Czy coś pomoże to wyczyścić bez niszczenia drzwi?
Kilka lat temu, farbując włosy żonie, zaplamiłem farbą do włosów pralkę. Do dzisiaj mi to wypomina parząc na tą nieusuwalną plamę … ![]()
Pewnie to co mogłoby skutecznie usunąć farbę rozpuści drzwi…
Można próbować różnymi delikatnymi środkami,o których wiemy że nie zniszczą drzwi(może chociaż trochę zejdzie farba).->Płyn do mycia naczyń,proszek do prania z wodą,soda,ocet też z wodą..i różne podobne eksperymenty robić..
@czarny_rycerz Dobrze że o tym napisałeś… Mąż też będzie mi wypominał te drzwi zapewne… Cieszę się że nie jestem sama…
@Conradus Plama nieco zblakła czyszczona płynem do naczyń, lakierem do włosów… Sody jeszcze nie stosowałam, trochę się boję…
A czym sa pokryte drzwi?
Aceton?
Zacznij od sody, później ocet lub kwasek cytrynowy, terpentyna, są też mleczka do czyszczenia z chlorem jak CIF. Jeśli nic nie pomoże to trzeba pomalować.
Ja to spróbowałabym gąbką magiczną.
A drzwi szczego i w jakim kolorze?
.szczym do ludzi.
![]()
Ubezpieczyć drzwi,podpalić i domagać się odszkodowania ![]()
to i tak pewnie nie równa walka😁
jak kilka osób pyta": czym są pokryte. Barwniki mają to do siebie że farbują to co chcemy, ale też wszystko inne czego zazwyczaj się dotkną-zetkną. Są oczywiście wykluczenia, ale skoro piszesz tzn że jest już ślad. Możesz spróbować użyć czystego alkoholu : denaturat, spirytus jednak po próbie w miejscu nie widocznym. Są też inne mocniejsze, ale można ściągnąć też całą powłokę którą są pokryte drzwi.
Zpadaj na szczaf … ![]()
Sam się zbadaj. Szczafiku.
![]()
Jednym słowem, dałeś plamę.
.nieusuwalną.
Próbowałam. Moja nie dała rady.