Do kogo też prawdziwa zima zawitała?

To ja już wolę piwo degustować.

Tu Higson’s Bitter Ale z UK. (Liverpool) 3,8% Wypowiem się tak - bywały u mnie lepsze…

2 polubienia

Z piwami to jest jak z ludźmi. Jedne są super a inne…prawie super. Słówko “prawie” jednak robi różnicę. Skoro wolisz piwko degustować, to rób to, co wolisz. Takie wychodzenie na “odczuwanie” mogłoby się niezłym przeziębieniem skończyć.

2 polubienia

Co dziwne, na Antarktydzie mimo, że zimniej, trudniej się przeziębić.

Przynajmniej tak mnie koty poinformowały …

2 polubienia

Kwestia przyzwyczajenia i zahartowania :grin:
A może Ty coś kombinujesz, bo chcesz być na Antarktydzie i sprawdzić osobiście biegając tam po śniegu na golaska? :wink:

1 polubienie

To degustuj sobie…przepraszam za zartowanie takie :frowning: ..w to zimno to jakby czlowiek padl kamieniem to by go nawet kot z kulawa noga nie tracil. Ostatnio widzialam jak 85-letnia pani zostala potracona i kilkunastu kierowcow ja mijalo i dopiero jedna pani jej pomogla :frowning: (film byl w necie, bo to blo obok domu z monitoringiem).

1 polubienie

Chcę być, ale już nie dziś. Jutro będę miał co robić, więc bym nie zdążył :grinning_face:

2 polubienia

To co mają powiedzieć Syberiusze? Albo Syberianie, lub Syberyjczycy? Tam u nich minus 40…

2 polubienia

:thinking: :roll_eyes: … albo ci, co o 3ej rano do pracy sie udaja w mrozna noc…

2 polubienia

W okolicy Hajnówki - 20

a w Bogatyni - 3.

Czemu nikt nie protestuje przeciwko takiej niesprawiedliwości?

1 polubienie

Bo to jeszcze nie sa temperatury, przy których zawodowcy od protestowania wyciągają rece z kieszeni (twoich) I sięgają po transparenty.

2 polubienia

Nie wyjdę, by odczuwać temperaturę odczuwalną. Ja nie Eskimos. Na Kamczatce jeszcze zimniej i też ludzie jakoś sobie radzą :grin:

3 polubienia

U mnie na bezchmurnym niebie słoneczko znowu dogrzewa i powoli się ociepla … :winking_face_with_tongue:

2 polubienia

Trza ciało kremem z filtrem nakremować, bo to fioletowe promieniowanie szkodliwe jest :blush:

1 polubienie

Na szczęście w czasie największej operatywności słońca schronienia udziela mi zakład pracy i wypuszczą mnie stad, jak już minie ryzyko nabawienia się oparzeń słonecznych … :joy:

1 polubienie

Cóż za niesprawiedliwość :neutral_face: Murzyn zrobił swoje, murzyn może już iść.
Na mróz :snowflake:
Zrzut ekranu (680)

1 polubienie

Podejrzewam, że jesteś jeszcze bardziej wschodni niż ja. :joy:

1 polubienie

Czy to, że jesteśmy orientalni oznacza, że się najbardziej orientujemy? :upside_down_face:

1 polubienie

2 polubienia

Dyplomatycznie odpowiem, że jestem mniej zachodni … :sweat_smile:

1 polubienie

Fajnie macie, przynajmniej będziecie mieli co wspominać i czym się chwalić. A ja? Czym się pochwalę? Ze bylo minus 8? Toż to śmiech przy tych Waszych rezultatach… :grin:

1 polubienie