Gdzie kupowaliście komórkę?

Gdzie kupowaliście swoje komórki? Od przedstawiciela Waszej sieci czy na wolnym rynku? Dlaczego, co zaważyło na wyborze?

Ja zawsze kupowałem od przedstawiciela sieci, ale teraz się z kilku powodów waham, dlatego chcę poznać opinie…

2 polubienia

W sklepie AGD. Najprostszy telefon bo służy mi wyłacznie do rozmów…

2 polubienia

Mój obecny teledon kupiłem na Gearbest - była taka promocja na to co mnie interesuje, że żal było ni kupić. Teraz jest kolejna fajna okazja na Banggood, więc chyba dziś złożę zamówienie. Poprzednie telefony kupowałem przeważnie na Allegro. Tylko raz w życiu wziąłem telefon od operatora i żona była z niego bardzo zadowolona, ale nie lubię się wiązać jakimiś długoterminowymi zobowiązaniami nawet w tak błahych przypadkach. Ten typ tak ma. :wink:

2 polubienia

Zawsze od operatora na raty.

2 polubienia

Na wolnym rynku. Nie kupiłam ani jednego telefonu u operatora.
Dlaczego
Przykładowo chcę kupić model aparatu za 1500 zł. Wcisną człowiekowi umowę na 2 lata, comiesięczne rata to 115 zł.
Czyli około 2700 zł kosztuje telefon średniej klasy.
Moje telefony kupuję w sklepach AGD lub w komisach ( ùzywane, często na gwarancji).
Doładowania robię kiedy chcę i ile chcę. Wystarczy mi 5 zł, żeby kilka dni bez żadnych ograniczeń rozmawiać w tej samej sieci, a 5 zł ciągle na koncie jest.
Nie używam internetu poza domem. To ważne dla tych, których taka opcja nie interesuje.
W domu łączę się z wi-fi i fiuuuuu :wink:

3 polubienia

To pytanie do mojej żony.
Ja nie mam pojecia ani pamieci.Moja komórka ma ok 11-12 lat i sluzy mi wybornie jako telefon.
Wiecej nie potrzebuje.

3 polubienia

W sklepie xkom. Zamówiłem online, odebrałem osobiście.

2 polubienia

Ostatnia czyli xiaomi przez neta.
Wczesniej u operatrora.

2 polubienia

Firmowe biorę na potęgę z sieci dla pracowników, z wiekiem mam coraz mniejsze wymagania względem telefonu.

2 polubienia

Nie, 115 zł to rata plus abonament, sama opłata za telefon to zwykle 20-30 zł miesiecznie.

4 polubienia

Wymagania prawdopodobnie się Ci nie zmieniły, tylko telefony są coraz bardziej wydajne, dopracowane i wszystkomające, stąd takie wrażenie.

4 polubienia

To dość drogi abonament wychodzi. Ja za 30 GB internetu z nielimitowanym wszystkim pozostałym płacę 29 PLN. Płacenie 115 PLN za abonament z telefonem byłoby zupełnie nieopłacalne, skoro nowy sprzęt, który spełnia moje niewyszukane oczekiwania, kosztuje zdecydowanie poniżej tysiąca.

2 polubienia

Więc to są jakieś stare ceny. Ja mam abonament za 49, za telefon wartości 1000 zł płacę 30 zł. Razem wychodzi ok 70 zł miesięcznie

2 polubienia

Ja to rozumiem @Bingola.
Tyle, że ja ładuje przykładowo za 30 zł, mam nielimitowane rozmowy, sms, mms, do sieci przez 30 dni, a te 30 zł jest nietknięte.
Nigdy nie połasiłam się na flagowca, najdroższe telefony to 1600 zł.
Nawet z mojej wypłaty można było taki kupić i jeszcze starczyło na inne wydatki.
Taka opcja odpowiada mi najbardziej i ważne, aby telefon był firmy Samsung. Najlepsze wyświetlacze na rynku.

4 polubienia

Flagowce są dla idiotów. Jak można za telefon dać 5000 zl? Co to robi czego nie robi model za 1200? Kapcie przynosi?

4 polubienia

Chłodzi piwo i odkurza mieszkanie :slightly_smiling_face:

4 polubienia

Model za 1200 nie daje prestiżu.

4 polubienia

Zawiesisz złoty łańcuch na szyi i podziw niektórych murowany! :wink: Nie musi być zaraz telefon :joy:

4 polubienia

To od razu ubierz sie w garnitur uszyty z tysiacdolarowek

2 polubienia

Ja mam za 1000 zl i czuję sie całkiem prestiżowy.

2 polubienia