Potomka już raczej nie zostawię więc może komuś uratuję życie.
Rogowka, kosci. Bo z mojej postarzalej tkanki miekkiej to za duzego pozytku juz nie bedzie.
Jedno co warto to upić się warto.
Ano, pane Havranek
2 razy w roku? To po co chodzisz na badania jeżeli dowiesz się że masz raka to i tak się poddasz… Co za różnica że dowiesz się od razu czy po 3 latach raka.
Szybko wykryty daje nawet 90% szans na wyleczenie
Nie zabiję się od razu. Najpierw rozmowa o rokowaniach. Przycisnę lekarza by walił prosto z mostu.
Nie tylko dla raka się badasz. Chodzi też o cukier i cholesterol. Ogólna kondycja.
Ale po jednym badaniu wiesz ze nie masz żadnego raka?
Ciśnienie se mierzę regularnie. Na szczęście cały czas mam niskie. Czasem bardzo niskie.
To Ty nie wiesz co to fobia. Jak czlwiek np. boi sie zarazkow to bedzie chodzic w maseczce, jesc tylko to co sam sobie zrobi i trzy razy dziennie pod mikroskopem sprawdzać wymaz z talerzy garnkow i blatu w kuchni.
Każdy powinien się obserwowac i badać. Skóra, znamiona, waga. Nawet srakę trza obserwować.
- Nie wiem, czy to choroba, ale mam wrażliwy żołądek i jelita. Muszę uważać na to, co jem.
- Od urodzenia mam skórę atopową, więc muszę o nią szczególnie dbać.
- Wciąż miewam problemy z trądzikiem, choć jestem już po 30-stce
Poza tym chyba wszystko w porządku.
To ja aż takim fanatykiem nie jestem. Wolę nie myśleć też bojąc się raka niż pół życia spędzić na baciu się a raka i tak nie dostanę pewnie.
Mam to samo poza trądem.
Od stresu jest zespól jelita drażliwego. Nie groźne ale upierdliwe. Ja musze uważać na produkty mleczne i niektóre słodycze z chemicznymi nadzieniami.
Na trąd unikaj stresu, zmień diete na bezmięsną, bez cukrową i więcej seksu bo podobno to też jest od hormonów
Ale ja nie biegam do lekarza dziennie. Jesteś szczeniak ale po 45 roku życia facet musi badać jaja i jelita. A baba cycki i jajniki.
Trądu to lepiej, by nie miala;)
Jaja i cycki najlepiej, gdy badaja sobie wzajemnie - przyjemne z pozytecznym!
Eee to jeszcze daleko mi do te go
A mnie nie przeszkadza jak lekarzem jest jakas ładna panna. Gorzej jak mi stanie w czasie badania.
Serce? :o