Drzwi łazienkowe i plama z farby do włosów?

Czy coś pomoże to wyczyścić bez niszczenia drzwi?

Kilka lat temu, farbując włosy żonie, zaplamiłem farbą do włosów pralkę. Do dzisiaj mi to wypomina parząc na tą nieusuwalną plamę … :upside_down_face:

Pewnie to co mogłoby skutecznie usunąć farbę rozpuści drzwi…
Można próbować różnymi delikatnymi środkami,o których wiemy że nie zniszczą drzwi(może chociaż trochę zejdzie farba).->Płyn do mycia naczyń,proszek do prania z wodą,soda,ocet też z wodą..i różne podobne eksperymenty robić..

@czarny_rycerz Dobrze że o tym napisałeś… Mąż też będzie mi wypominał te drzwi zapewne… Cieszę się że nie jestem sama…

@Conradus Plama nieco zblakła czyszczona płynem do naczyń, lakierem do włosów… Sody jeszcze nie stosowałam, trochę się boję…

A czym sa pokryte drzwi?

Aceton?

Zacznij od sody, później ocet lub kwasek cytrynowy, terpentyna, są też mleczka do czyszczenia z chlorem jak CIF. Jeśli nic nie pomoże to trzeba pomalować.

Ja to spróbowałabym gąbką magiczną.

A drzwi szczego i w jakim kolorze?

.szczym do ludzi.
:distorted_face:

Ubezpieczyć drzwi,podpalić i domagać się odszkodowania :slightly_smiling_face:

to i tak pewnie nie równa walka😁

jak kilka osób pyta": czym są pokryte. Barwniki mają to do siebie że farbują to co chcemy, ale też wszystko inne czego zazwyczaj się dotkną-zetkną. Są oczywiście wykluczenia, ale skoro piszesz tzn że jest już ślad. Możesz spróbować użyć czystego alkoholu : denaturat, spirytus jednak po próbie w miejscu nie widocznym. Są też inne mocniejsze, ale można ściągnąć też całą powłokę którą są pokryte drzwi.

Zpadaj na szczaf … :wink:

Sam się zbadaj. Szczafiku.
:distorted_face:

Jednym słowem, dałeś plamę.

.nieusuwalną.

Próbowałam. Moja nie dała rady.

@Nunu @janusmakroniusz

ŁoooPanie :roll_eyes:

Teraz to na plamę na drzwiach pokrytych taką folią, to juz tylko naklejka Smile albo Micky Mause pomoże.