Jakie to miasto?

To nie Sagrada Familia :wink:

2 polubienia

Katedra w Mediolanie.Nie pamietam wezwania…

4 polubienia

Ubiegles mnie…

2 polubienia

Dokładnie.
Duomo Milano

2 polubienia

Cattedrale Metropolitana della Natività della Beata Vergine Maria

2 polubienia

Piekna…

2 polubienia

Macie już dosyć?

1 polubienie

To ja dołożę niedzielnie - ale to dawna stolica królestwa.

1 polubienie

W jakim mieście znajduje się ta knajpa o tak dźwięcznej nazwie?

.hę.:thinking:

Przyznaję, że nie wiedziałem … Znalazłem po cwaniackiemu.

1 polubienie

Podpowiadacz twierdzi, ze dobrze wychowane panienki tam zagladac nie powinny. Hamburg?

1 polubienie

W sumie to najbardziej charakterystyczne to kadzidło, botafumeiro to 80 kg srebra plus ladunek ziol i węgielków. Jakos jeszcze nikomu na głowę nie spadlo. Ale wrazenie robi

1 polubienie

Tam o ile pamiętam, szlak prowadzi przez pół Europy, albo i całą. Nawet chętnie bym się wybrał, chociaż specjalnie religijny nie jestem.

Jak to mowia, kazdy ma swoja drogę do Santiago.
Sa te oficjalne z książeczką pielgrzyma, ale można indywidualnie
Zasadą jest, ze wedrujace grupy to najwyzej kilka osob, nie stado parafialnych owieczek z poboznym spiewem na ustach
Tras oficjalnych gdzie trafisz na przytuliska dla pielgrzymow jest duzo w samej Hiszpanii

A w Europie podstawowe trasy siegaja Moskwy

Dokladniej trzeba szukac na stronach krajowych

1 polubienie

Gdybym nie był w siedzibie szalonego Ludwika, to bym powiedział, że Orlando, Floryda (Disneyland) :slight_smile:

Ta pielgrzymka stawia na wyciszenie sie. Kontemplacje w czasie wędrówki.

Trasę, czas i sposób? Nie ma regul, z wyjątkiem tego, ze ostatnie kilometry to juz o wlasnych silach, nawet jak jest to wózek inwalidzki.
Wiekszosc wedruje pieszo, ale to nie jest obowiazek
Zreszta przejście z Moskwy do Santiago to teraz jak wojna? Ponad 5 tys. km? Pół roku? :wink::rofl::smile_cat:

1 polubienie

Eee… Myślałem że tu jakieś nagrody czy"podiumy"a tu nic… Prosiłbym jednak o ciąg dalszy bo aż się czasy obecności @roqq, przypomniały :grinning:

2 polubienia

Mówisz i masz …
Dla ułatwienia - stolica w której był benasek

Pytanie - co to za stolica?
Odpowiedź - jedna nazwa a nie hurtem trzydzieści … :grin:

1 polubienie

Będzie kłopot bo jestem w pracy i zapowiada się że dopiero po północy będę miał swobodę.Ale powalczę,spoko…

1 polubienie

W każdym razie zdjęcie zostało rzucone, mocni w stolicach niech próbują. Pamiętam, że collins ma 1 p, Nunu 1, okonek 1 a reszta niech się przypomni …

1 polubienie