I co ja mam teraz powiedzieć…
Nie czytając odpowiedzi i komentarzy na postawione pytyanie, proponuję odwiedzić też miejsca na Śląsku, gdzie jest biedie i brzydko.
.nie wszystko zloto, co sie swieci.
@benasek , jest i zagadka , co to za budynek ?
Lubisz zasikane miejscówy pachnące moczem i spirytusem? Znam ich wiele. Po zmroku można dostać kosę w wątrobę. Weźmy taki Bytom.
HAla Stuleciea we wrocławiu
Czy to Wrocław Hala Stulecia?
@ZiraaeL , Katowice nocą , pokazane z drona , są piękne , spacerując po centrum widzisz syf, boczne uliczki to obraz nędzy i rozpaczy.
wchodziłem tam na koncerty na podrabiane, pisane ołówkiem bilety.
Te miejsca właśnie proponuję zwiedzić bohaterce pytania.
.aby pełny obraz rzeczywistości ogarnęła.
@benasek ja i zagadki geograficzne … patrząc na zdjęcia , które sama robiłam , sprawdzam w Google co to jest
Spoglądająć na mnie nocą i z drona, też jestem piękny.
.wnętrze się liczy, a do niego nie kazdy potrafi dotrzeć.
Moje są inne. Zanim zapodam zagadkę, sam sprawdzam, co Googel podpowie …
Na Górnym Śląsku warto zwiedzić zabytki techniki i przemysłu - Sztolnia Czarnego Pstrąga w Tarnowskich Górach, kopalnia Guido w Zabrzu, Muzeum Ślaskie w Katowicach, Muzeum i fabryka zapałek w Częstochowie, Browar w Tychach.
Na Dolnym Śląsku do zwiedzania jest takie multum atrakcji że to temat-rzeka
Śląsk to przede wszystkim nadal ciężki przemysł. Potężne zakłady, kopalnie, huty. Województwo zrobiło z tego atrakcje tworząc co roku całkiem fajną Industriadę. Dla fanów techniki w sam raz.
Śląsk ma też dwa oblicza. Chyba jak każdy region - nowoczesne, pełne inwestycji, biznesu, kultury i przyrody oraz zaniedbane, pełne brudnych familoków i zrujnowanych przez górnictwo dzielnic. Fedrowanie ma niestety swoją cenę. Takie miejscówy mają swój klimat ale może być niebezpiecznie. Na Śląsku wszak w wielu miejscach widać negatywne skutki reformy Balcerowicza. Przykładem jest wyżej wymieniony Bytom. Na szczęście powoli wychodzą na prostą dzięki unijnym środkom i programom rewitalizacyjnym.
Ja mieszkam w Tarnowskich Górach. Miasto UNESCO.
A co to bylo i nie ma ?
NIe udało się wstawic zdjęcia
@ZiraaeL każdy potrafi , nie każdy chce
Oj fajnie by było