Jakie macie maseczki?

A to ciekawe, bo mój gęb wygląda tak, jakby jej od zawsze potrzebował. Jak dla mnie mogę ją nosić po kres mych dni. :sunglasses: :mask:

2 polubienia

Zimny w dotyku jest poliester.
Ja kupiłam jedwabne

1 polubienie

Polecam z tkaniny kanalikowej. Używana w odzieży sportowej. Wywala wilgoć na zewnątrz i chłodzi maseczkę. Osobiście zaś mam taką która w końcu przestała przeszkadzać.

https://maski-sklep.pl/userdata/public/assets/desc_img/maska_TechPro-X_blue.png

2 polubienia

jedwab tez dobry. ja sie wlasnie zastanawiam czy nie poswiecic niemodnej juz jedwabnej apaszkii i na lato takiej maseczki nie uszyc.
co prawda ja zakladam tylko jak jade komunikacja zbiorowa lub w sklepie, wiec az tak mi to nie przeszkadza. bedzie potrzebniejsza jak za jakies dwa tygodnie uruchomia bazarki na swiezym powietrzu - bo tam to duzo sie bedzie mowilo o 2 metrach odleglosci, ale z calowka nikt sprawdzac nie bedzie,
ale juz sie mowi, ze na otwartej przestrzeni latem ten diabel nie bedzie taki straszny jak go maluja.

2 polubienia

No wiesz mi każda się zsuwała a ta lezy idealnie i do tego ffp3 z 5 krotnym filtrem. Co prawda jak się filtry skończa będę używał zwykłego węglowego ale jednak mi taka pasuje. Wiesz co mnie najbardziej męczyło w innych? zsuwająca sie maseczka.

2 polubienia

mi sie nie zssuwaja, ale duszno w nich, zwlaszcza jak temperatury ostatnio to tak ok. 30º w cieniu.
bawelniane uszylam sobie z wykroju sciagnietego z netu, troche dopasowalam - jak dobry kaganiec psiego pyska sie trzymaja :wink: :wink: :wink:

1 polubienie

W tej nie jest duszno. Jest idealna ale nooo cena zabija. A i nie wiem czy ma sens się martwić tym byśmy innych chronili?? Ja chronię innych jak bym był chory a inni noszą maseczki na brodzie… to uważam że jednak lepiej było kupić ffp3 które chroni mnie przed taką bezmyślnością bo zwykłe hirurgiczne by mnie nie chroniły.

2 polubienia

te chirurgiczne to atrapa.
gdybym mieszkala w duzym miescie to kupno takiej ma sens. na razie takiej potrzeby nie mam, a maseczka za piec stowek? za wygode i mniej lub bardziej zludne poczucie bezpieczenstwa sie placi…

1 polubienie

No moja kosztowała 70 ale filtry kosztują. No i nie są aż tak bez sensu bo filtry mają faktycznie warstwę chroniącą przed mgiełką. tyle że filtr jest na max 4 dni i 9,99 kosztuje.

2 polubienia

ja wlasnie znalazlam oferte z zapasowymi filtrami stad cena :slight_smile:

1 polubienie

no tak przy 100 filtrach 2 sztuki 800 kosztują

1 polubienie

a i przeliczylam z euro na zlotowki, a tu moze byc drozej niz w Polsce.

2 polubienia

Czekaj sprawdzę dokładnie

to nie ma znaczenia, bo i tak w Polsce kupowac nie bede.
zwykle koszty sa zblizone, dostawa w Polsce tansza.

1 polubienie

738,98 zł dostawa free

1 polubienie

https://maski-sklep.pl/userdata/public/assets/desc_img/Group%20122.jpg

1 polubienie

Mam 3, jedną niebieską, były roznoszone za darmo po mieście razem z listami :joy: (i jej nie lubię, bo jest cienka, ale niewygodna), jedną białą z niebieską lamówką (uszyta przez babcię, jest ok) i moja ulubiona liliowa, też uszyta przez babcię, miękka, dość gruba (wielowarstwowa z wsadzonym filtrem zgodnie z zaleceniami), wygląda na mnie ok i ma kształt jakby dopasowany do mojej twarzy :wink:

1 polubienie

Jak się zsuwa to można zciaśnić gumkę / np o 1 cm ją skracając np. dodatkowym zawiązaniem, choć możliwości jest sporo

a jak są stałe? zresztą mam już idealną maseczkę i nawet jak by miała być bez filtra jest oki.

1 polubienie

U nas nie trzeba nosić i prawie nikt ich nie nosi. Chyba jedną osobe widzialam w sklepie. U nas w regionie byl tylko jeden przypadek, wiec generalnie nie jest źle.

3 polubienia