Dlaczego UFO jest najczęściej widziane w USA?

:roll_eyes: :grin:

1 polubienie

No moj nauczyciel od rachunkow w podstawowce omal zawalu nie dostal jak sie dowiedzial, ze zdalam do doświadczalnej wowczas klasy mat-fiz.
Takie doswiadczenie wtedy zaczęto i bylam pierwszym rocznikiem królików laboratoryjnych.

Co do studiow? To ja sie zastanawiam jakim cudem zdalam niemiecki na 5. ???
Dzis to moze piwo w tym jezyku zamowie? Az tak zle nie jest, ale mocno mi ten chip zardzewiał.

1 polubienie

Jest coś w tym, żeby nie do końca wierzyć nauczycielom. Pamiętam jak podczas studiów spijałam każde słowa płynące z ust wykładowców. To była jedyna najprawdziwsza prawda i niepodważalna. Po wielu latach poszłam na studia podyplomowe i już nie było tak bezkrytycznie a nawet bardzo często było bardzo polemicznie. :smiley:

2 polubienia

Dobry nauczyciel to uczy myslenia nie prawd objawionych.

1 polubienie

Zgodzę się z Toba ale jakieś tam informacje musieli mi wbijać do głowy. Jakiegoś tam rzemiosła trzeba się było wyuczyć żeby na chleb zarabiać. :grin:

Nie ma sensu wywazac otwartych drzwi. Podac do wiadomości, ze nie odmraza sie sobie uszu i czasem czapke trzeba zalozyc? Ale jak ktos chce przekonac sie na wlasnej skórze, ze jest inaczej?

2 polubienia

Ale tak się dzieje postęp - przekraczanie granic, eksperyment, bieganie prąd, sprawdzanie czy to co oczywiste, rzeczywiście takie jest, dłubanie w małej dziurce i zaglądanie pod każdy kamień.

1 polubienie

herytiera, Ty wiesz ile jest kamieni na Ziemi? I pod każdy kamień zajrzeć? Nawet pod taki mały, malusi?

Wyobrażasz sobie taki eksperyment? Ukazał się Stwórca i rzekł:

“Każdy z ludzi ma zajrzeć pod każdy kamień na świecie, wtedy będzie Raj na Ziemi”

No i ludzie zaczęli … I zauważyli, że im dłużej zaglądają pod te kamienie, tym na tej Ziemi jakby lepiej, ciszej, spokojniej …

5 polubień

To całkiem zgrabna powiastka. Może właśnie powstaje jakaś rewolucyjna idea. :thinking: Podkamienna.
Bardzo mi się spodobało to, co napisałeś.

3 polubienia

Bo kamienie podobno nie potrafia mówić

4 polubienia

Tak i wszystko by było kozacko, ale wyobraź sobie, że część ludzi zaczęła się buntować. Ze niby po co maja pod te kamienie zaglądać? A czy warto wierzyć Stwórcy? Może chce ich okłamać? Inni już zaczęli się zastanawiać, czy to realne a jeszcze innym się w ogóle nie chciało, bo stwierdzili, że lenistwo ich uszlachetnia.

2 polubienia

Dotykanie kamieni wydobywa z ludzi dobro. Tak zakładam. Nie wszystkie historie muszą się kończyć źle. Jedna na 1000 może być dobra. I to będzie ta o kamieniach.

2 polubienia

Wiele osób też tak myślało i po jakimś czasie wkurzyło się, że lenie blokują im wejście do raju.Wybrali wśród siebie najsilniejszych i huzia na tych leni …

No i teoretycznie problem mógłby zostać rozwiązany, ale i lenie wśród swoich znaleźli dryblasów, którzy zaczęli się tamtym stawiać …

2 polubienia

Kałach wspak dobytek cały,
oby tylko z nieba na łeb nie leciały.

4 polubienia

Wizja Raju na Ziemi jest kusząca. Duży może więcej. Dwie ręce, to dwa razy więcej odwróconych kamieni. :smiley: Tak myśleli z entuzjazmem. :grin:

2 polubienia

@benasek i @herytiera
To ja Wam napiszę teraz bardziej realistycznie :wink:
Ludzie, którzy zaglądali pod kamienie oddzielili się od leniuchów, ale lenie zaczęły im zazdrościć dobrobytu i raju;. I co zrobili? Pobiegli do Białorusinów i zaczęli do tych pracowitych i żyjących w rajskich warunkach przełazić przez płot i walić kamieniami w ich pojazdy graniczne i w nich samych.
:thinking:
Jakoś coś mi to przypomina… :wink:

2 polubienia

@joko, a może dobro rodzi dobro i ci leniwi zainspirowani entuzjazmem, jeden po drugim, przyłączali się do odwracania kamieni.
Utopia ale czemu nie. :smiling_face:

2 polubienia

Na utopię też miejsce musi być. Na wszystko jest miejsce na świecie :smile:

2 polubienia

O tak. Teraz jest właśnie czas na remonty wszystkiego i wszędzie. Efekt jest taki, że do pracy będę musiała jeździć na harmonijnym osiołku. Chyba. :confused:

2 polubienia

Na autonogach nie dasz rady?
Chociaż…
Może lepiej nie.
Po co masz się zrobić wiotka i efemeryczna?
Chociaż?
Może taka właśnie jesteś?
Awatary to powinny być fotki ich właścicieli, a nie kurczaki dziwujące się własnemu cieniowi :wink:

2 polubienia