Ile medali dla Polski?

Czyli - jest dobrze.

2 polubienia

Tak. Ale to najsłabsza drużyna w turnieju.

2 polubienia

W ogóle ich tam być nie powinno.Przez te brednie"o uczestnictwie" jakaś na serio dobra ekipa,została w domu…

Coś drgnęło.Judocy [dwoje] wygrali swe pojedynki.Beata Pacut i Piotr Kuczera…Brawo!

Cieszyłem sie ok. kwadransa.Polak na łopatkach,pod jakimś Azerem…Polskie sporty walki…WALKI.Istnieje coś takiego?

Beata Pacut także powalona.Dwa razy ale raz sie wybroniła.Do tego dwa ostrzeżenia…Chyba jutro zrobię sobie przerwe od igrzysk…

Katarzyna Zdziebło w chodzie…na miejscu 30-tym :face_with_raised_eyebrow:
Kłania się życie w kraju żyjącym tylko polityką i wszechobecnymi kłótniami.Po
łowa sejmowych imbecyli nie zna nawet słowa"sport".Lub kojarzy im sie z brydżem przy wódce :angry:

Teraz start kobiecych 4.Znowu Rumunki,znowu Holenderki,Nowa Zelandia i Wielka Brytania… :face_with_diagonal_mouth:

Uzupełniając…Japonia-Polska 45:30 we florecie…Czyli baty a walka trwała tylko na początku…
A może lepiej dla naszego sportu by było,byśmy już żadnego medalu nie zdobyli?!
Może wtedy ta płatna banda w sejmie sie obudzi i zacznie uczyć od najlepszych?
Żyjemy w socjalistycznym kraju jak chce większość więc przyjmujmy socjalistyczne rozwiązania.

2 polubienia

Polki na otarcie łez,powalczą o 5 miejsce we florecie z…Francuzkami.Dobre i to :upside_down_face:
Kompletnie nieczytelne doniesienia z torów żeglarskich.A to wiatr a to z trzeciego na ostatnie…
Transmisji też jakoś nie uświadczam…

1 polubienie

Cholera, ale sportowcy z PRLu zdobywali więcej medali niż dzisiejsi. Sami pięściarza zdobyli ich, bodajże 47, w tym 9 złotych. Sztangiści, zapaśnicy, wodniacy, lekkoatleci, strzelcy, judocy, itd…, sypało medalami.

Ale masz cholerną rację, nasi politycy, niezależnie od opcji, sport mają w dupie. Taka Holandia, 17mln mieszkańców, obszar jak dwa polskie województwa, a wszędzie w Paryżu ich pełno.

3 polubienia

Chodzi o to ze wszystkim rządzą ministerstwa,prezesi i cały ten cyrk,ta karawana krawaciarzy.Tego w ogóle być nie powinno!
Do czego to prowadzi pokazuje klasyfikacja medalowa a w szczególności nasi chodziarze,by zostać tylko przy obecnych na igrzyskach.
To o czym Ty mówisz to komuna,zamordyzm,ale i dyscyplina i bodaj jedyna droga wydostania sie z nędzy.

Kasia Zdziebło leczyła kontuzje za pieniadze z PZLA.Ale na rekonwalescencję,na to by w ogóle wystartować na igrzyskach,wydała prywatnie kilkanaście tysięcy złotych!!!
Lustrzane odbicie naszej tzw. służby zdrowia :angry:
W zamian bydło na portalach wypisuje że pojechała na wakacje za"ich" podatki :rage:
Nigdy nadmiernie nie poważałem Piłsudskiego ale w zdefiniowaniu Polski i Polaków miał 100% racji!

2 polubienia

Zgadzam się z Tobą co do słowa. Jeśli chodzi o sport w PRL, to komunistom zależało na pokazaniu wyższości sportu socjalistycznego nad zgniłym zachodem, to i robili co mogli, żeby ten sport się kręcił. Nie będę wspominał towarzystwa smutnych panów w każdej wielkiej imprezie sportowej, jakie mieli nasi reprezentanci. Nie mniej jednak patologii w socjalistycznym sporcie było aż nadto.
Nie umniejsza to, jednak sukcesów samych sportowców.

Widzę, co pod względem sportowym dzieje się w Holandii, jaki jest system szkolenia, jaka organizacja i metody. I tylko pozazdrościć.
U nas wzorcowa jest tylko siatkówka, liga i reprezentacja, tego zazdroszczą nam w innych krajach. Niestety, pozostałe związki sportowe, nie wiedzieć czemu, nie idą tym śladem. Zresztą, jak znam polską rzeczywistość, to i siatka kiedyś zostanie zmarnowana. Eeeh…, szkoda gadać.

2 polubienia

Psuć zawsze łatwiej.Do tego potrzeba jedynie idioty a tego surowca mamy aż w nadmiarze.Przecież nie zbudować potęgi w sportach zimowych,mając skoczków czy wcześniej,Justynę Kowalczyk,to trzeba mieć niezwykły talent :angry:

1 polubienie

Polskim politykom; - kury szczać prowadzać, a nie krajem zarządzać…

2 polubienia

Zawsze sie zastanawialam jaką uprząż trzeba kurze założyć, zeby ja na smyczy prowadzić?

Biedna Iga…
Przy jej konstrukcji psychicznej,ten mecz to będzie chyba katorga…

Na razie 1:0 dla Polki.
I już 1:2 dla Słowaczki.Iga przełamana…Wali bez sensu jakby miała miecz w ręce a nie rakiete do TENISA!

Jest 2:2 ale to nie jest wielki tenis.To początek i wydaje mi się że Slowaczka jest tenisistką 3 szeregu.Z kobietami jednak nic a nic nie wiadomo… :innocent:
3:2 i tym razem,świetny gem Igi.Oby to utrzymała!!!
4:2!
5:2 i tutaj warto podkreślić owe"tornado" na jakie stać Igę.Jak długo to utrzyma,nie wiem.Ale tak jak w tym gemie,nie zagra obecnie żadna inna tenisistka.Sabalenka?Maybe,babe ale nieobecni nie mają racji.

6:2 dla Igi czyli 1:0
W sumie,mecz na razie,bez historii bo mamy róznice niemal klasy.
Ale z werdyktem poczekam do ostatniej piłki.

4:1 dla Polki.O ile nic się nie wydarzy…
5:1…Strach sie bać gdy sie widzi ten wynik ale…Słowaczka jest jednak zawodniczką na poziomie w okolicach naszej Magdy Fręch i tu tylko sama Iga może sobie zaszkodzić.Przeciwniczka nie jest w stanie.
6:1 i mamy brązowy medal. Iga,DZIĘKUJEMY!!!

3 polubienia

Ewa Swoboda po awansie do półfinału na 100m.
“Pogadamy jutro bo dotałam okresu…Ale i tak jestem w ch… zadowolona”

Ewa…Nie mogę patrzeć na te Twoje dziary ale…Czy to ważne?
Gnaj i pogoń te czarne!!!Cała nadzieja w Tobie i jednej z Holenderek!

2 polubienia

Bydło domaga sie zwrotu kasy za
"wycieczki"polskich sportowców do Paryża…
Oglądam kwalifikacje,eliminacje i…nie widzę w ogóle Polek i Polaków…5000m,trójskok,10000m,tyczka kobiet…
Hejterzy to półgłówki.Przynajmniej tyle sie nie zmieniło.

1 polubienie

Nasza mieszana sztafeta na 5 miejscu.Liczyć na czas?
Bez Natalii nie da rady…
3.11.43…

1 polubienie

Sarna poza okresem przedmiesiaczkowym?
Baba ma gadane
Dogoń mnie czarny wilku. Juz trzymam kciuki :smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

Chyba sie udało…Nasza sztafeta w finale!!!

A w finale,jeśli zdrowia dziewczynie starczy,Natalia na ostatniej zmianie!!!

3 polubienia

W czasach szkolnych biegalam w sztafecie 400.
Jest to specyficzny uklad, bo ostatnia zmiana musi nadrobic błędy, jeśli były. I ostatnia prosta. Trzymam kciuki.

1 polubienie

800m. i Ania Wielgosz…Ostatnia.

2 polubienia

Oglądałem to wszystko poza domem bez sprzętu czyli lapka. Impreza się rozkręca, ale z sukcesami naszych, póki co, krucho.

Dziś nasi siatkarze grają z Włochami, jak do tej pory najlepszą drużyną tego turnieju. Sporą niespodzianką jest to, że Włosi dali Egipcjanom jednego seta. Niby mamy awans, ale dobrze byłoby to wygrać, trafiamy wtedy na najsłabszą drużynę w ćwierćfinale. Ale mam obawy. Nasza drużyna ciągle nie jest monolitem takim jak w zeszłym sezonie. Kurek jest tak słaby, że, praktycznie nie mamy prawego skrzydła w ataku, a Kaczmarek też nie jest tym siatkarzem jakim był w ostatnim sezonie. Olek Śliwka również nie błyszczy, ale już wali takich błędów jak Bartosz. Zatorski - kratka, kilka fantastycznych zagrań, kilka prostych skuch w obu ostatnich meczach. Janusz w meczu z Brazylią grał przeważnie na Leona, bo Bartosz Kurek większość piłek psuł. Kuba Kochanowski zagrał dobrze ale też bez swego błysku. A na dodatek będący w wyśmienitej formie Fornal nie wiadomo czy zagra. Świetnie grał Huber, Semeniuk i Bieniek. Mimo tego test z Brazylią zaliczony pozytywnie. A jak będzie z Italią, dziś się okaże.

O paniach naszych trudno mi się wypowiedzieć na podstawie dwóch meczów, nastawiam się raczej pozytywnie mimo, iż Brazylia będzie surowym egzaminatorem.

Wczoraj oglądałem na “obczyźnie” mecz Francji ze Słowenią i nie żałuję. Gospodarz przegrał 2:3 co jest pewną niespodzianką, a poziom meczu galaktyczny.
Niedoceniani Niemcy już w ćwierćfinale po gładkiej wygranej z Argentyną 3:0, która, już nie broni brązu. Brawo Michał Winiarski, brawo jego drużyna!.

Dziś też trzymamy kciuki za Ewę Swobodę, bo na tyczkarzy i Wielgosz nie liczę. Pozostali też będą statystami.
Mamy także pięściarkę w ćwierćfinale.

Jestem pod wrażeniem amerykańskiej sztafety mieszanej 4x400, ten rekord świata mówi za siebie.

2 polubienia