Jak dyskretnie zapytać o której godzinie mają daily?

Że angielski powoli wypiera nasz własny język, to widać na każdym kroku. Tylko po kiego robić codzienne narady? Nawet 10 minutowe? Wszyscy o tej samej godz. muszą przerwać swoją pracę. A jeśli ktoś myśli koncepcyjnie, to taka przerwa powoduje, że zostaje wybity z toku myślenia.
Ale OK!, róbcie sobie te daily, co mi do tego :slight_smile:

2 polubienia

bo jesteśmy zespołem i trzeba się spotykać hcociaż na te 15min. dziennie

no tak, bo przecież nie pracujecie razem, tylko zdalnie, każdy sobie

Odprawa.
W tym przypadku poranna.
Za komuny uzywano jeszcze słowa operatywka. Ale to zdaje sie ze wschodu przyszlo?

Nie masz obycia ty polski wieśniaku
:wink:

2 polubienia

a jaka jest kultura żydów?

W jakim zakresie? To zależy od wielu czynników. Zydzi są rzproszeni po swiecie, pewne zwyczaje i czesc wiary mają wspólną. Ale wchlarz masz od mizoginskich ortodoksów po takich co na Chanuka obok menory choinke postawią. Jak swieta się zbiegną w czasie.
No i raczej szabat świętują, o ile to jest mozliwe w swiecie nastawionym na wolne w niedzielę :stuck_out_tongue_winking_eye:
Nawet Zyd jak nie przestzega zasad, to Zydem byc nie przestaje, tylko wtedy jest zlym Zydem. Z pnktu widzenia rabina czywiscie :rofl::rofl::rofl:

to prawda, że fałszywi są i maja wysokie zdolności perswazji, więc trzeba uważać na nich?

bo pozno prace zaczynasz…
w koncu czlowiek musi sie wyspac i zapwnic sobie minimum przetrwania w postaci zycia mniej lub bardziej towarzyskiego. nie mowiac o praniu i zakupach.

na kazdego trzeba uwazac. choc wole z żydem stracic niz z muzułmaninem zyskac :wink:

2 polubienia

Tego nie przerabiałam w swoim życiu :slight_smile: I chyba dobrze :slight_smile:

1 polubienie

Nie idź do pracy, będziesz tylko sprawdzać maile, pracować i czekać, aż stamtąd wyjdziesz a tak już tu jesteś

no i chyba nic z tego nie będzie, wysłałem wczoraj w nocy cv do 3 firm i nie odpowiedzieli. ech…

tak wygląda typowe daily programistów:

@Conradus
@okonek
@joko
@Nunu
@gra
@ciekawie

2 polubienia

możespali alb ćpali

Bardzo konstruktywna narada :slight_smile:

3 polubienia

Bez takiej narady niemożliwa chyba byłaby współpraca. Taka narada wszystko zmienia :wink:

3 polubienia

A mi się wydawało, że stand up to jakieś komediowe występy.
Skoro daily, odbywa się codziennie, to o czym innym tak naprawdę gadać.

2 polubienia

Racja. Pierwsza zmiana, to wymiana pracowników :slight_smile:

2 polubienia

Mnie w szkole uczyli, że jest to “wstań” :slight_smile:

2 polubienia