To istota pięściarstwa.
Sęk w tym, że nie zauważyłem nikogo kto potrafi ich unikać. Tzn, od lat ta sztuka jest w zaniku. Ale ok. Widziałem jej ostatnią walkę i jest typem zawodniczki idącą na wymianę. Nie jest wyjątkiem w dzisiejszych czasach, bo dziś takie wymiany, to, w zasadzie standard. Z całego serca życzę jej wygranej, mimo wszystko. Wszakże jest i moją reprezentantką, jak każdego z nas i każdego kibica polskiego.
200m. z Adą Sułek…
Ada wygrała!!!
Nawet z Thiam która biegła obok…
Nie rozumiem,w jakiej fazie jest Ada…Ale to było piękne!
KJT czyli Katherina Johnson Thompson chyba poza konkurencją…
Jaka szkoda tego skoku wzwyż…
Włączam telewizor i…widzę płaczącą Brytyjkę.Koleżnka obok,śmiertelnie poważna…Kolarstwo torowe.
No prosze,pomyślałem.Nawet im się zdarza coś bolesnego…
Chwilę potem dalej jedna rayczy ale…przez śmiech!
Bo one były ekstremalnie wzruszone z powodu złotego medalu!!!
Patrzę dalej i…katastrofa w kajakach [bez medalu at all],zapaśnik przegrywa z Gruzinem,Ada Sułek i oszczep do zapomnienia.I najmsutniejsza wiadomość…Pia Skrzyszowska nie awansowała do finału 100m.ppł.Kolejna polska sprinterka 9 na świecie…
Dosyć!
Obejrze nasze kolarki na torze i…Widzimy sie wieczorem.
Mnie się nawet nie chciało pisać o tym. Chyba przed obiadem podratuję się piwem. Nie chyba, a na pewno.
Odradzam alkohol, jest depresorem.
A to sie dzieje na IO to nawet nie depresja a Rów Marianski…
Lepszy porzadny kawalek tortu.
Albo stek z rusztu.
To jest pierwszy raz w życiu kiedy mam dosyć igrzysk jeszcze przed zakończeniem…
Oczywiście Marię i Natalię obejrzę,siatkarzy jeśli łaskawie będą transmitować…
Ale… Kiedy dzisiaj rano usłyszałem komentarz Anglików na temat naszych kajaków,mało bym nie zszedł pod stół że wstydu…
"Wciąż szukają medalu a przecież jak tylko pamiętamy, zawsze byli potęgą"
I właśnie na tym dramat polega że polska ekipa,okazała się całkowicie niezdolna do jakichkolwiek niespodzianek.
Niby medal w górskich kajakach był zaskoczeniem ale wynikało to raczej z naszej niewiedzy.Nadz srebrna medalistka należała bowiem do szerokiego grona kandydatów do medalu.
Teraz wszystko na bok.Teraz Natalia.
Mam nadzieję że zdrowa.
Ma brąz!
Nareszcie!
Medal w lekkiej…wyteskniony
Jeeest brąąąz!!!
NO przynajmniej ona nie zawiodła! Brawo Natalia!
Boże…Wszystko rozlałem…Przy ostatnim wirażu.Jedna puszka mniej
Przegrać z tym mutantem z Dominikany,nie wstyd…
Brawoooo,Natalia!!!
Teraz do mnie dociera…
48.95…
Czas zajebisty, ale w przyszłości może da się jeszcze poprawić. Zaliczyli 48,98.
Poziom testosteronu powinno sprawdzać się w la. I nie tylko w la. Może, wreszcie ta sprawa ruszy? Oby.
Bo trwa to zaklinanie rzeczywistości w najlepsze.
Wszyscy widzą ale nie…Bo"to nie tak"
Popatrz sobie na kule kobiet.Akurat trwa finał…A był czas gdy myślałem ze epoka hodowanych potworów a’la DDR czy Kratochvilova minął bezpowrotnie.
Otóż nie minął tylko przybiera coraz to inne oblicze.
Nasza J.Józwik mogłaby,wraz z biegnącą wtedy obok Angielką,coś na ten temat powiedzieć…
Ale nie psujmy sobie wieczoru.
Natalia i Maria Andrejczyk to gwiazdy światowego formatu.Jakby z innej krainy jeśli porównać z resztą naszej kadry.
Czy będziemy mieli jeszcze jedno złoto? Bo ostatni raz tylko jeden złoty medal zdobyliśmy na Olimpiadzie w… 1956 r. w Melbourne (Ela Krzesińska)
Maria i siatkarze.Szanse są.I Julka w boksie.
Dodam tylko, że jakby sprawa nabrała biegu, to bardzo dużą ilość rekordów należało by anulować, a wyniki na bieżąco nie były by takie wyśrubowane. Ale, masz rację, na razie dajmy sobie z tym spokój. Mamy Marię, siatkarzy i Julię w zanadrzu. Cały w nerwach od tego jestem.
Aaaa…Julka jeszcze.Ale jak tu o tym nie myśleć skoro znowu przyjdzie jej walczyć z facetem?
Facetem w 3/4, ale poziom testosteronu od 10 do 30 razy większy, a co to daje, wiadomo. Ok, wróci się do tego.
Piekny biega Ady Sułek na 800m.!
Walka do ostatniego metra…
Szkoda że Ada nie była we wszystkich konkurencjach tak dysponowana jak w biegach…
Ale wróciła!Walczyła…A jeszcze pare miesiecy temu,ciąża…
Jestem pełen uznania i,jak tak pomyśleć,to aż wzrusza.
Brawo!
I piekne obrazki"po".
Wieloboiści to jakby osobna liga wśród lekkoatletów.Ile tu wzajemnego szacunku i sympatii.Ada w ramionach Thiam.Lub odwrotnie
Cieszy i wzrusza!