Wszystko słyszał. Nawet od Ukraińców.
Co ja Ci mam to, Birbant, powiedzieć?
Pomidor?
(chodzi o te defraudacje rzecz jasna)
Lepiej mi o tym znawcy Cyganów opowiedz, bo temat Romów mnie intryguje, a gdzieś mi mignęło, że wspominałeś o kimś takim. Szukam dobrych książek o tej społeczności.
Szukaj książek Jerzego Ficowskiego.
Dzięki
pRezydent Stanów Zjednoczonych Ameryki rozważa 90-o dniową przerwę we wprowadzeniu do życia zapowiedzianych ceł.
Oświadczył, że jest gotów do rozmów mających na celu zażegnanie celnego konfliktu.
Konfliktu, który sam wywołał. Przespał się z Melanią w osobnych pokojach i poszedł po rozum do głowy?
Ktoś coś z tego rozumie
Voila
A kilka godzin temu nazwał publicznie Rosję agresorem. Już nie ma winy Ukrainy?
Prdl. Aż się boję starości, bo nie wiadomo, co będę odpierdalał.
Są inne mozliwosci.
O pójście po rozum do glowy to go nie podejrzewam, a sypialnie to maja osobne, przynajmniej tak kiedys powiedziala Melania.
Pedzej bylaby to swiadoma dezinformacja, ktos się w koncu zdecyduje grac na bessę i nieźle w poczatkowej fazie sie obłowi. Szef FED mu się stawia. Chiczyki nie myślą odpuścić, ale inne rynki dalekowschodznie powoli zaczynaja obrywac. Wietnmczycy ponoc juz się wyrwali przed szereg i chca negocjować. Strach się bać.
A USA zadłużone po uszy.
Będzie afera jak FOZZ w amerykanskim wydaniu?
Ktoś w pojedynkę nie jest w stanie dokonać zwrotu obecnego trendu zwyżkowego. We dwójkę też nie, ani w ósemkę.
Chyba, że zaczną na globalną skalę hodować tulipany
Właśnie przed chwilą usłyszałem w radio, że Trump się wycofał z owych 90 dni. Za to dodał Chińczykom za karę 34% i nie zamierza z nimi negocjować.
Ogon psem próbuje merdać.
Informacja o zamiarze wprowadzenia 90-o dniowej przerwy w zapowiadanym wprowadzeniu ceł, okazała się FAKE NEWS`em.
Zapoowiedziane cła zostaną wprowadzone w miesięcznicę.
Świat odetchnął z ulgą.
Chyba nic tam nie znajdzie
Obawiam się, że się mylisz.
Wystarczy zajrzeć do historii… Piłsudski był strasznym szkodnikiem, doprowadził do słabości Polski i przegranej w 1939. Polska gospodarka była wielokrotnie słabsza od niemieckiej, a armia słabo wyposażona i zacofana.
Trump jest uosobieniem stereotypu Amerykanina - głupi, chciwy bufon.
Piłsudski, jak sama nazwa wskazuje, w 1939 z aniołami/diabłami wino pił.
Brutalny kapitalista. Republikanin.
Czego tu wymagać?
Ale wcześniej zadusił rozwój Polski na całe lata. W tym czasie Niemcy podniosły się z ruin i wyprzedziły Polskę.