Idę spać a wy?

Zdecydowanie nie ave

Rozumiem, że napady zlego humoru u Ciebie charakteryzuja się przemianą sylwetki? :rofl::rofl::rofl:

3 polubienia

Anioł?! Wyjdź

Zdecydowanie anioł zostań.

na kefir albo wode po ogorkach w sam raz

Ponoc lepszy sok z kiszonej kapusty…

2 polubienia

Benedyktyni słyną z produkcji nalewek opartych na tajnych recepturach z owoców i ziół. Szczególnym uznaniem cieszą się “Benedyktynki” zawierające 17 lub 21 ziół, które według mnichów mają dobroczynny wpływ na zdrowie. Nalewki są rozlewane do ozdobnych butelek o różnych pojemnościach - od miniatur za kilkanaście złotych po większe wersje za niemal 200 zł.

1 polubienie

Te receptury to takie tajne nie sa, ale faktycznie mnisi, nie tylko Benedyktyni pomysly na przetworzenie bimberku w przysmaki miewali zacne.
Nie mowiac o pomyslach na piwo, wina czy przetworstwo mleka. Sery…

Dysponujac nadwyzkami mogli eksperymentowac.
I post byl im niestraszny…

2 polubienia

uspilas ich? czy zabilas? :thinking:

Ale kogo?
Sklad likierow czy nalewek nawet jak uzywaja tej samej nazwy moze sie różnić.
Sa pewne wskazowki podstawowe co do tego co w tym byc musi, alestosuje die tez lokalne dodatki, proporcje bywaja rozne?
Juz nie mowiac o tym, z czego skladnik podstawowy czyli bimberek pędzony.
I na tym polega ich urok - owszem bywa, ze nazwa/znak towarowy zastrzezony. Ale to jak z winami -moga sie roznic nazwami, ale i tak istotny jest gatunek winogron, jakie zostaly uzyte, gdzie rosly winorosle, a nawet rocznik. Bo i pogoda ma wpływ.
Urżnac sie to mozna prawie wszystkim, ale posmakować?

1 polubienie

nasze towarzystwo poszlo spac

Albo jakis mecz jest.
No i wtorek, więc taki dzien ciagle pod górkę do weekendu.

1 polubienie

Światowy Dzień Mózgu byl…

Nie posiadam

2 polubienia

Widac na sasiednim temacie :roll_eyes:

Nasze siatkarki zaraz grają Wy o pierdołach. Tzn, temat benedyktynek jest dobry. Jak kolega w Chojnicach mnie poczęstował swojską “benedyktynką” to zaraz w tej piwniczce ściany na mnie naparły. :joy: I to jest to! :+1:

2 polubienia
1 polubienie

pink_heart :bubbles: :sleeping_face:

Na mnie nie dziala.Odzyskałem dopiero po ostrej muzyczce rockowej… :slight_smile:

Wstaję w czasie urlopu ok. 9:30