Proszę piszcie jak to czują ludzie w danych regionach jeśli macie taką wiedzę … A także własne przemyślenia na ten temat
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że na wakacjach byłem na początku lutego, bo nie wiem, kiedy będę mógł pojechać następnym razem, ze względu na koszta (zapewne wzrosną) i potencjalne zagrożenie zdrowia.
Ja właśnie chciałem pojechać, ale jak zwykle za dużo na głowie i wiadomo jak jest … A teraz zapewne nie pojadę …
na razie zywego ducha.
jesli ucierpia w mojej wiosce to dopiero latem, jak okaze sie, ze wirusik ma sie dobrze i z wakacji nici. teraz to i tak ludzi tu nie ma, wiec zamkniecie to obawiam sie, ze beda oszczednosci nie straty, tym bardziej, ze male firmy takie jak kafeterie, bary, male sklepy juz sa zwolnione z oplat na tutejszy ZUS do konca stanu wyjatkowego.
U nas juz jest w planie ustawa pomocy dla turystyki i kultury ktore finansowo duzo z powodu wirusa straca. A straca na pewno, bo nawet po epidemii - mysle - ludzie niechetnie beda podrozowac
Ja się nastawiam na rejs. Z dala od ludzi tylko małą załoga.
W sumie teraz jest okazja na coś takiego jak nigdy. Z powodu koronawirusa w teorii mogłoby być więcej chętnych pod warunkiem, że członkowie załogi mieliby do siebie zaufanie i nie baliby się o swoje życie aż tak będąc “okazami zdrowia”
Fakt. A co jak się okaże na pełnym morzy że ktoś jest nosicielem?
To wszyscy sie zarazają umierają i do portu zawija statek widmo jak w horrorze
Jeśli się uda chciałabym wyjechać w czerwcu nad morze północne. Liczyłam na jakieś obniżki ale coś czuję że będzie drożej niż zwykle…
Ladnie to podajesz ale oni…Chyba zdychają.Zreszta na logike…Skoro z tego sie zyje a “to”,umiera?
W Grecji czartery tanie w kwietniu i potem od listopada, podobnie w Chorwacji :-). Masz ICC?
Co to ICC ?
tylko nie doplyncie potem do portu jako Latajacy Holender
Nie słyszałem wcześniej o tej legendzie
Taki papier, który z reguły firmy czarterujące jachty chcą zobaczyć. Potwierdza twoje kompetencje do żeglowania.
Mam patent sternika morskiego. Wystarcza.
Młody jestem