Ile medali dla Polski?

Bycie idiotą,jest takie sobie.Ale ja sie przynajmniej do tego przyznaję.
A teraz idę po piwo.

1 polubienie

Ostatni dzien igrzysk. Przegraliśmy wszystko co bylo do przegrania - biegi, oszczep, zapasy, kajaki, boks, siatkę. :fearful:

2 polubienia

Specjalność narodowa.

Ja to widzę inaczej. Nie - przegralismy- tylko - zdobyli srebrne medale. No fakt w pozostalych sie nie udalo. Ale tak to jest ze realizuje sie ok 50%szans.
A nasza specjslnoscia narodowa jest narzekanie na wzzystko. Oni - sportowcy- kwalifikujac sie do igrzysk- jyz zasluguja na szacunek.
Zeby nie było tak jsk mowi nasz kolega harmonik - skoro sa tylko 3 medale to po co buegną pozostali.

Co do Julki - ona ma tylko 20 lat- i z gory bylo wiadomo ze z Tajwanka szans nie posiada, a walczyla bardzo dzielnie i dala rade wytrwac 2 rundy.

3 polubienia

I tak czesci się udalo.
Contra viento i marea do podium dotrzec.
Czli wbrew wszystkiemu, niesprzyjajacym wiatrom i wysokiej fali.
Inni próbowali i chwala im za to
To tyle o bohaterach jakimi powinni byc sportowcy.

Na podsumowanie kibicowania

1 polubienie

Do setki?

1 polubienie

Nie do końca sie zgadzam.
To jest jakiś minimalizm który opisałaś…
Awans na igrzyska powinien być POCZĄTKIEM WALKI a nie powodem do dumy.I na to jest czas.Medale są faktycznie ZDOBYTE ale reszta to już katastrofa.Może poza kolarkami na szosie i Włodarczyk…
Popatrz na klasyfikacje medalową.Jesteśmy w ogonie Europy,nie liczymy sie w niczym a najczęściej nas w ogóle nie ma.
Za tej wszawej komuny,gdy było jeszcze walczyć z sowietami,byliśmy 8-12 potęga świata.Dzisiaj?Aż mi się pisać nie chce o miejscu 40-50…
Wysyłamy 200 sportwoców z których 180 nie wie co sie dzieje a walkę,nie wspominając o uśmiechu,prezentuje moze 10 plus siatkarze.
Co do Julki… Przetrwanie z facetem to faktycznie,nie wstyd.
J.Jożwik musiała z takimi biegać…I gdzie są te mutanty?Nigdy po igrzyskach nikt nawet slowem o nich nie wspomniał,nie mówiac już o skucesach np. w diamentowej lidze…
Miedzynarodowe oszustwo wg.wytycznych poprawności politycznej i obyczajowej.Nawet śliny mi żal by na to splunąć! :face_vomiting:

3 polubienia

To jest problem.
Ja jak jestem tolerancyjna w zyciu prywatnym, kto z kim śpi, to w sporcie? Mozliwosci unisex zdarzaja się rzadko.
A na pewno nie na poziomie sportu wyczynowego na tym poziomie.

2 polubienia

Nie miałem możliwości oglądania tej walki na bieżąco więc się nie wypowiem teraz. Ale dziś po południu będę miał nagranie. Po oglądnięciu podzielę się swymi wrażeniami.

Nie mamy pretensji do naszych medalistów. Im cześć i chwała. Mamy pretensję o to, że ich tak mało. Mamy żal o to, że polski sport leży i kwiczy. I to pokazały te igrzyska.

4 polubienia

Pytanie na ktorym etapie ten upadek ma swoj poczatek. Widzialam np gorzki wywiad z kolarkami, ktore wprost mowily o braku wsparcia ze strony zwiazku sportowego. Poszukam link to wrzucę

3 polubienia

Zobaczmy ile medali zdobyła mała Holandia! Zawodników miała trochę więcej niż Polska a jej dorobek to 35 medali, w tym 13 złotych.
Czy w tym kraju jest Ministerstwo Sportu tak jak w Polsce, @birbant ?

4 polubienia

I medal dla Darii Pikulik.
Mamy 10 medali

A chwile temu wstawilam.wywiad z nią.

3 polubienia

80% medali dla Polski zdobyły kobiety. Czy to upadek sportu męskiego w Polsce? Mężczyźni zamiast po męsku trenować i szlifować tężyznę fizyczną noszą rurki, niewieścieją i stają się cherlawi :slight_smile:

3 polubienia

Tak.

2 polubienia

Niezupelnie
Jest to
Ministerstwo Sportu i Turystyki.
Ze wskazaniem na turystykę (działaczy)?
Rządzi tym obecnie Nitras. Politolog , a z zawodu polityk…

1 polubienie

Ale siatkarzy jest 13 :wink:

1 polubienie

2 polubienia

Super! :rofl:
Jednak “Miś” to kopalnia memów!

2 polubienia
2 polubienia