Jak schudnąć?

Problem społeczny. I mój też.

1 polubienie

Zakochać się i usychać z tęsknoty… :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Nie tylko Twój.
Pojecia nie mam. Choc moja nieżyjąca cioteczna babka mawiala, ze w gułagach grubych nie bylo…
W Auschwitz zreszta też, ale to kuracje nieco ryzykowne ze wzgledu na wysoką smiertelnosc pacjentów.

1 polubienie
  1. Jeśli się odchudzasz, staraj się więcej stać, a mniej siedzieć
  2. Podczas odchudzania pozwól sobie na małe grzeszki
    :blush:

Nie działa. Niektorzy kompulsywnie zajadają stres i zgryzoty.
Jedynie zakochanie szczęśliwe działa

2 polubienia

No to wiem, dlaczego ja taki chudy… :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Najlepiej przestac myslec o odchudzaniu. I wywalic ws,ystkie za male i niemodne rzeczy. Jak ci przyjdzie zapracowac na nową zawartość szafy to żadna dieta nie bedzie potrzebna.

Eeee, ja słyszałam, ze szczęśliwi i zakochani to dopiero “puszysci”.

1 polubienie

A ja słyszałem, że regularny, często uprawiany seks działa antykalorycznie i ogólnie zdrowotnie. :innocent:

2 polubienia

Bo ja wiem? Tez mi sie obilo o uszy, ze dobry kogut gruby nie bywa. Ale czy ta norma dotyczy tez kokoszek?

1 polubienie

:shushing_face: :man_shrugging:

1 polubienie

Rosół (dobry, tłusty) robi sie z kury, nie koguta…:wink::smile:

2 polubienia

przytyłam m.in. z braku ruchu. @birbant by lepiej powiedział, skąd takiego chętnego wziąć na grubasa.

Moja ciocia mówiła, że szczęśliwi ludzie są b. często “przy kości”, bo nie muszą sobie wciąż odmawiać przyjemności zjedzenia np serniczka :slight_smile:
Są przez to bardziej życzliwi dla innych.

5 polubień

Zwrot o pomoc w tej kwestii pojawia się na różnych forach.
Oto przykład:

Zostałam zaproszona na wesele, które odbędzie się za miesiąc. Jak do tej pory schudnąć 30kg ???

Padło wiele różnych porad.
Między innymi:

Nogę sobie upierdol

Nie wiem, czy to jest skuteczna metoda, bo nie sprawdzałem. Sugestia rozwiązania tą metodą problemu, generuje jednak nowy problem.
Którą nogę :thinking:

4 polubienia

Przeliczyć na pudy carskie i od razu lzej sie poczuje. Po co od razu siekiera?
1 pud = 40 funtów rosyjskich ≈ 16,38 kg

1 polubienie

Proces chudnięcia wypisz wymaluj przypomina sakrament spowiedzi. Trzeba spełnić dokładnie te same warunki. :smiley:
Poza tym najważniejsza jest konsekwencja i zdroworozsądkowe podejście. Restrykcyjne podejście do diety, zakładanie perfekcjonizmu i planowanie spektakularnych efektów w krótkim okresie czasu na 99,99% prowadzi do porażki. Dobra dieta powinna składać się ze składników i smaków, które nam dopowiadają - łatwiej będzie utrzymać taką dietę długofalowo.
W moim przypadku było tak, że zaplanowałem sobie zrzucić w ciągu pół roku 10 kg. Przy pomocy kalkulatora kalorii wyliczyłem, jaki jest mój dzienny limit i do dzieła. Do tego więcej ruchu. Wymaga to trochę zachodu, ważenia porcji, ale udało się idealnie.

2 polubienia

Modna jest głodówka przerywana, 16 godzin nic nie jesz, by potem w te 8 sobie nieźle pofolgować. Musi być wtedy sensownie dobrane jedzenie.

2 polubienia

A ja to przykładowo na ten przykładowy przykład po południu wypijałem dwa piwa i zakanszałem golonką, nie większą niż pół kila, coby nie przytyć. A na następny dzień, dwa piwka i schabowy, żeberka w dobrem sosie też się nadawały, a przy pierogach również należało trzymać limit ilościowy, nie więcej jak max - 30 sztuków. Czas przeszły w tem tekście występywa nie bez powoda. :joy: :rofl:

1 polubienie

W sumie nic nowego pod sloncem, moze nie 16 godzin, ale wiele osob je ostarni posilek między 18-19, a sniadanie o 8 rano. Byle sie w miedzyczasie nie odwodnic.
Wydaje mi sie, ze najskuteczniejsza dieta to NŻD ( nie żryj dużo) i sporo ruchu.

2 polubienia