Ile medali dla Polski?

Właśnie potwierdzili to ze smutkiem w holenderskiej tv. Ale dzięki.

1 polubienie

Coś ja wytrąciło z równowagi…Nie śledziłem ale wyglądało na falstart

1 polubienie

Zdobyliśmy dziś praktycznie 3 medale. Chyba przekroczymy dychę jednak!

3 polubienia

Powiem więcej!
Nie wierzę by nie było medali w kajakach!
A zapomniałem jeszcze o Adzie Sułek,choć to po przerwie,znak zapytania…

I Ada dobrze zaczęła! 13.22 w biegu płotkarskim!!!

1 polubienie

Co do Natalii…
Narzekała na bóle brzucha…
Ale ona z tym bólem wygrała!
No i odpadła ta Jamajka,Prize!!!

1 polubienie

Atmosfera jest taka jakby Julia już wzięła złoto…I nie widzę w tym nic złego a tym bardziej,nic zaskakującego.
Trzeba jednak pamiętać że finał z Tajwanką/Tajwankiem to może nie być czysta gra.Już raz ten zawodnik/zawodniczka był/była odsunieta od mistrzostw świata bo testów płci nie zaakceptowano.
Polka będzie się więc bić nie wiadomo z kim.Zanosi się na kolejną próbę oszustwa-dopingu,bo tak należy to traktować.
Ale jest jeszcze inny wymiar.
Nasza zawodniczka dokonała swym stylem i zwyciestwami więcej niz ktokolwiek inny uczynił dla boksu olimpijskiego,w ciągu ostatnich,lekko licząc,20 lat!
Każdego dnia,coraz to nowe,uśpione autorytety zabierają głos,dopingują waleczną dziewczynę…I nagle okazuje się jak bardzo tęsknimy za sukcesami w sportach walki!
Jak popularny jest ten,raz jeszcze użyję tego określenia,“uśpiony”,olimpijski boks!
Gdyby jeszcze zdarzył sie jakiś cud i wbrew bandzie związkowych idiotów,Polak pobił wszystkich w szabli…Wtedy spałbym spokojniej.
Michał Jerzy Wołodyjowski sie w grobie przewraca i grzmi:“Waść jesteś przez rozum cięty i na umyśle szwankujesz” do jednego z działaczy jeśli nie do wszystkich… :wink:
Na to jednak chwilowo za pózno…
Teraz wszystkie oczy na Julię I Waleczną
I być może w małych miasteczkach i wioskach budzą sie dziesiaj talenty które pójdą za jej przykładem.Jak to kiedyś bywało…
Bo nie ma lepszej reklamy jak sukces!

1 polubienie

Klaudia Kardasz w kuli…Hmmmm…nieco ponad 17m.
Nie odbieram szansy ale…
Od czasu Ludwiki Chewińskiej i Krystyny Zabawskiej,właściwie nie ma o czym mówić.

Kardasz 17.45 i awansu nie będzie…Ale przynajmniej Polka,obok Portugalki i Szwedki wyglądała jak człowiek!

Teraz sztafeta 4x100
Niestety,to nie był dobry bieg…Polki na 6 miejscu.Nie kojarze chwilowo kto biegł na 3 zmianie ale to było fatalne…Swoboda nie miała potem nic do roboty… :face_with_raised_eyebrow:
Polki szybsze tylko od Włoszek i Belgijek

W miedzyczasie nasz zapaśnik,Arakadiusz Kułynycz wygrał w repasażu i jest wciąż szansa na brąz…

Ada strąciła 3 razy,180cm. Tylko 941 punktów…Medal sie oddala ale to początek…
Jest po dwóch konkurencjach,10

1 polubienie

Obejrzałem nagranie z walki Szeremety. Stylem ataku przypomina Średnickiego, naszego jedynego mistrza świata. Dobrze pracuje nogami, ma balans, ale musi uważać na kontry, za nisko lubi opuszczać ręce, a to może źle się skończyć. Nie wiem, co prezentuje rywalka-rywal?
Nasza za dużo przyjmuje na głowę.

2 polubienia

NIestety, nasze kajakarki nie dały rady Wegierkom. Zabrakło niewiele do podium, a tak czwarte miejsce :frowning:

2 polubienia

Czyli w koncu ile medali? Na pewno. Ile w nadziei?

1 polubienie

Na razie mamy 6 oficjalnie. Dwa następne juz pewne (pięściarska i siatkarze w finale), tylko nie wiadomo jakie. No i byc może Natalia Kaczmarek na 400m, Maria Andrejczyk w oszczepie i ewentualnie kajakarze.

3 polubienia

I to mnie zalamało…Oczom nie wierzyłem…

1 polubienie

Rywal jest wykluczonym zmistrzostw tworem męskim.

1 polubienie

Zwlaszcza, ze co oni mają tam wody?
Tyle co Balaton i kawalek zatloczonego Dunaju?

A potem koniec igrzysk.
I już teraz jestem ciekaw,co potem.
Po NAJGORSZYCH igrzyskach od 70 lat.Ilu i kto to będzie,do odtrąbienia sukcesu…I to w stylu Kamysza :face_with_raised_eyebrow:

Chetnie upomniałbym sie o rozwiązania systemowe.Wszak żyjemy w socjaliżmie a ten,podobnie jak np. w Wielkiej Brytanii,domaga sie odgórnych decyzji.
I ok. Skoro tak ma być to niech będzie.Ja sie nie burzę ideowo wobec większości.
Tylko…Od dawna tak nie jest a sytuacja w szermierce wskazuje na głebokie lata 50.W których było lepiej bo rodziła sie polska szkoła w tym sporcie…
Kolesiostwo,triumfalizm,głupota,niewiedza i skoki na kasę…
Zaraz po igrzyskach zaczynam gromadzić WSZELKIE doniesienia na ten temat żeby potem nie było głupich pytań o jakieś"linki".

1 polubienie

Będzie jak zwykle.
Nic sie nie stało Polacy. I hejt na tych co jak tylko maja szansę to wybieraja inne kraje.
Astatnio czytalam o polskich braciach, ponoc bardzo utalentowanych. Rodzice wyjechali do Barcelony i tam ich dzieci trenują.
Podam link

Akurat ten to jest taki w miarę zrównoważony.
Ale raczej z cyklu SF. Szansa, że Barca odstopi złote kurczaki? Nikła.

Mateusz Rudyk po koeljnym repasażu,odpada w ćwierćfinale…Ok. Miał trudnego przeciwnika,być może mistrza z Holandii.Ale to nie jest ten sam Rudyk zdobywający medale na mistrzostwach świata.
Jakiś ociężały i do tego,jeśli mogę sobie pozwolić,uparcie trzyma sie taktyki która w sprincie nic mu nie dała… :face_with_raised_eyebrow:

A Rudyk swoje.Wali na początku a potem każdy go mija…Czy on w ogóle myśli?
Polak 7 na igrzyskach.

1 polubienie

To wiem. Chodzi mi o styl i umiejętności.

“Alice?Alice!Who The Fuck Is Alice?”
Przypomnialo mi sie… :rofl:

Kim jest nasza Klaudia Kazimierska? Dawno już nie widziałem tak ofensywnego,fajnego biegu Polki na średnim dystansie.Piata w półfinale czyli…Finał!

Teraz Lizakowska…
Cholernie szybki półfinał!!! Polka 7 ale…Czekamy na czasy.
No szlag niech to trafi!!!
Rekord Polski,Lidii Chojeckiej,poprawiony o ponad 2 sekundy i…nie wystarczyło do awansu… :roll_eyes:

No to z polskiego na nasze…
Julia musi unikać ciosów,co przy tym tempie jest więcej niż trudne.Te ciosy są prawie lub po prostu,męskie.I to jest istota sprawy.
Ale po tej Filipince chyba nie powinno być gorzej…

1 polubienie