Jakie plusy z zaistniałej sytuacji?

Jakie są plusy wystąpienia zarazka w koronie i czy jakieś są? :upside_down_face:

2 polubienia

Zero ludzi. A ponieważ piękna pogoda, będę mogła wyjść na spacer!

2 polubienia

Ja np. spędzę więcej czasu z dziećmi. Nie wiem tylko co “zabije mnie” :stuck_out_tongue_winking_eye: pierwsze: patogen czy przebywanie 2 tygodnie z dwójką niesfornych kilkulatków bez możliwości pójścia gdziekolwiek…

5 polubień
  1. Ludzie się nauczyli myć ręce.
  2. Mogę w tej chwili spać, jak tylko mi się podoba.
  3. Przyjechałam do mojego pieska i kotka, zamiast się z nimi nie widzieć jeszcze przez miesiąc.
  4. Chwilowo można sobie odpocząć, nadrobić zaległości itd.
    Ogólnie nawet całkiem sporo tego jest.
4 polubienia

Mnie nie wypuszczają dalej niż na podwórko porzucać psu piłkę, bo jeszcze kogoś jednak spotkam :joy:

2 polubienia

Nie widze żadnych,pieprzonych plusów.
Jakie mogą być plusy gdy rozprzestrzenia sie śmiertelność?W dodatku nic nie działa jak powinno a ludzie patrza na siebie tak jakby sie chcieli nawzajem pozabijać…
I do tego debile w internecie ze swymi teoriami :rage:

3 polubienia

@vera223 Też miałam nadzieję na 2 tygodnie wolnego, ale pracuję zdalnie i się nie wymigam… Musiałabym symulować kwarantannę :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

@collins02 Jak pisałam jakiś czas temu żeby kupić przynajmniej 2 pudełka czegoś na gorączkę, vit.c i termometr to większość userów mnie wyśmiała…

To już jest problem… A na jakiś spacer z daleka od ludzi?

W mieście ruch zdecydowanie mniejszy. Tam, gdzie zwykle czekam trzy zmiany świateł, od wczoraj przejeżdżam za pierwszym razem.

1 polubienie

U mnie za oknem pustki…

Pustki, bo wszyscy wykupują ostatki papieru toaletowego w biedronkach :grin: :grin: :grin:

Ale z domu nikt nie wychodzi!

Takie cos to powinno się miec w domu zawsze. Jeszcze jakis lek na uczulenia i zoladek. Nie mówiąc o srodkach opatrunkowych i spirytusie na oparzenia. Witaminy to opcjonalnie, ale im starsza osoba tym te witaminki i suplementy potrzebniejsze.

1 polubienie

Jeśli zaprzestanie się oszukańczych transplantacji, których dokonuje się na ogromną skalę, a nie powinno nawet w pojedynczych przypadkach, to będzie to ogromny plus zaistniałego pojawienia się tego koronawirusa.

To ciekawe. Jadąc do pracy, wpadłem o 7.05 do Kauflandu - zwykle o tej porze na parkingu było parę aut. Dzisiaj pełniutko. Wśród klientów dominują emeryci. Dobrze, że są samoobsługowe kasy, z których seniorzy niechętnie korzystają, bo bym stracił chyba z pół godziny na stanie w kolejce.

2 polubienia

Plusy?
Nie widze zadnych!!! podobnie jak @collins02
Same minusy lacznie z sianiem paniki i strachu przez media i upiorne pustki na ulicach
Trudno sie nawet zorientowac jak grozne toto jest i zadnych wiadomosci jak sie ustrzec i co robic - wyjatek moje radio NDR Kultur.

1 polubienie

Zbijanie gorączek jest mega nieodpowiedzialnością, kol. @waranzkomodo. Jeśli to pojmiesz, będziesz miała wielką korzyść z pojawienia się koronawirusa, choć pisałem o tym dużo wcześniej.

Opuścić nasze ludzkie ciała wszystkie dusze w końcu muszą, nawet dusza wskrzeszonego przez JEZUSA ze zmarłych Łazarza, więc nie ma się czym przejmować, a dodatkowo przejmowanie się powoduje stresogenne obciążenie dla organizmu. Ja tam nie płaczę po zmarłych, a nawet im zazdroszczę, że już mają to przejście na tamten świat za sobą. Współczuję cierpiącym, a zmarli nie cierpią.

Znowu odlatujesz? Diler z towarem dojechal czy to objawy glodu?

3 polubienia