Jak walczyć z wrastającym paznokciem palucha?

Walczę od kilu lat, lekarz, dostaję antybiotyk skierowanie do chirurga, po antybiotyku mija na kilka miesięcy i wchodzę do chirurga z zdrowym palcem. Po 2-3 miesiącach powtórka. Jakieś pomysły?

1 polubienie

Mi to kiedyś wymrozili ciekłym azotem. Po wygojeniu się trzeba tylko odpowiednio obcinać paznokieć by nie wrastał. Żeby nie było ostrych krawędzi

2 polubienia

Odrąbać ?..

U mnie podobnie jest, mam już tego dość. Sam uprawiam z tego powodu domową chirurgię. Chcę iść na plaże, zaimponować kobietą, a tu taki brzydki paluch spod piachu wystaje… istne monstrum.

1 polubienie

No u mnie goi się i po jakimś czasie wraca. Ale jak wraca to boli…

ja dostaję maść z antybiotykiem i po 7 dniach jest niby oki. Ale wyrywam sam sobie wrost.

1 polubienie

Próbowałeś/łaś pasków i klamr na wrastające paznokcie? Nie mam pojęcia czy to działa ale może warto spróbować?https://images.app.goo.gl/MLYjJZohQV9eH8Bj7

PS. Upewnij się że nie masz cukrzycy.

1 polubienie

Chirurg. Tez to miałem, podciął mi jak trzeba i nie ma problemu.

3 polubienia

Tylko ja zawsze trafiam jak już jest oki i słyszę “ale nie ma stanu zapalnego”

Mam cukrzycę to nie stopa cukrzycowa spokojnie.

W sprayu, ciekawostka, może spróbuję.

1 polubienie

Ja mam antybiotyk w kremie
Ale to działa na chwilę

Kolega nie zna kobiet. One na ten paluch uwagi nie zwracają, one bardziej patrzą na, tego…, ten, na slipki…

:rofl:

2 polubienia

podobno nie patrzą:)

Już ja wiem na co one patrzą.

1 polubienie

Patrzą na to ile masz:P

1 polubienie

Karta bankowa, to drugie na co patrzą… :joy:

2 polubienia

I o tym pisałem

1 polubienie

…czasami dopóki się nie zorientują, że prócz tej karty nie bylo tam czego szukać. Jednostki narcystyczne bywają nad wyraz zaradne, ale nie każda kobieta jest przed tym ostrzeżona.

2 polubienia

Mężczyzn też nikt nie ostrzega. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Nie, no przecież to wiem, jak tylko tak dla picu mówię… :grin:

1 polubienie