Do kogo też prawdziwa zima zawitała?

Minus osiem, to też nie przelewki. Chociaż wiesz, że prawdziwą zimę masz! :upside_down_face:

1 polubienie

A w ilu stopniach zamarza gorycz? Kiedyś czytałem, ze przelała sie czara goryczy. To chyba znaczyło, ze nie mogło być zbyt zimno, bo by sie nie przelała przecież…

1 polubienie

Gorycz nie zamarza. Gorycz trzeba przełknąć i… udawać, że nic się nie stało.
:thinking:

1 polubienie

A co powiesz o takiej sytuacji. Zrobiłem pewnemu człowiekowi gorącą herbatę. Ja swoją juz piłem od dłuższego czasu. Ten zamiast dmuchać przed wypiciem swojej dmuchał na moją!

1 polubienie

Oferował Ci w ten sposób za darmo cały zestaw swoich bakterii, co wydaje się być bardzo hojne.

1 polubienie

Tez tak myślałem i nawet zapytałem, czemu tak robi a ten odpowiada, ze woli dmuchać na zimne!

1 polubienie

Nie pij nigdy gorącego. Ciepłe możesz ale nie gorące. Picie gorącego bywa jedną z przyczyn takiej choroby gardła, której nikt nie chciałby mieć. On Cię chciał ochronić przed chorobą gardła.

1 polubienie

Przy takim zimnie to mi się zimne dranie przypominają, zimne prysznice i zimne Zośki…

1 polubienie

Znałeś jakąś zimną Zośkę? Bo ja znałam, ale to była bardzo ciepła a nie zimna dziewczyna.
A zimne dranie są tanie niesłychanie! :joy:

1 polubienie

Znałem tylko z netu Krewką Zośkę. Niewiele brakowało a bym ją poznał w realu. Nie mylić z lidlami i tym podobnymi składami…

1 polubienie

Zimny drań też mi się przypomniał

1 polubienie

Ja jej nie znałam. To szkoda czy dobrze?

1 polubienie

To zależy, jak się zapatrujesz na nowe znajomości. Ale o ile mi wiadomo, to jest gdzieś w świecie, moze do nas zajrzy kiedyś.

O jeszcze zimne nóżki mi się przypomniały… I zimnica!

1 polubienie

Brrrrr… Tak zimno, a Ty o wszystkim zimnym piszesz. Mrożona herbata :winking_face_with_tongue: :grin:
Zimna wojna!
i zimne ognie :wink:

1 polubienie

Zimno na ustach czyli opryszczka….

Twoja kolej :grin:

1 polubienie

Zimna płyta (menu). :wink:

1 polubienie

Zimna wojna

1 polubienie

Było! Ja wymyśliłam! Nadal Twoja kolej :sweat_smile:

1 polubienie

No dobra… Zimny kolor (odcień koloru, barwy).
Teraz to już naprawdę Twoja kolej :joy:

1 polubienie

Zimny chirurg… Właśnie film o chirurgach mi przemknął…

1 polubienie