Zabiłabym bez mrugnięcia oka , nie osobiście , ale daje na to przyzwolenie.
Ja bym go gołemy łapamy rozszarpał.
birbant,Hunyadych na Wegrzech jak Kaczmarkow w Wielkopolsce.Ale to chyba TEN ktory obronil Belgrad,o czym udalo mi sie kiedys wtracic na starym forum.Dla mnie gosc byl wielki jak…Karol Młot,nie przymierzając!
Kiedys w Europie islam byl BITY bo sam zacząl.
O tym co jest dzisiaj,nie bede zbaczal z tematu…
Tak, ten.
Masz moje przyzwolenie , jak pomyślę o tym maleństwie…
Mam gdzieś co o mnie sądzicie , dla takich tylko śmierć.
Śmierć, to za mało. Urządzić go tak, by każdego dnia sam chciał się zabić i nie dopuścić do tego.
No i prosze…Co w czlowieku siedziec potrafi…
Przede wszystkiem emocje.
Każda kobieta wie , jak bolesna jest
defloracja , wystarczy sobie wyobrazić co czuło to maleństwo i jak musiało być porozrywane …(((
Mala Madzia i podobne lincze?
Ok.Ja to rozumiem ale pamietajac tamtą historie,mam wrazenie ze za kazdym razem w roli"egzekutorow",na pierwszy plan wyrywaja sie ludzie [ludzie?] ktorzy od sprawcy,roznia sie minimalnie…
Wprost nie do uwierzenia. Mysle, ze w wiezieniu sie nim odpowiednio “zajma”!
Czasem sie zastanawiam,czy nie powinien zaistniec taki paragraf w KK.,Pozbawienie praw czlowieka’’
Brawo @collins02 .Mam podobne zdanie.
Ci ktorzy feruja wyroki,juz po przeczytaniu,(bzdzmy szczerzy)malo wiarygodnego artykulu,niewiele roznia sie od potencjalnego sprawcy zbrodni.
A wiesz, to calkiem dobry pomysl!
Tylko,czy skazujac ich na jakies cierpienia,nieludzkie warunki,nadal byli bysmy tymi ludzmi?
Czy wiele by nas roznilo od tych zwyrodnialcow.
Wymierzanie tzw.sprawiedliwosci,nie jest takie proste jakby moglo sie wydawac.
Moglo y sie okazac,ze roznimy sie od nich literami prawa,ktore sami ustajowilismy,by wytlumaczyc nasze zwyrodnienie.
Zauważ jednak, że prawo, które sami ustanowiliśmy dotyczy również nas. Też możemy znaleźć się po tej drugiej stronie. Przestępca też był niejako “ustanowicielem” prawa i godził się na nie (skoro nie protestował). Jeżeli wszystko odbywa się zgodnie z prawem trudno mówić o jakimkolwiek zwyrodnieniu.
Po pierwsze kto w tych czasach przekazuję dziecko do opieki jakiemuś facetowi nie z rodziny? Tyle się o tym słyszy i co? Ciemna pieprzona masa. Zasada ograniczonego zaufania do cholery.
Faceta skieruja na leczenie z racji choroby, która w tych czasach jest modniejsza niż alkoholizm. Dostanie dozór kuratora i zakaz opuszczania miejsca zamieszkania.
Tyle kary dla skur…twa w tym religijnym kraju.
Tak masz racje.
Tylko,kto nam powie,gdzie jest granica,miedzy kara a zwyrodnieniem.
Gdzie kara,a gdzie znecanie sie.
To dzieli bardzo cienka linia,ktora latwo przekroczyc,zwlaszcza,gdy emocje dzialaja.
Nie ma mowy o znęcaniu się jeżeli stosujemy prawo, które rozgranicza różnice miedzy przestępstwami mniejszego i większego kalibru.
Pozbawienie praw obywatelskich to istnialo… Teraz zdaje sie tylko mozna ubezwlasnowolnic, ale to nie takie proste.
Niestety w takich przypadkach prawo jest bezradne, a przynajmniej nie zaspokaja oczekiwan spolecznych. Cos sie bedzie musialo zmienic - moze takich przypadkow nie jest wiecej niz bylo, ale rosnie swiadomosc ludzi i coraz wiecej tego jest ujawniane.