Jak wywiercić otworek w kafelku?

Oczywiście dwa, bo jedno dla szwagra…

1 polubienie

Nie mam rodzeństwa, więc skąd wziąć szwagra? Chyba, ze sąsiadka pozyczy? :rofl:

2 polubienia

Nie lepiej od sąsiadki wypożyczyć sąsiada? Nawet taka piosenka była, jak to go dobrze mieć. Ale czy masz takiego? Tylko z nimi też trzeba uważać. Oni to od razu mruczą pod nosem coś tam że nie da ojciec, nie da matka… Pies ich tam zrozumie :grin:

4 polubienia

A może masz szwagra ojca brata ciotecznego stryja drugiego męża?

Koleżanko @okonek tylko się nie pomyl i nie wierć kufelku… :rofl:

Kufelkow u mnie dostatek…

W Polsce to moze by i sie taki znalazl. O ile gdzies nie wyemigrował…
Choc tato tez jedynak byl…

1 polubienie

Co nie oznacza, by dziurki w nich wiercić… :crazy_face:

1 polubienie

A w ogóle to myślałam, że jesteś rozsądna i nie przycodzą Ci takie pomysły do głowy.

@okonek - wierć w kufelku! Nikt nie ma kufelka z wywierconą dziurką, a Ty będziesz miała! Będziesz taka oryginalna z tym kufelkiem, że ludzie nawet z daleka będą przyjeżdżali żeby zobaczyć Ciebie i Twój kufelek z dziurką. :smiley:

5 polubień

A jak jeszcze kranik założę?

2 polubienia

Nieee… Z kranikami to bywają kufelki i butelki. Atrakcja, ale normalka. Z samą dziurką! Tak, żeby pijący ciągle musiał ją palcem zatykać :sweat_smile:

2 polubienia

Dawno dawno temu przed średniowieczem były czajniczki z 2 wylewkami w czajniczku o większej pojemności / nazwę, kto wynalazł itd nie pamiętam już bo to czytałem około 40 lat temu w Młodym Techniku /. Można było wybrać np wino białe wytrawne lub wino czerwone z takiego czajniczka do wyboru. Technicznie to z każdego oddzielnego pojemnika wychodziła rurka umocowana na rączce, którą trzeba było uszczelnić palcem, jeśli płyn z danego pojemnika nie miał być wylany do kielicha

2 polubienia

No coś Ty…? Piwo będzie wylatać…, a widok wylatającego piwa zawałowy jest…

3 polubienia

No i jak Ty czytasz? No jak???
Dziurawe oczy masz czy co?

3 polubienia

A czem się na ten przykładowy przykład podrapie, jak by co, albo jak fakolca pokaże?

2 polubienia

Drugą ręką!. Dzidziuś jesteś, że nie pamiętasz, że masz drugą rękę? A jak drugą rękę też będziesz miał zajętą, to coś tam zawsze znajdziesz.

3 polubienia

No pomysl kolego…
Masz jeszcze nogi :stuck_out_tongue_winking_eye:

Drugą ręką, drugi dziurawy kufel trzeba zatykać, bo od jednego kufla z piwem, lepsze są dwa…

4 polubienia

Ale okonek tylko w jednym dziurkę wywierci. I tylko okonek, a nie każdy, kto ma kufel :wink:

2 polubienia