I co teraz?

A co z naszymi schabowymi?
BREAKING:

2 polubienia

A co ma być? A barszcz Ukraiński jest tak samo Ukraiński jak Schabowy.

Posłuchaj no: on jest ukraiński, bo jest Ukraiński. I kropka.

2 polubienia

Gorzej jak zacznie sie awantura o fasolkę po bretońsku, karpia po żydowsku czy rybe po grecku…
O schabowego dopoki Spurek premierem nie zostanie mozemy byc spokojni. Politycy PiS uzanajacy wegan za plaskoziemcow do tego nie dopuszcza.

3 polubienia

Barszcz Ukraiński wygląda zupełnie inaczej.

Żeby oni tylko takie problemy mieli.
Tam giną ludzie
:pensive:

1 polubienie

To jest wojna nie tylko o ciała. To rowniez wojna o wyniszczenie narodu, jego kultury i “ducha”, totalna

2 polubienia

Dla mnie zajebisty, Oryginały jadłem kilkukrotnie i powinien być dziedzictwem… :+1:

4 polubienia

Orginalny tak. Tylko to co u nas podają dalekie jest od orginału.

2 polubienia

I bardzo silnie się o tym przekonałem, kiedy częstowano mnie ukraińskim barszczem ukraińskim w Ukrainie, ale i w Polsce też gotowany przez Ukrainkę.

2 polubienia

Dobry barszcz nigdy nie jest zły.
A wiele potraw(nie tylko wyrobow spozywczych) jest juz objetych nie tyle patentem co wlasnie szczególną ochroną.
Niektóre nawet na skalę światową.
Tylko, ze ruskie dostaja wysypki na słowo “ukraina” w kazdym kontekscie
O czym juz na forum dyskutowalismy

3 polubienia

Czy on jest nasz ?. Można dyskutować miesiącami, w każdej kuchni występuje - niemiecka, włoska, polska, azjatycka itd. Kwestia smakowa przypraw i świerzych składników, byle był zjadliwy

1 polubienie

W Polsce jeszcze występuje wersja “od Geslerowej” To taka sama jak inne ale 5x droższa wersja.

Jak czytam jej “przepisy” to nie wiem na ktora palmę w okolicy uciekac. Chyba najwyższą?
Ja tam lubie lubię w miare proste przepisy a nie paszę zasypaną tuzinem reklamowanych przypraw. Nie to, ze boje sie eksperymentalnego zestawiania smakow.

2 polubienia