Dlaczego UFO jest najczęściej widziane w USA?

Ależ ja właśnie wyglądam jak ten kurczak. :smiley:
Zrobiłam sobie nowy dowód. Zdjęcie jest cudowne - człowiek i jego wielka głowa. :smiley: Trochę jak wizerunki UFO.

2 polubienia

Jak który? Ten po lewej czy po prawej stronie? Jest to ogromna różnica, bo one się jednak różnią od siebie :wink:
Niektóre cechy UFO ujawniają się po czasie. Dlaczego nic nigdy nie mówiłaś, że jesteś ich potomkiem w linii prostej? :thinking:

3 polubienia

Ten po lewej. :smiley: Kiedy zobaczyłam to zdjęcie w internecie, nie mogłam się oprzeć i robiłam z niego tapetę w służbowym komputerze. :smiley:

2 polubienia

Wszędzie tak ulokowujesz swoje autoportrety? :wink:

1 polubienie

Zmykam zaopatrzać. :upside_down_face:

1 polubienie

Niestety duże zdjęcie przepadło przy jakiejś aktualizacji sprzętu. :frowning: Został tylko awatar.
Powodzenia w zaopatrzaniu.

1 polubienie

Przy bluzka oraz nuta w literze,
cel nie do osiągnięcia,
napiszę tak szczerze.

1 polubienie

Czy istnieją kosmici? No cóż … zobaczmy, co na ten temat mówi ta dziwka, zwana statystyką.
Według szacunków naukowców na Ziemi żyje obecnie około 9.000.000 gatunków, nie wliczając bakterii, których to biomasa przewyższa sumę wszystkich organizmów roślinnych i zwierzęcych. Z badań naukowych wynika, że 99,9% gatunków żyjących kiedykolwiek na Ziemi wymarło. Widać więc, że proces powstawania gatunków jest równie powszechny, jak ich wymieranie. Tak z pi razy drzwi 5.000.000.000 gatunków, które kiedykolwiek żyły na Ziemi, tylko 1 (JEDEN!!!) uzyskał samoświadomość i stworzył cywilizację techniczną. Tak więc ze statystyki wynika, że inteligencja i tworzenie cywilizacji nie są priorytetem ewolucji, bo życie broni się o wiele bardziej prostymi i skutecznymi metodami, niż inteligencja. Ba, inteligencja stała się obecnie bardzo istotnym zagrożeniem dla życia. Z przytoczonych liczb wynika, że w warunkach ziemskich prawdopodobieństwo inteligentnego życia to jedynie około 0,00000002%. Wygląda to raczej, jakbyśmy byli anomalią, nie celem ewolucji życia na Ziemi. Jeżeli wziąć pod uwagę, że naukowcy szacują występowanie około 300.000.000 egzoplanet w naszej galaktyce (wg. w miarę rozsądnych metod szacowania). Biorąc pod uwagę, że w egzostrefie Układu Słonecznego zanjdują się Ziemie i Mars, a na granicy błędu również Wenus widać, że nie koniecznie na całej puli szacowanych egzoplanet istnieją warunki sprzyjające rozwojowi życia, z 0,00000002% prawdopodobieństwem wysoce inteligentnych form, tym bardziej, że niewiele wiadomo o magnetosferach tych planet, które to pozwalają chronić powierzchnię przed wiatrem słonecznym i promieniowaniem kosmicznym, itd., itp., etc… Tak więc w szacowaniu powszechności inteligentnych form życia w kosmosie moja bardziej racjonalna cześć jestestwa jest bardzo ostrożna. Niemniej ta część odpowiedzialna za wyobraźnię podpowiada różne ciekawe scenariusze …

3 polubienia

:alien: :robot: :alien:

1 polubienie

Anagram prawdziwy

_ _ _ _ _ _ się nażarł
Myślał że jest w raju
To _ _ _ _ _ _ tylko
Bo ćpun był na haju

2 polubienia

Świetny anagram i wcale nie taki łatwiutki jak się wydaje. Rozwiązanie wysłałam na priw.
Po każdym moim chwilowym zniknięciu powinnam taki znajdować, to szybciej będę wracać na Pytamy.
:joy: :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

A przypadkiem nie miszkasz a Łodzi? Rozkopana tak, ze nawet oplotkami ciezko się przedrzec autem.
Nawet torowiska tramwajowe wymieniaja.
I do tego ponoc rozpoczeto budowe tunelu . Wiec srodmiescie wylaczone z użytku.

1 polubienie

Mieszkam w Wawie ale byłam w sobotę w Łodzi. Rzeczywiście rozkopana jest bardzo. I powiem Ci, że wygląda to nawet bardziej imponująco niż w stolicy. Tu to jakoś tak po wierchu bardziej kopią a w Łodzi to do to się nie certolą, wykopy takie, że Mierzeja Wiślana wymięka. Byłam pod dużym wrażeniem.

1 polubienie

Ja jesli nie będę musiala to tak listopad grudzien sie wybiore.
Może na święta?
To moze czesc zdążą zasypać i wyasfaltowac?

Ale tu tez wykopki, wymieniaja kanalizacje, ciagna kable swiatlowodowe, a byly burmistrz cierpiacy na betonoze chcial Elche zamienic w kamienna pustynię. Alkadem juz nie jest, ale rozgrzebane ulice zostały. Dziura w ziemi gdzie miał stanac budynek uslugowy z pocztą i lekarzem straszy.
Do medyka do puebla, 4 km, ale jest altobus
a poczte umiescili w środku parku krajobrazowego, 3 km autobusem i potem 2 na piechotkę sciezka zrowia. Z cywilizacji bankomat sie ostał, ale ciagle w nim brakuje pieniedzy.

Nadal trzymacie się tematu?
:face_with_monocle:

2 polubienia

Możemy go zmienić na wypowiedzi ministra garnka i dlaczego one są jakie są? Chcesz? :thinking:

W Oppenheimerze jest wątek zaglądania pod kamienie. Ciekawe :thinking:
O UFO nic tam nie było ale o czarnych dziurach w kosmosie. Czyli jednak trochę w temacie jednak pozostaję.

1 polubienie

Tlen 3,14 nuta ona,
pojadła to baba
i była szalona…

:crazy_face: :sunglasses:

3 polubienia

Przedstawiam film, myślę, że osoby zainteresowane tematem znajdą tu kilka odpowiedzi na nurtujące ich pytania.

(To tak, żeby nie było, że ktoś im czegoś wcześniej nie przedstawiał)

1 polubienie

Tu masz chyba najlepszą ze znanych mi odpowiedzi na Twoje pytanie.

1 polubienie