Pies wykazał się inteligencją.
Gniewu na tury? A co mi biedne tury zrobiły jak ich dawno ni ma?
Miasto wkurw etapy lub byki
trzęsienie ziemi albo wiatr dziki.
Była kontrola z Sanepid i okazyjnie zalecili wymienić wodę na zimną
w miseczkach dla zwierzaków, obsługa dołożyła kolejne miseczki z żarełkiem dodatkowo / w sumie 3+3 /. Teraz kombinują zwierzakom mini namioty, szok. Miseczki są od kilku lat
Jak to ni ma ?, U mnie jest tur w cherbie od 1400 roku wg spisu cheraldycznego. Od około 5 lat stoi se taki metalowy z rogami obok zabytkowej baszty obronnej dla turystów
Heraldycznego, a poza tym wszystko się zgadza.
A ma chociaż ten tur imię
Bo jak nie ma to co to z niego za tur…
Artur
To ten co za młodu został wywieziony w tropiki, gdzie uciekł i został wychowany przez olbrzymie ary? To by się zgadzało… To już wiem czemu Ar tur…
No jak to czemu Artur? Nigdy nie widziałeś, jak dwie papugi trzymały tura? I to w locie?
Lasy rzedną, czas się zmienia,
coraz trudniej o lelenia…
historia kościelna i muzealna z tego okresu nic nie wspomina o imieniu, prócz polowań przez kilku króli na te tury
A kiedyś złapali tura liliputa i w tem miejscu powstało miasto Turek. @benasek potwierdzi…
Kilka jeleni i saren czy np jenotów by się znalazło, Leśniki odtworzyli leśną ostoję wygrodzoną pod kamerami, dużo tam grzybów i malin, a dookoła ni chi chu
Papugi wielkości pterodaktyla ?
Gdzie tam trudniej ? - jelenie chodzą przed marketami i zbierają kasę na alkochol
Niedługo będę w Chojnicach, to poszukamy.
Kopalnia Turów wydobywa tury, jak sama nazwa wskazuje…
No przecie żem napisał, że wiem
Co miałbym nie wiedzieć. Było o tym głośno …
We wszystkich programatorach gęgali.