczego , najpierw obowiązki, potem przyjemności, nie odpalam laptopa, póki nie zrobię czegoś koło siebie i w zagrodzi e:)))

3 polubienia

Ja jednocześnie. W tym czasie co z Wami piszę: Umyłem klatkę schodową. Podłogę w kuchni i na przedpokoju. Wymieniłem kawałek futryny w drzwiach wejściowych. Ostrzygłem psa. Teraz zaczynam opalać okno w pokoju, będzie malowanko :slight_smile:

2 polubienia

Ja już umyłam drugie okno, powieszone czyściutkie firany i zasłony, przed chwilą zaliczyłam kąpiel w zimnej wodzie, teraz kawka i znowu do boju.
p.s. jakiej farby używasz do malowania okien @anon86894402 ?

1 polubienie

chodzi ci o rodzaj czy kolor?

1 polubienie

Rodzaj.

1 polubienie

Olejnica… tudzież jak to mówią: emalia silnie kryjąca :wink:

1 polubienie

Chciałam Ci polecić lepszą ( kolor wedle uznania)

image

1 polubienie

Zgadza się. Nie jestem moderatorem, żeby wszystko tu trzymać żelazną ręką, a każdy ma pisać tylko to, co mi się osobiście podoba, nie wolno ganić opozycji i trzeba najeżdżać na PIS. Bo inaczej zmoderuję i zbanuję. A przynajmniej taka informacja jest rozsiewana w różnych miejscach w Internecie.

2 polubienia

Taką położę :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Teraz musi to tylko Piochus w regulaminie zgrabnie zawrzeć :stuck_out_tongue:

1 polubienie

@anon86894402 , poleciłam akrylową, ponieważ czas schnięcia to jakieś 30 minut, przy tej temperaturze to chyba 10 minut. Ponadto nie śmierdzi, zmywa się ewentualne zachlapania wodą , nie żółknie tak szybko jak olejna, są matowe i z połyskiem, ja polecam matową. Polecam z czystym sumieniem na następne malowanko :)))

1 polubienie

Ty, kolego na moderatora nadajesz się tak, jak ja. Więc, doskonale rozumiem.

1 polubienie

Mnie ostatnie okno zostało w rzędzie… więc nie czas na eksperymenta

1 polubienie