Ja już nie wiem, jak przetrwać to

Co fajnego jest w kroplach, u mnie się zrobiło zimno i sciemniało

1 polubienie

Wycinki są w głebi lasu, od ulicy, drogi tego nie widać, samochody są na bierząco ładowane, i wywózka w nocy by nie draźnić ludzi

2 polubienia

Widziałem to, jak kiedyś jechałem z Poznania na Szczecin. Przy drodze kilka warstw drzew a za nimi pole z karczami, jak okiem sięgnąć. Kawał lasu bezczelnie wycięte.

3 polubienia

krople są fajne :cloud_with_rain: :heart_eyes:

1 polubienie

Przez dobry miesiąc codzień dojeżdzaliśmy do pracy w Bydgoszczy na kapitalny oczyszczalni ścieków i bio gazu w środku lasu - kapuściska, mijaliśmy dziennie kolumny dobre 10 zestawów + naczepy 3 osiowe przewożące drzewo w wałkach po 1,5 m różnej grubości, a od Tucholi do Koronowa dodatkowe kilka z dłużycą po 10 m, był też spalony harwerster / kombajn do wycinki drzewa na metry, odgałęzia zostawiając goły pień i układa w metry do załadunku. Brzydko to wyglądało i marne widoki na grzyby czy jagody, a w środku polana obok polany, co przecinka / droga dla maszyn leśnych / to tablice - że przebywanie w tej okolicy bez przepustki jest zabronione. Kolejna kadencja tego rządu to będzie leśna klęska, bez lasu będzie dookoła susza, leśne korzenie pompowały wodę wszędzie. Szyszko poległ od korników, las polegnie od zgrzybiałego starca z łupierzem

3 polubienia

Odstąpię ci moje kropelki

1 polubienie

Oni i do Puszczy Białowieskiej się dobierali.
Masz rację, trzecia kadencja tego rządu to będzie wielka katastrofa, nie tylko lasów dotycząca.

3 polubienia

Dziadzio z obstawą wykończy każde społeczeństwo, bo on bezbłędnie wyczuwa potrzeby motłochu i takiż motłoch tworzy. A jak już się wszyscy zaczna prać po łbach to on wtedy umrze

3 polubienia

Skoro społeczeństwo tak chce, to tak będzie miało.

2 polubienia

Społeczeństwo jeszcze nie wytszeźwiało :beers: :potable_water:

1 polubienie

Dziadek mściwy nieodpuści, 100 ton złota depozytu z banku w Anglii jako zabezpieczenie banku PKO i kraju sprzedane do Rosji na kolejne + dla jego wyborców. W sumie dobrze że kasa z KPO jest zablokowana, ale w to miejsce poszły lasy

3 polubienia

Jego obstawa się kończy. Policjanci odchodzą z policji pomimo że Błaszczak kusi kasą 7 000 zł na rękę + przywileje. Ostatnia miesiączka kaczki na Wawelu pokazała źe policja się solidaryzuje z narodem - 0 blokad, pałowania czy np mandatów

2 polubienia

Kaczkę Pawłowicz przygarnie, Rysiu Butapren może będzie chrzestnym bábelków :rofl:

2 polubienia

Bąbelków nie będzie, prezes bardziej z Rysiem tego, ten…

4 polubienia

to z kont ludzie wezmo na wutkę? :thinking:

4 polubienia

Z kątowni.

3 polubienia

4 polubienia

Najmniejszy problem skąd na kieliszek chleba, wszystko co można spieniężyć, co człowiek kupi od niewidzialnej ręki

2 polubienia

Czy macie wiatraki na to piekło przygotowane? :upside_down_face:

2 polubienia

Jeszcze nie. :sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face: Opracowuję taktykę na weekend. Dwa dni w wannie? :thinking:

2 polubienia