Ależ ja właśnie wyglądam jak ten kurczak.
Zrobiłam sobie nowy dowód. Zdjęcie jest cudowne - człowiek i jego wielka głowa. Trochę jak wizerunki UFO.
Jak który? Ten po lewej czy po prawej stronie? Jest to ogromna różnica, bo one się jednak różnią od siebie
Niektóre cechy UFO ujawniają się po czasie. Dlaczego nic nigdy nie mówiłaś, że jesteś ich potomkiem w linii prostej?
Ten po lewej. Kiedy zobaczyłam to zdjęcie w internecie, nie mogłam się oprzeć i robiłam z niego tapetę w służbowym komputerze.
Wszędzie tak ulokowujesz swoje autoportrety?
Zmykam zaopatrzać.
Niestety duże zdjęcie przepadło przy jakiejś aktualizacji sprzętu. Został tylko awatar.
Powodzenia w zaopatrzaniu.
Przy bluzka oraz nuta w literze,
cel nie do osiągnięcia,
napiszę tak szczerze.
Czy istnieją kosmici? No cóż … zobaczmy, co na ten temat mówi ta dziwka, zwana statystyką.
Według szacunków naukowców na Ziemi żyje obecnie około 9.000.000 gatunków, nie wliczając bakterii, których to biomasa przewyższa sumę wszystkich organizmów roślinnych i zwierzęcych. Z badań naukowych wynika, że 99,9% gatunków żyjących kiedykolwiek na Ziemi wymarło. Widać więc, że proces powstawania gatunków jest równie powszechny, jak ich wymieranie. Tak z pi razy drzwi 5.000.000.000 gatunków, które kiedykolwiek żyły na Ziemi, tylko 1 (JEDEN!!!) uzyskał samoświadomość i stworzył cywilizację techniczną. Tak więc ze statystyki wynika, że inteligencja i tworzenie cywilizacji nie są priorytetem ewolucji, bo życie broni się o wiele bardziej prostymi i skutecznymi metodami, niż inteligencja. Ba, inteligencja stała się obecnie bardzo istotnym zagrożeniem dla życia. Z przytoczonych liczb wynika, że w warunkach ziemskich prawdopodobieństwo inteligentnego życia to jedynie około 0,00000002%. Wygląda to raczej, jakbyśmy byli anomalią, nie celem ewolucji życia na Ziemi. Jeżeli wziąć pod uwagę, że naukowcy szacują występowanie około 300.000.000 egzoplanet w naszej galaktyce (wg. w miarę rozsądnych metod szacowania). Biorąc pod uwagę, że w egzostrefie Układu Słonecznego zanjdują się Ziemie i Mars, a na granicy błędu również Wenus widać, że nie koniecznie na całej puli szacowanych egzoplanet istnieją warunki sprzyjające rozwojowi życia, z 0,00000002% prawdopodobieństwem wysoce inteligentnych form, tym bardziej, że niewiele wiadomo o magnetosferach tych planet, które to pozwalają chronić powierzchnię przed wiatrem słonecznym i promieniowaniem kosmicznym, itd., itp., etc… Tak więc w szacowaniu powszechności inteligentnych form życia w kosmosie moja bardziej racjonalna cześć jestestwa jest bardzo ostrożna. Niemniej ta część odpowiedzialna za wyobraźnię podpowiada różne ciekawe scenariusze …
Anagram prawdziwy
_ _ _ _ _ _ się nażarł
Myślał że jest w raju
To _ _ _ _ _ _ tylko
Bo ćpun był na haju
Świetny anagram i wcale nie taki łatwiutki jak się wydaje. Rozwiązanie wysłałam na priw.
Po każdym moim chwilowym zniknięciu powinnam taki znajdować, to szybciej będę wracać na Pytamy.
A przypadkiem nie miszkasz a Łodzi? Rozkopana tak, ze nawet oplotkami ciezko się przedrzec autem.
Nawet torowiska tramwajowe wymieniaja.
I do tego ponoc rozpoczeto budowe tunelu . Wiec srodmiescie wylaczone z użytku.
Mieszkam w Wawie ale byłam w sobotę w Łodzi. Rzeczywiście rozkopana jest bardzo. I powiem Ci, że wygląda to nawet bardziej imponująco niż w stolicy. Tu to jakoś tak po wierchu bardziej kopią a w Łodzi to do to się nie certolą, wykopy takie, że Mierzeja Wiślana wymięka. Byłam pod dużym wrażeniem.
Ja jesli nie będę musiala to tak listopad grudzien sie wybiore.
Może na święta?
To moze czesc zdążą zasypać i wyasfaltowac?
Ale tu tez wykopki, wymieniaja kanalizacje, ciagna kable swiatlowodowe, a byly burmistrz cierpiacy na betonoze chcial Elche zamienic w kamienna pustynię. Alkadem juz nie jest, ale rozgrzebane ulice zostały. Dziura w ziemi gdzie miał stanac budynek uslugowy z pocztą i lekarzem straszy.
Do medyka do puebla, 4 km, ale jest altobus
a poczte umiescili w środku parku krajobrazowego, 3 km autobusem i potem 2 na piechotkę sciezka zrowia. Z cywilizacji bankomat sie ostał, ale ciagle w nim brakuje pieniedzy.
Nadal trzymacie się tematu?
Możemy go zmienić na wypowiedzi ministra garnka i dlaczego one są jakie są? Chcesz?
W Oppenheimerze jest wątek zaglądania pod kamienie. Ciekawe
O UFO nic tam nie było ale o czarnych dziurach w kosmosie. Czyli jednak trochę w temacie jednak pozostaję.
Tlen 3,14 nuta ona,
pojadła to baba
i była szalona…
Przedstawiam film, myślę, że osoby zainteresowane tematem znajdą tu kilka odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
(To tak, żeby nie było, że ktoś im czegoś wcześniej nie przedstawiał)