Jakie to miasto?

A czy ja mówię, że to bilboard ma mieć A3? :slight_smile:

:thinking: :thinking: :thinking:

@ZiraaeL - KAŻDEJ reklamy. !

No dobra…Zszedłem ze skype’a i czekam na pytanie!

To w mieście. W Sródmieściu Krakowa całkowicie z nich zrezygnowano. Ku chwale Ojczyzny.

1 polubienie

Czy w Glasgow jest metro?

Jest metro.

W pewnej europejskiej stolicy jest pomnik na którym jest pies trzymający karabin i strzelający.

O jaką stolicę chodzi?

1 polubienie

hehe! Ś.p. Antykwa w swojem jednem rebusie dał taką wieś gdzieś ze środka Afryki. :grinning:

1 polubienie

No to się nasz kolega rozpędził … On miał takie pomysła … Ale ok, co my mu teraz będziem żałować, niech tam se jego zagadki tera rozwiąazujom.

1 polubienie

Czekam… :wink: :roll_eyes: :muscle:

Zdziwisz się, ale metro w Glasgow powstało jako trzecie (!) na świcie po Londynie i Budapeszcie. Jest to jednocześnie najmniejsze metro świata - jedna okrężna linia z kilkunastoma stacjami. Co ciekawe jest to najbardziej klaustrofobiczne metro, bo bardzo ciasne, wagoniki wyglądają niemal jak zabawki, wysokość w środku to 180 cm a perony wyglądają jak wysepki tramwajowe:

4 polubienia

Ha ha, w moim przyszłym rebusie też będzie mała miejscowość z Ghany!

1 polubienie

Ale ja już zadałem pytanie … Bez zdjęcia wprawdzie, by przekonać się czy ktoś tu czyta!

No i nie czyta!

1 polubienie

Ułożę taki rebus, że będzie w nim dzielnica wiochy z Papui Nowej Gwinei.

Pójdzie Wam ten rebus w pięty!

Złośliwcy !

1 polubienie

Zaraz to przelecę…
Wstawiłem muzykę i…widzę że nikt nie slucha :wink:

1 polubienie

benasek

11m

W pewnej europejskiej stolicy jest pomnik na którym jest pies trzymający karabin i strzelający.

O jaką stolicę chodzi?

Kiedys jeszcze na starym forum dales jakis akcent polski, tylko czy to byla Rwanda? Taki bialy kościółek to przypominalo

1 polubienie

Oto chodzi?O Edynburg?

1 polubienie

To była Uganda

1 polubienie