Znajomości
To ludziom już nie wystarcza “inteligenta” pralka? Wymyślili “inteligentną” automatyzację? Czyli, idąc tym tropem mamy też niemądrą/ głupią/durną automatyzację?
@gra To jest jakaś fachowa nowomowa
@gra I zdaje się chodzi o sztuczną inteligencję także…
Odrzuca mnie samo słowo “rozwiązania” będące kalką z angielskiego.
To co robić z Twemi zagadkami?
a co ze sznurowadlami przy butach?
Zagadki rozwikływać.
Sznurowadła rozplątywać.
Nie rozumiem co to znaczy
nie Ty jeden…
Osoba która projektuje “inteligentne technologie” mające pomagać człowiekowi zastępować go np.samochód parkujący automatycznie,regulujący prędkość gdy jest za duża roboty itp @okonek
Przynajmniej ja tak rozumuję
RPA / Robotnic Process Automation / to uprawnienia z informatycznego helpdesk, i głównie serwis, niekoniecznie komputery, ale też i sieci informatyczne czy zabezpieczenia, albo wspomaganie np w biurach projektowych czy na produkcji - np obrabiarki sterowane programem z komputera itd. W sumie to informatyk dobrej klasy, z znajomością języków, czy samodzielnego programowania, obeznany w szerokich tematach, których nie ma dużo, i trzeba go wynajmować za dużą kasę. NLP podobnie jak RPA - bardziej kadra menedżerska w biznesie. Są kursy kilku godzinne lub kilku dniowe, w grupach zamkniętych do 6 osób / koszt 1 dnia to około 2000 zł. Kiedyś tak miej więcej przeczytałem w ogłoszeniu do pracy
nie wiem.
na razie sztuczna inteligencja nie chce za mnie okien umyc ani smieci wyrzucic
Aha no tak. Troche sie zaplątałem xd
Niestety robotów sprzątaczek/kucharek/służących jeszcze nie budują i raczej nie dożyjemy tego kiedy to nastąpi
nowomowa - tak, ale czy fachowa?
albo praca metodą projektu :)))
w Japonii juz sa…