Jaka u Was cena jabłek?

Acha, dziękuję, te co teraz kupiłem to takie pomiędzy słodkie i soczyste a mniej słodkie i delikatnie kwaskowe i mają więcej miąższu a mniej soku

Mam to samo.Tuz za stacja beznzynową.Rok temu próbowalem…Cudo…

4 polubienia

Jeszcze nie interesowałam się w tym sezonie. Na razie jem śliwki i morele.

2 polubienia

Taaa, pojedz sobie tych czekolad, pojedz, zobaczysz czy pas sie dociśnie… :joy:

2 polubienia

W Lidlu były 2 rodzaje, po 3 zł i po 6 zł, można było wybierać. To wybierałem. Gdy się skończyły, w Biedronkach pojawiły się po 5,50/kg, moja ulubiona odmiana Jonagored. To kupiłem na tydzień 10 kg. Ale gdzie indziej są gorsze, a droższe. Jabłka są dobre na oczyszczenie organizmu z ludzkiego jedzenia syfowego, choć najlepiej się nie zanieczyszczać, czyli jeść tylko dojrzałe, słodkie owoce.

2 polubienia

Byłem dziś rano na bazarku. Cena jabłek od 5 do 7 zł. Więc nie rozumiem skąd panika.

@Bingola Dotychczas jabłka kosztowały od 2,5
do 3,5 zł to duża zmiana.

4 polubienia

Dodajmy: Dobra Zmiana :slight_smile:

2 polubienia

Wole żeby jednak w tyłek :smiley: A czekolady bardzo dobre nawet jest taka z migdałami, jeszcze nie próbowałam… ale sądzac po smaku bakaliowej będzie po co wracać ;p

2 polubienia

A z tymi cenami owoców to porażka, chcą wykończyć nie tylko jaroszy?

2 polubienia

Daj spokój, bo się ślinię! :joy:

2 polubienia

11,99 ? To jest szok. U nas najdroższe widziałem po 7,99. Ryneczek Lidla ogolnie jest tani, (przepraszam, przekłamanie, jest drogi!) nie korzystam, chyba że coś w promocji.
Kiedyś ceny wahały sie między 2,40 a 3,50.

2 polubienia

Kiedyś z papierówek właśnie robiłam świetne konfitury do naleśników.
Jabłka umyć,obrać ze skórki i pokrajać w małą kostkę,odrzucając gniazda nasienne.Zasypać cukrem i pozostawić na noc.Smażyć przez 3 dni po 15 minut na małym ogniu./na kilogram jabłek-0,2 kg cukru/
Dżem był gęsty,ale jabłka nie rozgotowane.
Pyszne były!

2 polubienia

mam za free z 10 gatunków.

Jonagold

znalazlam w woreczku jablka 1.2 kg.po 0.99£ czyli jakies 4.80 zlotych.okazalo sie ze z…Polski,bardzo dobre naprawde slodkie.niestety przestali sprowadzac.to bylo w typowo angielskiej sieciowce.

3 polubienia

Tak, czyli drogo ale dobre…

No widzisz,a w Polsce polskie po 5,50-8,00 zl.

1 polubienie

Gdzie ta taniość ! zwykła bułka tarta po 6 zł, u sąsiadów od 0,90 - 2 zł/kg, różnica taka że ta po 6 złociszy jest przesiana, kupiłem chrupki kukurydziane zamiast bułki i tak zrobiłem coś z niczego

1 polubienie

Banany mamy po 4,50 normalne, Bio po 7/kg