Śpię średnio 6-7 godzin dziennie, czasem w weekend uda się 8 godzin. Trochę to dla mnie mało. Dopóki chodzę jest ok - kulam się
Najgorzej jak siądę przy biurku w pracy… a potem na przerwie coś zjem… Zasypiam, odpływam, wszystko w brzuchu a w głowie nic… pustka i zero koncentracji… Trochę ciężko byłoby nic nie jeść przez 6 godzin w robocie, może lepiej jeść po małym kawałku przez te 6… tylko jak sobie to podzielić?
tacka kanapek i pogryzac jak zglodniejesz?
a 6-7 godzin to troche malo, stad taka a nie inna reakcja organizmu, moze jednak wygospodaruj sobie jakas godzinke+ na sjeste?
Mam podobnie. To chyba kwestia niskiego ciśnienia.
2-3 kostki czekolady gorzkiej…
Nie o odżywcze chodzi. Koleżanka powinna sobie krzywą cukrową zrobić. Senność wskazuje niski cukier.
Nieprawda, ja cukrzycy nie mam, a senna po jedzeniu sie robie.
Organizm zaczyna dbac o ukrwienie zoladka na czym czesto cierpi mozg.
Lekarze na to polecaja krotki spacer, zeby się dotlenic.
Zrozumiałem odwrotnie że ile jeść by nie zasnąć.
I nie tylko cukrzyca wywołuje niski cukier.
Jak człowiek głodny to zły, a jak się naje to śpi mówi staropolska mądrość ludowa
Ja jak zjem wieczorem pół nocy nie spię. Dlatego jem do 17 max.
Może to coś z cukrem? Mialam tak kiedys, głowa ciężka, nogi jak z waty, mozg nie chciał działać.
Podjadałam wtedy bakalie, najlepiej na mnie działają orzechy nerkowca z żurawiną. Tluszcz, cukier i jeszcze popijam kawą, nie raz mnie to ratowalo
Nie siadać przy biurku.
Ponoć (bo nie sprawdziłam) zielona herbata długo “trzyma”. Z tym, że na niewyspanego człowieka nie ma mocnych. I jeszcze Cię postraszę: czego nie dośpisz, tego po latach nie odeśpisz i będziesz taka mętna, niedospana, ze skrzywioną miną. Zespół chronicznego zmęczenia jest nie do odrobienia, nawet, gdybyś kiedyś nie miała co zrobić z czasem i postanowiła walać się w łóżku nawet 15 godzin na dobę.Nie ma tak, że nie masz czasu na sen. Musisz znaleźć, albo dosypiać we dnie. ![]()
Niestety po zjedzeniu kanapki w pracy potrafilam zasnąć…
Przez jakiś czas odsypiałam w dzień. Czasem było ok a czasem rozbicie większe niż przed spaniem… ![]()
Bo to zalezy od dlugosci drzemki. Kazdy czlowiek ma swój rytm - Napoleonowi ponoc wystarczylo 15 minut, inni potrzebuja poltorej godziny.
Zmienić pracę. Ja przez pracę raczej nie mogłam spać a jak zasypiałam to ją zmieniłam.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
wbrew pozorom jak sobie przygotujesz wszystko do montazu takich kanapek, to ich zrobienir dlugo nie trwa, mize ne beda az tak dopracowane jak do zjecia, ale zapewniam rownie smaczne - jak sie z kolezankami bralysmy przed imprezami do roboty, to tylko polmiskow brakowalo, zeby to ukladac.