Telefon Xiaomi z androidem
Na ekranie startowym kliknij w telefon
Następnie kliknij w Kontakty. Otworzy się okno z kontaktami, gdzieś tam u góry znajdziesz 3 kropki
Kliknij w nie.
Pojawi się napis Usługi dodatkowe.
Kliknij w to i pokaże się taka opcja
Na końcu kliknij w
To nie zależy od telefonu, ale od dostawcy. U nas np. trzeba wybrać #31# i dalej numer. Ale jak u Twojego dostawcy, to musisz sprawdzić.
Ten kod służy do jednorazowego ukrycia numeru.
Swoje ID każdy może ukryć, w każdym telefonie jest taka możliwość.
Pokazałam koleżance na moim telefonie.
@efka U mnie to chyba nie działa… Nie widzę w ogóle takich opcji u siebie
Masz na ekranie startowym
Ikonkę z telefonem, kontaktami, SMS itd.
Kliknij w telefon. U góry, po prawej stronie masz 3 kropeczki ?
Praktycznie każda strona telefonu to ma.
Ja Ci pokazałam na Samsungu, ale mam też oppo, też ma opcję.
Ustawienia dodatkowe.
W zależności od wersji twórcy lunchera telefonu i jego wersji, opcja o której piszesz może być niedostępna, lub inaczej się do niej trzeba dostać.
U mnie w w telefonie jest taka opcja, naciskam klawisz i u odbierającego zamiast numeru wyświetla się; unbekannt.
@waranzkomodo
U Ciebie szukaj tu
Telefon z androidem czy bez, to mały komputer, jedną czynność można wykonać różnymi metodami.
Zgadzasz się że mną @czarny_rycerz-u?
Zgadzam się w całej rozciągłości zagadnienia.
Nigdy z tej opcji nie korzystałam, dzięki naszej koleżance, będę już wiedziała gdzie u mnie ta funkcja ukryta
Ja również będę wiedział, gdzie u Ciebie jest taka funkcja ukryta.
To jeszcze nie jest takie pewne.
Kupiłam sobie niedawno telefon oppo, niestety wyświetlacz mi nie pasuje, najlepsze (dla mnie) to Samsung (Amoled), przeprosiła się z
Samsung A10. Z niego teraz nadaję, ale…
Wybredna jesteś.
Ja nie przywiązuję uwagi do takich detali. Mój telefon ma mieć odpowiednią ilość pamięci, działać bez jakichś chochlików i tyle.
Ale należy pamiętać że wtedy nikt do kogo zadzwonisz nie widzi twojego numeru. Więc jeśli nie odbierze, to nie będzie mógł oddzwonić.
Nie wybredna, tylko ślepa. Używam okularów do czytania i pisania, ale tylko do tego, pozostałe czynności jeszcze moje oczy obsługują.
Samsung ma taki wyświetlacz, że mogę wyraźnie odczytać stronki bez patrzałków.
Tak, tak, starość nie radość
No cóż, również do grona okularników się zaliczam. Czyli co, również starość??
@efka Przeszukałam. Dokładnie. Właziłam w każdą możliwą opcję. Chyba mam inne opcje w telefonie po prostu. Ale ten trik z #31# działa.
A wiesz jak nie wiesz?