A co z naszymi schabowymi?
BREAKING:
A co ma być? A barszcz Ukraiński jest tak samo Ukraiński jak Schabowy.
Posłuchaj no: on jest ukraiński, bo jest Ukraiński. I kropka.
Gorzej jak zacznie sie awantura o fasolkę po bretońsku, karpia po żydowsku czy rybe po grecku…
O schabowego dopoki Spurek premierem nie zostanie mozemy byc spokojni. Politycy PiS uzanajacy wegan za plaskoziemcow do tego nie dopuszcza.
Barszcz Ukraiński wygląda zupełnie inaczej.
Żeby oni tylko takie problemy mieli.
Tam giną ludzie
To jest wojna nie tylko o ciała. To rowniez wojna o wyniszczenie narodu, jego kultury i “ducha”, totalna
Dla mnie zajebisty, Oryginały jadłem kilkukrotnie i powinien być dziedzictwem…
Orginalny tak. Tylko to co u nas podają dalekie jest od orginału.
I bardzo silnie się o tym przekonałem, kiedy częstowano mnie ukraińskim barszczem ukraińskim w Ukrainie, ale i w Polsce też gotowany przez Ukrainkę.
Dobry barszcz nigdy nie jest zły.
A wiele potraw(nie tylko wyrobow spozywczych) jest juz objetych nie tyle patentem co wlasnie szczególną ochroną.
Niektóre nawet na skalę światową.
Tylko, ze ruskie dostaja wysypki na słowo “ukraina” w kazdym kontekscie
O czym juz na forum dyskutowalismy
Czy on jest nasz ?. Można dyskutować miesiącami, w każdej kuchni występuje - niemiecka, włoska, polska, azjatycka itd. Kwestia smakowa przypraw i świerzych składników, byle był zjadliwy
W Polsce jeszcze występuje wersja “od Geslerowej” To taka sama jak inne ale 5x droższa wersja.
Jak czytam jej “przepisy” to nie wiem na ktora palmę w okolicy uciekac. Chyba najwyższą?
Ja tam lubie lubię w miare proste przepisy a nie paszę zasypaną tuzinem reklamowanych przypraw. Nie to, ze boje sie eksperymentalnego zestawiania smakow.