Jakie macie plany na tegoroczne wakacje?
Zgodnie z tradycja nad Bałtyk wkrotce.
Na razie nie będę pisał gdzie, ale jak tam będę, gdzie zaplanowałem, to odnajdę to pytanie i wtedy napiszę.
4578764
Pod w
Jakie wakacje? Ja chce pomieszkac w domu.
Nigdzie , za to dziś przylatuje do nas mój brat z żoną i córką.
Jeszcze nie wiem. Czekam aż coś mnie natchnie w okolicach urlopu.
U nas zima w pełni. Wiatr tak hula, że aż dom trzeszczy. Myslelismy nad wypadem na narty… ale karnet na stoki 450$ za 3 dni… a tyle zaplacilibysmy na glowe za zakwaterowanie w Wietnamie przez 2 tygodnie… a bardzo chcialabym zaliczyc Wietnam przed ustatkowaniem się… problem w tym, że budujemy dom… wiec wakacji żadnych raczej nie będzie ani w tym ani w przyszlym roku Chyba, że zdarzy się cud i moja kariera artystyczna nagle tak się rozwinie, że sama nie bede wiedziala co robic z tymi wszystkimi pieniedzmi
Coś kosztem czegoś, ale pomyśl jacy będziecie szczęśliwi gdy zakończy się budowa domu :))
Wakacje poczekają.
Dom to skarbonka.
Ale zawsze na swoim latwiej.
@ToChybaJa a to mi zabilas klina z cyklu co by bylo gdyby? Chyba wybralabym Wietnam
Ja mam 31 lat, czas zacząć rodzić dzieci, a wtedy nie bardzo można podrozowac po Wietnamoe z plecakiem wybieraliśmy się tam w 2020, ale Covid pokrzyzowal nam plany
Ten dom to już jest skarbonka bez dna… za kazdym razem jak mrugniemy jest jakis dodatkowy koszt… najnowszy wzrost ceny? O 100 tysiecy zł z dnia na dzien… bo inzynier stwierdzil, że trzeba dodac wiecej stali do konstrukcji
Ja juz na etapie drugiej przymiarki do remontu mieszkania (22 lata minelo jak jeden dzien,tez covid opoznil). Co kosztorys to wlosy dęba stają.
Wybieram się do Polski, ale dopiero w sierpniu. Na razie sprawy medyczne trzymają mnie na miejscu.
… minęło jak jeden dzień. Na drugie tyle jeszcze przygotuj się. A może i na trzecie, którz to wie? Na mazurski życia …
Nie pamiętam więcej.
Myślę, że ta emigracja to jest tak jakgdyby niekończące się wakacje od realnego życia…
Na wakacjach juz byłem w tym roku i ro nawet trzy razy (rejs po Morzu Sródziemnym, rejs po Mazurach i tatry Słowackie). Teraz a to zaliczam różne wyjazdy weekendowe (tak co drugi weekend)
@ToChybaJa , z doświadczenia wiem, że na spełnienie niektórych marzeń trzeba czekać latami. Tak w życiu bywa:))
Za kilka dni będę mieć remont łazienki, ciekawa jestem jak nas potrzepie po kieszeni.
@ciekawie ,muszę Cię wyprowadzić z błędu. Zdecydowana większość rodziny i znajomych tak o mnie myśli " ta, to ma wieczne wakacje, mieszka w pięknym miejscu, na co dzień morze, plaża itp , itd. ". A ja prowadzę tutaj takie samo życie jak w Polsce, czyli - pracuję , mieszkam i płacę wszystkie podatki.
Niektórym ciężko to zrozumieć.