Jakie plany na sylwestra?

W Polsce tego dnia zakaz poruszania się bez ważnego powodu. Zakaz spotkań towarzyskich.
:partying_face::tada::champagne:

2 polubienia

@Devil Czy ten zakaz jeszcze obowiązuje? Podobno teraz już tylko na zasadzie: “Uprzejmie prosimy o pozostanie w domach” :thinking:

6 polubień

Z tymi zakazami to nie jesteś na bieżąco.

3 polubienia

Nie wiadomo. Morawiecki mówi że godziny policyjnej nie ma. Jednocześnie w rozporządzeniu jest zakaz przemieszczania się. Minister zdrowia mówi że będą mandaty.
Policja natomiast każde zgłoszenie na rozpatrywać indywidualnie.
Także jest godzina policyjna tylko inaczej się nazywa :wink:

Po mojemu - w domu możesz wszystko. Nie rób jednak imprezy dla wielu ludzi bo ktoś doniesie. Fajerwerki tylko u siebie na podwórku.

1 polubienie
1 polubienie

To będzie decyzja policji. Jeśli uzna że łazisz bez konkretnego powodu albo robisz imprezę to mandacik 500 zł. Jeśli nie przyjmiesz to sąd.
https://www.google.com/amp/s/wiadomosci.radiozet.pl/amp/full/483224/Koronawirus/Sylwester-2020.-Minister-zdrowia-zapowiada-mandaty-za-lamanie-zakazu

Ale w mieszkaniu możesz zrobić imprezę?

W gronie rodzinnym pewnie tak. W szerszym też ale cichą :wink:

1 polubienie

nie mam planow

3 polubienia

Planów nie mam bawić się nie chcę. Mam Marzenie 1- ponieważ Młoda idzie na domówkę - do 5osob)- by żadna głupota jej do głowy nie strzeliła i bezpiecznie do domu wróciła. Więc cały sylwester będę się denerwować

4 polubienia

Ważne by tamci mieli gumki. :relaxed:

1 polubienie

Prawdopodobnie jak co roku, czyli w domu, choć w tym roku to plan większości społeczeństwa.

3 polubienia

Ja do kuzyna chce iść. To kilka klatek dalej :grin:
Rodzina :wink:

2 polubienia

Bede trzymac kciuki za jej bezpieczenstwo

3 polubienia

Nie spuszczać z oka szklanki?

1 polubienie

Wole kieliszek :laughing:

1 polubienie

Mogę dodać, że nie wykluczam, że…

3 polubienia

Chciałem jechać na Mickiewicza do Wawki ale się okazało że imprezka tylko do 19. Po tej godzinie gospodarz idzie w pampersa, limuzyna i do lasu spieprza.

6 polubień

To prezes juz zoststal wieszczem i ma swoja ulice?

1 polubienie

Nieee on tam tylko mieszka. No i cyfra jego nie 44 a 49

1 polubienie