Ile medali dla Polski?

"…Może wtedy ta płatna banda w sejmie sie obudzi i zacznie uczyć od najlepszych?.. "- Boże broń! Nawet w zakamarkach umysłu musi gdzieś kołatać że są jakieś wydatki inne niż napychanie własnej kabzy. Bądź jakaś natrętna mucha krzyczy, że trza kasy na " jakiś (konktetny) sport, lub zawodnika

1 polubienie

Wielgosz jest chora i juz odpadła w repasażach.Kulomioci sie skompromitowali i nie chce sie już przed poludniowymi startami,wkurzać i odpuszczam ten temat.
Teraz Wdowik pobiegnie w eliminacji na 100m.W Europie to biegacz na miare finału…Tutaj byłoby wspaniale gdyby dostal sie do półfinału…
Ogólnie staram sie [poza lekka] oglądać wszystko czego normalnie nie ma w tv.Wiodła,kajaki górskie,skoki przez przeszkody,pływanie…Trzeba przyznać że to perfekcyjnie zorganizowane.

Wdowik wystartowal świetnie i…po 50m. stanął.Kontuzja?Czy nie dał rady i odpuścił.Jak Ania Wielgosz…

1 polubienie

I kolejna kompromitacja.Sobera i Lisek nie awansowali do finalu w tyczce.Obaj skoczyli ledwie 5.60 czyli tak jak skakalo sie 40 lat temu…Finał igrzysk bez Polaka…Ja czegoś takiego nie pamietam…

1 polubienie

Patrzę na to i minę mam nietęgą.

Natomiast nie miałem pojęcia, że Holandia ma niezłą ekipę w piłce ręcznej kobiet. Oglądnąłem drugi ich mecz i jestem zaskoczony. Wygrały z Brazylią i Węgrami prezentując szybki, dynamiczny, techniczny, inteligentny handbal bardzo urozmaicony w polu i ataku. Słabiej w obronie. Ale mało błędów własnych.
Odpadły w siatkówce, wczoraj przegrały z Italią 0:3, dziś po wyrównanej walce z Dominikaną 1:3, niejako na własne życzenie. No i Dominikana w ćwierćfinale, ale tu, myślę skazana jest na pożarcie. Oby nasze dziewczyny zagrały z Dominikaną w ćwierćfinale.
No i wiosła, Holenderki i Holendrzy zgarniają medale jeden za drugim.
Do tego ich kobiety, póki co łupią swoje rywalki jedną po drugiej w hokeju na trawie, choć na boisku źdźbła nie uświadczysz. :grinning:
W pływaniu też im kapie.
I to by było, na razie tyle.
A siatkówkę chłopaków oglądał będę poza domem, to później podzielę się wrażeniami.

Kolego wiele rzeczy wyrzuca sie z pamięci.
Ja ta olimpiade na Sekwanie też.
Jest taka swietma impreza w Madrycie
Madrid Orgullo „MADO” jest prawdopodobnie największą i jedną z najpopularniejszych imprez gejowskich w całej Europie, przyciągającą co roku dwa miliony ludzi. Od 28 czerwca do 7 lipca 2024 r . Madrid Pride przekształca stolicę Hiszpanii w tętniące życiem centrum obchodów LGBTQ+.
Ktos kto to pisal chyba w termitierze zwanej Madryt nie był . Oeszen teczowe wrzaskune i nie tylko ( jak wiesz nie muzeum Prado a i archiwa w Sewilli.
Dobra, wybraliśmy
Moze kiesys spotkamy sie w Santa Fe obecnie USA?

Ale nie tyczkę mężczyzn!!!Tego może nie pamiętać jedynie antykibic…
Pamiętam jak Wojciech Buciarski toczył przy pełnym stadionie,boje ze Szwedem,Kjelem Isacksonem.To był 1969 albo 70 rok.
Dzisiaj Szwedzi mają Duplantisa a my 2 nieudaczników i trzeciego,kiedyś mistrza który sie obraził i zakończył kariere,skacząc chyba 5.40 w porywach [Wojciechowski]

1 polubienie

Sport jest sportem
Dla mnie brąz Igi jest wart kubełka brylantów. Szlfowanych diamentow jakby co?
Lekka i wcale nie taka lekka to sa lata treningu. I na tym wic ma polegac. A IO lat temu ? Przewalili sprawe jak Nowy Rok z zenkiem w Zakopcu. Zenek z małej zakopiec? Q***
I gratki za wygraną '55 byc może jeszcze zdalnie opracujemy technologie jak przebic wraże zasieki @Bingola ?

Oglądam wyścig kolarski…Wystartował St.Aniołkowski i słuch o nim zaginął…
Tymczasem uciekali juz kolarze z Mongolii,Kazachstanu czy Ugandy…Ucieka min.Kanadyjczyk czy Szwajcar…
Czy jest w Polsce dyscyplina sportu która upadła tak nisko jak kolarstwo?W sportach walki jesteśmy choć reprezentowani.W kolarstwie nie mamy nawet PRAWA,wystawić więcej jak jednego zawodnika.Po prostu obraz całkowitej nędzy i braku nawet śladowej ambicji…
40 milionowy naród nie jest w stanie wystawić nawet 2-3 kolarzy i NIKOMU nie zależy na zmianie tego obrazu.Kwiatkowski i Majka są SAMI,od ponad 10 lat i od dawna już zainteresowani jedynie jazdą kelnerską bez śladu walki.
Jeżdżę na rowerze od ponad 50 lat i do dzisiaj nie rozumiem,jak można wsiadać na rower i nie walczyć o zwyciestwo???
Normalnie wstyd być Polakiem w Paryżu.Wszyscy walczą jak szaleni a nasi…A to kolanko boli,a to brzuszek,a to oszczędzamy siły na repasaże a to schodzimy z bieżni po 50 m.“bo coś sie odezwało”.O najgorszym w sezonie wystepie niektorych lekkoatletów juz nie wspominając…Tak sie przygotowali do najważniejszej imprezy czterolecia że z wrażenia poodpadali i teraz oczywiście"nie wiedzą,co się stało…"Szczytem marzeń pływaków jest półfinał i z tej reguły wyłamało sie na razie dwoje zawodników [on był czwarty,ona może powalczy w finale na 50m.]
Strzelcy?Łucznicy?A przecież zawsze były jakieś medale…
Wygląda na to że mają rację ci co biją na alarm od lat bo hodujemy juz bodaj drugie pokolenie leniwych idiotów którym nawet sie nie chce wstać od komputera…

2 polubienia

Polfinal na 100m. Biegnie Ewa Swoboda.Piekielnie ciężki półfinał…
Swoboda na 4 miejscu… 11.08
Dina Asher-Smith odpada!
A my musimy czekać na kolejne półfinały…Oby nie były zbyt szybkie…

Drugi półfinał za nami.Wygral…Alfred z Santa Lucia ale ważniejsze jest to ze nawet trzecia zawodniczka miała czas gorszy od Swobody.

Można było w ciemno obstawiać…Finał to 8 najlepszych zawodniczek a Polka miała…9 czas :angry:W dodatku o prawie 0.1 gorszy niż w eliminacjach…

2 polubienia

Julia Szeremeta pokonała Portorykankę i mamy brązowy medal w boksie.Przynajmniej brązowy!!!
W kategorii 57kg.
Polka to tornado!!!
Sędziowie jednogłośni :star_struck:

2 polubienia

Słyszałem wypowiedź Krzyśka Kosedowskiego na jej temat. Ona może nawet to wygrać, o ile któraś z rywalek nie złapie ją na kontrę. Widziałem fragmenty tej walki, ona za bardzo idzie na rympał. W dawnym boksie tak na pewno się by stało, ale dziś? Chyba, że jest taką puncherką jak Jerzy Kulej, ale nie sądzę, dziś nie ma tak wszechstronnych bokserów.

1 polubienie

Widziałem tylko dwa fragmenty dwóch walk Julii i jedno czego mogę być pewnym to fenomenalna szybkość i parcie do przodu.Tak powinni się zachowywać wszyscy nasi sportowcy…
Niestety,jest dokładnie na odwrót.Proponuje posłuchać lub poczytać żenujących bredni naszych biegaczy na 110ppl.
W najlepszym przypadku,gledza jak Robert Mateja…Nie wiem co się stało…A co głupsi jak Czykier,jeszcze się śmieją…

1 polubienie

Kolego ja sobie wypraszam
Do siedzenia przy komputerze tez trzeba miec zdrowie i umieć. To o czym piszesz to marazm spoleczny. Dlaczego? Systemowo zabija sie inicjatywe i jednoczesnie?
Rower to ja sobie kupie, taki trzykolowy ze wspomaganiem elektrycznym. Tylko jeszcze nie wiem czy te podwojne kółka naja byc z tylu czy z przodu?
A co do sportu? Jesli nasze podworkowe “wembley” przrobiono na platny parking a sasiadom przeszkadzalo, ze dzieci halasuja na szkolnym boisku?
Pisze o Polsce.

Podnoszenie ciężarów, boks, zapasy. Kiedys nasi sportowcy przywozili w nich worki medali.

2 polubienia

Jedynie podnoszenie ciezarow ale i tak na imprezach mniejszej rangi, typu mistrzostwa Europy,cos tam czasem się dzieje.
Natomiast we wspomnianych sportach walki jesteśmy i nawet dzięki kobietom, mamy medalowe szanse.
W kolarstwie mialem na myśli panów bo dziewczyny akurat należą do wąskiej,swiatowej czołówki.Traktuje się to jednak nieco marginalnie ale faktycznie, pora już chyba zweryfikować to podejście.
Ogladalem pelna,ponad trzygodzinna transmisje z wyścigu pań i było to pełnowymiarowe wydarzenie,w końcowej fazie nie tylko piękne dla oka ale i niezwykle emocjonujące.

1 polubienie

To chyba największa nasza szansa…Tak jak wspina sie Aleksandra Mirosław,nie robi tego nikt na świecie choć Chinki i Indonezyjki są blisko.
Polka pobiła już dwa kosmiczne rekordy świata i teraz to jest chyba 6.08
Aż…zaczynam się bać.Bo jak tu nie będzie złota… :thinking:

Po dzisiajszych eliminacjach Aleksandra Mirosław deklasuje rywalki o niemal 0,4 sek.To znaczy jedną z nich,Amerykankę.Reszta daleko a Polka dzierży rekord świata.
Druga z naszych,Ola Kałucka jest 4 ale tu różnice sa na poziomie tysięcznych sekundy.Też medal jest w zasięgu…
Chyba musimy poczekać do środy.

3 polubienia

Ciut lepsze nastroje dzisiaj…
Wiktoria Hołuj wygrała swą walkę w zapasach,z Chinką i to bodaj 10:3! Jest w ćwierćfinale.
Ale bombe teraz odpalił M.Polaczyk w górskich kajakach który zameldował sie w półfinale!!!

3 polubienia

Tylko pochwal, tylko się odpręż i od razu szlag wszystko trafia…
Holuj przegrała kolejna walkę do zera, z Amerykanka…A Polaczyk odpadł w półfinale i sklasyfikowano go na 8 miejscu…

1 polubienie

Myslisz, ze mamy magiczny wplyw na forme i naszych?
No to jestem współwinna. Ledwo odes,lam od telewizora i naszych ogrywają? Odtatnio Hiszpanie w żagle, kto i z kim? dziwne żagłówki. Przypominają deskę do windsurfu

A jednak postawie…
To co w duchu mi jeszcze pozostało,na nasza Aleksandrę Mirosław.Jutro wszystko w diabły i liczy się tylko ona.I Ola Kalucka. :star_struck:
Będzie jeszcze Julia Szeremeta ale ona medal już ma…

3 polubienia