Donald "Policzmy głosy" Tusk wraca

Hołownia, jak rasowy polityk, zmienia poglądy w zależności od sytuacji. Do niedawna bardzo prokatolicki, teraz zmienił front, bo kalolicyzm jest be.

1 polubienie

No nieeee…
Nie katolicyzm jest beee tylko episkopat!No skoro ja to z Anglii zauwazyłem to Ty tez powinnaś :innocent:
A to ze powoli wpisuje sie w gusta niezdecydowanych ale i zniesmaczonych degrengoladą PO to inna sprawa.

Wiesz, mam fajnego proboszcza, który przychodzi do nas “po kolędzie” . Znam go z zupełnie innego środowiska. Bardzo oczytany, mądry, wyważony. Mam też sąsiadów, którzy … odsunęli się od nas, właśnie dlatego, że przyjmujemy w domy księdza. Więc nie mów, że to tylko episkopat.

1 polubienie

Nie przesadzaj z tymi lasami - gospodarke wodna zniszczono melioracja w latach 50 ubieglego wieku, podobmie jak PGR-y zniszczyly nasadzenia drzew wokol pol (polecam zainteresowac sie jak wygladalo rolnictwo w Wielkopolsce jakies 150 lat temu)
a jak wytniesz las przemyslowy to sadzi sie nastepny i to badziej z glowa (mieszany a nie sosnowa monokulture) i tu jest blad a raczej bandytyzm - nie ma zachowanej ciaglosci.
Polityka po nas chocby potop.
I nie wpadaj w panike, pustynnienie terenow nastepuje wszedzie. Przyczyna? Ocieplenie w sensie globalnym jest faktem, a i gospodarka USA - tam to juz nie rolnictwo i hodowla a przemysl o tej nazwie, i ZSRR - praktycznie z Morza Azowskiego zostaly resztki, a byl to akwen majacy ogromny wplyw na klimat. Wody z Amu-darii i Syr-darii wykorzystywano do podlewania hodowli bawelny na pustyni.
Nie uczyli o tym w szkole?
Badania Sahary wykazuja, ze zwykle cykl kiedy zamienia sie ona w pustynie to ok. 10 tys. lat.
A teraz to dopiero poczatek pustynnienia, wiec lepiej nie bedzie. Zamiast sluchac wypocin pseudoanalitykow jak juz nie chcesz czytac to poogladaj porzadne filmy dokumentalne.
BBC, Smithsonian, Tv France, jest tez wiele polskich robionch czesto w koprodukcji, bo PiS woli placic Zenkowi i podobnym.

1 polubienie

No nie…W takim razie to nie tylko episkopat ale i potworna czerń,jak to pisał Sienkiewicz.Czerń a nie normalni,wierzący ludzie.Dla mnie,prywatnie,krańcowa hołota.Tylko dla mnie to nie jest katolicyzm.

1 polubienie

Twierdzisz, że nie przeraża Ciebie to co PiS odpierdziela z polskimi lasami !?:open_mouth: :see_no_evil: :man_shrugging:

Nie bierz tego do siebie, ale w obecnych realiach chyba też bym się od takich osób odsunął :confused:

Ten Mentzen to konfederacja! Nie wycieraj sobie nim :rofl:

1 polubienie

Przeraza mnie jak niszcza ostoje typu puszcza czy parki narodowe. Pozostale lasy jak w koncu sie ich pogoni dadza sie od nowa nasadzic. Tyle, ze bedzie to prawdopodobnie kosztowac, bo o szkolki lesne sie nie dba i trzeba bedzie importowac (tak jak w Hiszpanii po pozarach nasadzen eukaliptusow i sosen w Galicji od 1998 sprowadzono z Kanady pare milonow sadzonek roznych drzew, przy okazji rowniez mniej lub bardziej jadalnych grzybow - sptawdz sobie slowo mikoryza - i w tej chwili maja tam naprawde piekne lasy. Czesc tego wytna, choc zapotrzebowanie na celuloze spada, recykling i elektronika, to zapotrzebowanie na szlachetne gatunki drewna rosnie.)
I tu jest tragedia z PiS
Ci ludzie nie mysla perspektywicznie.
O ile w ogole mysla.
Jak dzis czytalam bredzenie Glapinskiego (NBP) o stopach procentowych to niedawno zmarly profrsor Dietl do spolki z kolega po fachu rowniez profesorem Jozefiakiem w grobach sie przewracaja, a Balcerowicz resztki wlosow z glowy wyrywa.

3 polubienia

Fakt, że Mentzen to Konfederacja i mimo, że to szury i foliarze, to jednak najbardziej i tak cenię sobie u nich właśnie Mentzena! No bo na pewno nie jakiegoś JKM już nie mówiąc o Grzegorzu Braunie, który jest szczytem dna antyintelektualnego w polskim sejmie obecnie!

Oby tylko te skoorwysyny się ogarnęły, bo już po mału się tragedia zaczyna dziać w Polsce z tym wycinaniem lasów!

Radzę się wszystkim tym zainteresować, bo sytuacja jest naprawdę poważna!

1 polubienie

Przestan panikowac.
Ta mapka

Obejmuje tez plany na nastepne 10 lat. Jest szansa, ze nie zdaza…

1 polubienie

A tragedia to jak pol litra sie w pampersa wyleje. @Devil potwierdzi :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Jakkolwiek dalej sie boje byś mnie znowu nie zasypal 40-ma uwagami na raz,musze przyznać w tym,konkretnym momencie ze sie zgadzam
Gdybym byla kacykiem,prezydentem albo nawet tylko jakims prezesem,karalbym za kazde zniszczone drzewo.
I to tak ze moja opozycja wywołalaby przewrót!
I nie ustąpiłbym!

2 polubienia

Tym razem nie mam powodu :wink:

Bez przesady, sa drzewa i drzewa.
Wiekszosc lasow w Polsce to juz nie ostoje i bory a dzielo rak ludzkich.
Ale cos takiego? Nie ma ceny

Zdaje sie, Twoj krajan juz 200 lat temu docenial ten wynalazek wprowadzajac metode w swoim majatku?b

1 polubienie

W tej sytuacji wcale nie jest mi do śmiechu :confused:

To samo dotyczy parkow miejskich.

Takich, czyli jakich? Lubiących przebywać z mądrymi ludźmi? A gdzie ta modna tolerancja? Mamy tolerować tylko murzynów i tęczowych? Mądrych już nie? Obecne realia są takie, jakie sobie tworzymy.

2 polubienia

Przeciez wiesz ze nie mówie o trupach…

1 polubienie