Iga rozpoczęła sezon na dobre

Wszystko się zgadza. Wyraziłem tylko swoje subiektywne uczucie…
A w Igę wierzę.

1 polubienie

No!!!
I cicho mnie tu bo sam tez nerwy stracilem i niedospalem…
I szykuj mi sie do niezapowiedzianego quizu :joy:
Zresztą zaraz zapowiem :wink:

1 polubienie

Ja też na resztkach nerw. Dooglądam do końca skoki, wypiję kolejne piwo. A udział mój w quizzzie masz pewny, bo walczak jestem. :joy:

1 polubienie

Iga Swiatek-Maddison Inglis 6:1;6:3

I w ten sposob Iga jest juz w cwiercfinale turnieju w Adelajdzie.Bez straty seta.
Kolejny mecz z…Danielle Collins ktora sprawila niespodzianke,dosc gladko eliminujac z gry faworytke turnieju,Ashleigh Barty…
Robi sie bardzo interesujaco!

1 polubienie

A dziś w Adelajdzie Iga odprawiła w nietypowy sposób Daniellę Collins, która skreczowała drugiego seta. Iga grała poezję.

Tee @collins02 a ta tenisistka Collins, to Twoja krewna? :stuck_out_tongue:

:crazy_face: :joy:

1 polubienie

bycie krewnym nie polega na genach
polega na wychowaniu
i to, przepraszam @collins02 , ale nie jestesmy tabula rasa - dopiero zestawienie psychiki i fizyki plus trener/checi tworza mistrrza?
niech Iga kasuje ze reklamy i ma w nosie hejterow

1 polubienie

Fajna dziewczyna ale zeby zaraz crewna???
Phil Collins tez nie jest moim wujem :wink:
Nie widzialem meczu ale sadzac po pojedynczych zagraniach jakie znalazlem w necie,nie bylo zadnych watpliwosci.

1 polubienie

Hejterzy sa dzisiaj juz wszedzie.Nalezy ich traktowac ogniem i mieczem i zdania swego nigdy nie zmienie!
Co do talentu Igi…Mysle ze wystarczy polsuchac Fibaka ktory ma zupelna racje,oceniajac jej gre.Porownywanie do Bjorna Borga jest moze nieco fantazyjne ale faktycznie,malo jest dzisiaj zawodniczek z takim forehandem.
I to ze jest twarda,stanowi i bedzie stanowilo mam nadzieje,jedna z wazniejszych cech w przyszlosci.To odbieranie ochoty do gry przeciwniczce…Dzisiaj akurat nie widzialem ale wprowadzanie przeciwnika w stan bezradnosci,czesto konczy gre"przed czasem".Jak nie zejscie to brak walki…

1 polubienie

Na Boga, ona ma dopiero 18 lat. A gra bardzo dojrzały tenis.

1 polubienie

Przede wszystkim,gra SWOJ tenis.Nawet w przegranym meczu z Halep,przegrala bledami a nie dajac sobie narzucic styl gry przeciwniczki.
Na razie jeszcze niezbyt czesto trafiala na zawodniczki z top-10…Ale te wszystkie malolaty,pretendentki na czela z S.Kenin,nie robily na niej zadnego wrazenia.
Mysle ze obecna gra stawia ja juz spokojnie w okolicach top-10.Oby tylko nie kontuzja albo jakies pozasportowe klopoty… :thinking:
Aaaaa…Iga ma prawie 20 lat :innocent:

1 polubienie

gra jest gra
koledzy - stworzenie boze wie i umie
z ta bezradnoscia przeciwnika? to mi pachnie walkami wschodu, dalekiego :slight_smile: slabosc przeciwnika jest twoja sila

No i jest final turnieju w Adelajdzie!
Po pieknym,szybkim meczu,Iga pokonala w 2 setach,silną Szwajcarke Jil Teichmann 6:3;6:2
Mecz byl tylko chwilami jednostronny.Jil odgryzała sie bardzo często,kończyła sporo wypracowanych wcześniej piłek i obok Bencic,jest najlepszą Szwajcarką od czasu Patti Schnyder.
W polowie spotkania,pomyślałem ze…Agnieszka Radwańska raczej by tego meczu nie wygrała.Oczywiscie rzecz niesprawdzalna ale…To inny tenis.Tutaj bardziej dotarło do mnie,co Fibak mial na mysli,porownując cale serie zagrań do stylu Bjorna Borga.
To jesli chodzi o Ige.
Jil biegal niezmordowana ale inicjatywa i dokladność uderzeń z głebi kortu Świątek,nie dawaly Szwajcarce szans.Od czasu do czasu kapitalne minięcia i pewny przez większość czasu,pierwszy serwis…Cięzko jest przebić sie przez taką ścianę :slightly_smiling_face:
Nie moge sie napatrzeć na tenis prezentowany przez Igę.Siła,spryt,konsekwencja…
W finale Cori Gauff albo B.Bencic…Nie mam pojecia ktora akurat tym razem bedzie lepsza ale dla Igi w takiej dyspozycji,to chyba bez znaczenia. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Gauff ma podobny styl do Igi.

1 polubienie

Bo ja wiem???
Dla mnie to bardzo kapryśny dzieciak ktory prezentuje wszystko to czego dla Igi chcialbym uniknąć.Te korowody z rodziną pod bokiem i proby stworzenia drugiej Williams…W rezultacie gra za kazdym razem inaczej…Czasem na mistrzowskim poziomie a czasem jak juniorka…
Zresztą nie ma o czym gadać.Bencic w finale!

1 polubienie

BRAWO IGA !!! :+1: :+1: :+1:

Bencic zanadto sobie nie pograła…

A w kurvizji jakieś pierdoły zamiast poważnego wydarzenia… :nauseated_face:

1 polubienie

Jak ja lubie Wasze rozmowy o wybranych
Cieplo i sympatycznie jest

I to byl własciwie spacerek przez 3/4 meczu.
Wróce do wczorajszego wątku bo Fibak bardzo mnie przed meczem uspokoił,porównując grę Bencić do Agnieszki Radwańskiej.Pomyślałem wtedy ze jesli on ma racje to mozna własciwie Ige obstawiać w ciemno.
Bencic "zagrała piach"bo Iga na nic nie pozwoliła.
I jesli Świątek zagra jeszcze ze dwa takie turnieje,top 10 stanie szerokim otworem!

1 polubienie

Już ma TOP 15.

1 polubienie

Tak ale im wyżej tym trudniej sie awansuje.Potrzeba wiecej jak nie zwyciestw to choćby półfinałów.
No i w kobiecym tenisie,tasowanie na wielką skale jest poza top 10.Te najlepsze szwankują wlasciwie chyba tylko z uwagi na covid.To co Ashley Barty zrobila,chyba nie dzialoby sie w normalnych okolicznosciach…
Jestem o tyle spokojny bo widze ze Iga CHCE grać.Radwańska,mialem wrazenie,grala do czasu a potem wyglądało to tak jakby jej nie zależało.I nie mam tu na mysli igrzysk bo to sie w ogóle w głowie nie miesciło…
Widok Szarapowej-paraliż,widok Sereny-dno,widok innych Rosjanek-na 90% porazka…Ale dajmy spokój…

1 polubienie

Podoba mi się Twój wywód. Powrócimy do dyskusji, a tymczasem przenosimy się do Obersdorfu. Tam “nieco” zimniej niż w Alelajdzie, ale nam będzie ciepło z emocji. :grinning:

1 polubienie