@ZiraaeL - KAŻDEJ reklamy. !
No dobra…Zszedłem ze skype’a i czekam na pytanie!
Czy w Glasgow jest metro?
Jest metro.
W pewnej europejskiej stolicy jest pomnik na którym jest pies trzymający karabin i strzelający.
O jaką stolicę chodzi?
hehe! Ś.p. Antykwa w swojem jednem rebusie dał taką wieś gdzieś ze środka Afryki.
No to się nasz kolega rozpędził … On miał takie pomysła … Ale ok, co my mu teraz będziem żałować, niech tam se jego zagadki tera rozwiąazujom.
Czekam…
Zdziwisz się, ale metro w Glasgow powstało jako trzecie (!) na świcie po Londynie i Budapeszcie. Jest to jednocześnie najmniejsze metro świata - jedna okrężna linia z kilkunastoma stacjami. Co ciekawe jest to najbardziej klaustrofobiczne metro, bo bardzo ciasne, wagoniki wyglądają niemal jak zabawki, wysokość w środku to 180 cm a perony wyglądają jak wysepki tramwajowe:
Ha ha, w moim przyszłym rebusie też będzie mała miejscowość z Ghany!
Ale ja już zadałem pytanie … Bez zdjęcia wprawdzie, by przekonać się czy ktoś tu czyta!
No i nie czyta!
Ułożę taki rebus, że będzie w nim dzielnica wiochy z Papui Nowej Gwinei.
Pójdzie Wam ten rebus w pięty!
Złośliwcy !
Zaraz to przelecę…
Wstawiłem muzykę i…widzę że nikt nie slucha
W pewnej europejskiej stolicy jest pomnik na którym jest pies trzymający karabin i strzelający.
O jaką stolicę chodzi?
Kiedys jeszcze na starym forum dales jakis akcent polski, tylko czy to byla Rwanda? Taki bialy kościółek to przypominalo
Oto chodzi?O Edynburg?
To była Uganda
To nie jest Edynburg. W ogóle Edynburg do dziś nie był stolicą …
A pomniczek tak wygląda (w części)
Dla łatwiejszego rozwiązania - benasek tam był.
Żebym wiedział, to bym powiedział. W takich zagadkach gugla nie używam, albo coś wiem, albo nie…