W Polsce tego dnia zakaz poruszania się bez ważnego powodu. Zakaz spotkań towarzyskich.
@Devil Czy ten zakaz jeszcze obowiązuje? Podobno teraz już tylko na zasadzie: “Uprzejmie prosimy o pozostanie w domach”
Z tymi zakazami to nie jesteś na bieżąco.
Nie wiadomo. Morawiecki mówi że godziny policyjnej nie ma. Jednocześnie w rozporządzeniu jest zakaz przemieszczania się. Minister zdrowia mówi że będą mandaty.
Policja natomiast każde zgłoszenie na rozpatrywać indywidualnie.
Także jest godzina policyjna tylko inaczej się nazywa
Po mojemu - w domu możesz wszystko. Nie rób jednak imprezy dla wielu ludzi bo ktoś doniesie. Fajerwerki tylko u siebie na podwórku.
To będzie decyzja policji. Jeśli uzna że łazisz bez konkretnego powodu albo robisz imprezę to mandacik 500 zł. Jeśli nie przyjmiesz to sąd.
https://www.google.com/amp/s/wiadomosci.radiozet.pl/amp/full/483224/Koronawirus/Sylwester-2020.-Minister-zdrowia-zapowiada-mandaty-za-lamanie-zakazu
Ale w mieszkaniu możesz zrobić imprezę?
W gronie rodzinnym pewnie tak. W szerszym też ale cichą
nie mam planow
Planów nie mam bawić się nie chcę. Mam Marzenie 1- ponieważ Młoda idzie na domówkę - do 5osob)- by żadna głupota jej do głowy nie strzeliła i bezpiecznie do domu wróciła. Więc cały sylwester będę się denerwować
Ważne by tamci mieli gumki.
Prawdopodobnie jak co roku, czyli w domu, choć w tym roku to plan większości społeczeństwa.
Ja do kuzyna chce iść. To kilka klatek dalej
Rodzina
Bede trzymac kciuki za jej bezpieczenstwo
Nie spuszczać z oka szklanki?
Wole kieliszek
Chciałem jechać na Mickiewicza do Wawki ale się okazało że imprezka tylko do 19. Po tej godzinie gospodarz idzie w pampersa, limuzyna i do lasu spieprza.
To prezes juz zoststal wieszczem i ma swoja ulice?
Nieee on tam tylko mieszka. No i cyfra jego nie 44 a 49