\nie wnosisz zadymę robisz . Proszę.
Pójdźmy dalej i zróbmy tak.
Wszyscy na Pytamy pozytywnie odniosą się do Twojej prośby i zaprzestaną wszelkiej konwersacji. Nastąpi cisza i zadymy nie będzie.
Tylko czy taki stan nas czegoś nauczy Czy trwając w stanie totalnego braku konwersacji osiągniemy wyższy poziom
.No one is my enemy and no one is my friend. Everyone is my teacher.
Proszę byś ty nie pisał
A oddychać przy tym niepisaniu mi wolno ?
I łyka wody wziąć, bo taka stagnacja męcząca jest?
O stopy i dlonie trzeba dbać.
I czasem skorzystac z uslug ludzi, ktorzy tym zajmuja sie zawodowo.
Sorry @1234567 ale jednak ból
boli a najlepsze to udawac ze nie ma?
Zanim wy.yslono narkozę operacje przeprowadzano na zywca. W tej kwestii moze sie nie bede wypowiadać?
Kolega jesli ma problem z wrastajacym paznokciem? To buty zmenic
Higiena bo grzybica lubi się przytulic
Kolego @ZiraaeL jak boli to żarty na bok
Tak mi przyszło, że skoro ladies odstraszam, to może powinienem namalować myszkę Mickey na grubym paluszku u nogi…
Chodzi o to że przy cukrzycy gojenie się jest utrudnione i stany zapalne też przebiegają gorzej.
I Ty Brutusie też przeciwko mnie
Chciałem jedynie wnieść trochę humoru w tragizm sytuacji, by wspomóc mentalnie pacjenta w cierpieniu.
Śmiech to zdrowie.
A ja nie Brutus ino okonek z podgatunku ryba drapiezna jak glodna
właśnie udalo.mi się ust6ioc pochodzenie slowa carramba
Łączę się w bólu
Były Prezydent RP Bronisław Komorowski wprowadził zmiany regulujące zapis fraz BUL i NADZIEJA.
Jednym łączącym się w bulu i nadzieji zapisem przekreślił porządek dotychczasowego świata.
Proszę na przyszłość stosować się do zapisów legislacyjnych zwierzchników.
.nie zwarzać na bul i trzymać się nadzieji.
Ciekawe czy jako Szogun wziął się też za ortografię japońską?
Ale ja to prosta dziewucha, Panie! Co mnie Pan tu będziesz ortografią… zawracał?! Ja tu czerwone podkreślniki mam!
Tak się składa, że miałam kiedyś słownik ortograficzny w ręku. Stwierdziłam, że to literatura NUDNA… Zero akcji, fabuły. Same słowa… Już taka książka telefoniczna jest ciekawsza. Chociaż bohaterów, adresy i numery ma.
Z literatury faktu polecam nekrologi, czysty horro, trup ściele sie gęsto…
a ja już myślałam, że ile masz palców
Ja się tego wyrywania boję. Na razie maskuję lakierem i liczę, że samo przejdzie.
Znam tylko takie sposoby, jak już pewnie stosowałeś…czyli kąpiele w ciepłej wodzie z solą lub szarym mydłem, rumianekiem 2–3 razy dziennie po 15–20 minut.
Można dodać sól Epsom, która działa przeciwzapalnie.
Po kąpieli delikatnie można unosić wrastający brzeg paznokcia i włożyć pod niego kawałek waty, cienki pasek czegoś…
Pewnie maści antybiotykowe jak Tribiotic i inne które pomagają w infekcji przerabiałeś
Maści z mocznikiem lub kwasem salicylowym – zmiękczające paznokieć i skórę pewnie też?
Olejek z drzewa herbacianego jeszcze działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo, jak się coś dzieje.
Tego by nie za krótko, nie zaokrąglać a na prosto obcinać, na pewno się nasłuchałeś
Wiem, że jest coś takiego jak bezbolesna alternatywa dla operacji za pomocą klamry VHO, BS, Fraser…Zakłada je podolog na kilka m-cy i prostują paznokieć zapobiegając wrastaniu…ale tylko słyszałam, nie za wiele wiem o tym. Może też już przerabiałeś (?)
No i wiadomo, że trzeba unikać ciasnych butów uciskających paznokcie, powinny być z szerokim przodem…no ale to standard przy takim problemie…może takie typu barefoot
I to chyba na tyle
U mnie takich cudeniek nie ma… jak na stopy, to ino profilaktyczne wkładki na koślawości wszelakie
Przerabiane już wszystko. Antybiotyk bezpośrednio na ranę też. Lek w aerozolu z anionami srebra. Klamra też upierdliwa nieziemsko. Co do antybiotyku pomaga na kilka miesięcy, ale to zawsze coś.
No to przykro mi bardzo, że nie udało się znaleźć czegoś, czy dać światełka nadziei …ale się też tego spodziewałam…
Zacząć myć nogi.
A grzybicę przerabiałeś?
Rozmaz jakie to bakterie pobrali?