Chyba na masową skalę jeszcze takich nie robią
Tak, intuicyjnie też myślę, że o to chodzi, choć nie użyłabym słowa “inteligentne”, podobnie jak “myślące”.
Kolejna rzecz, której nie trawię to niezrozumiałe skróty. Dla mnie RPA to Republika Południowej Afryki.
Bo to robota nie dla inteligencji
cos tam robia, w Japonii masowa skala moze zaczynac sie od 1 sztuki - kwestia zapotrzebowania.
ale oni jakos tak dziwnie sobie zycie “ulatwiaja” - niedawno czytalam, ze ze wzgledow na tradycje shinto nie uzywaja pralek i suszarek w jednym - po zakonczeniu prania nalezy wszystko przeniesc do suszarki. a najlepiej wysuszyc na powietrzu (tylko u nich krucho z miejscem…)
Jakoś musieli to nazwać w jakiś sposób ta technologia jest wzorowa na myśleniu i reakcjach więc ta nazwa nie jest jakoś mocno chybiona choć wiadomo nijak się ma do ludzkiego myślenia
Inteligentna lodówka sama składa zamówienie produktów / lub ci przypomina np że termin czegoś się kończy za x dni, albo że np nie ma już chleba, piwa itd. Podobnie z sprzątaniem - inteligentne odkurzacze / same jeżdzą i sprzątają z laserową dokładnością, gdy uznają że jest taka potrzeba, podobnie pralki, samochody, domy same sterują potrzebnymi procesami - ogrzewanie, klimatyzacja, oświetlenie, systemy włamaniowe / kradzieżowe /, domy same się obracają w pogoni za słońcem, gdy pan chce się opalać, itd. Jeśli ktoś dysponuje np wolnym milionem
To jak z ogrzewaniem czy np kanalizacją przez wifi
Już rozumiem ale w błędzie chyba nie byłem i jak mam być szczery dla mnie to taka technologia ogrzewanie przez wifi to głupota jak by nie można po prostu podejść do grzejnika i przekręcić pokrętło
To zapożyczony skrót angielski, mało znany temat w Polsce, takie robienie wody z mózgu, tyle że po angielsku ładniej brzmi - arr, es itd, ten angielski techniczny co nieco jest bardziej skomplikowany niż tradycyjny angielski w szkole. Już kiedyś tego próbowałem
Tyle że ludzie z kasą są wolni i wygodni, i zapłacą by mieć czas na swe zainteresowania np golf, siatkówka itd
jeszcze mi takich suflerow brakuje…
wolnym milionem to moze nie dysponuje, ale bez przesady, nie prowadze hotelu, zeby nie wiedziec, ze mi sie jogurty koncza…
To też prawda kto bogatemu zabroni ale jak dla mnie przesada
Nam się to wydaje przesadą ale następnym pokoleniom może już nie?
Wyobraź sobie, że masz telewizor bez pilota. Niefajnie, prawda?
Może następnym pokoleniom będzie niefajnie gdyby musiały osobiście kręcić pokrętłem od grzejnika?
Niedługo z braku jakiegokolwiek ruchu (po co jak jest automatyka) będziemy całkiem okrągli
Jest jeszcze jogging fitness siłownie ludzie z ruchu nie zrezygnują
Wszak kula to kształt doskonały.
Z tego, co widzę, coraz więcej ludzi dąży do doskonałości
Ale to nie jest “inteligencja” maszyny, tylko inteligencja osoby, która ją zaprogramowała.
No fakt. Lockdown to wysyp wynalazkow wymuszajacych ruch. Tylko nieharmonijnych, bo nie dosc, ze miejsce zajmuja to jeszcze energie zuzywaja zamiast ja produkowac wedlug nauk naszego lokalnego guru.
@kaziu Jeśli gdzieś spotkasz tego typu kursy wyślij mi proszę linki.
@gra Tzn. uczenie maszynowe jeszcze w powijakach ale szybko się rozwija. Nie wiem czy dobrze dla ludzkości…
@joko Może się zdarzyć że będziemy okrągli, a może się okazać że elektroniczny trener będzie nas mobilizował do wysiłku i dodatkowo serwował zbilansowane odpowiednie dla nas jedzenie. Może zamiast ciężkiej pracy skupimy się na aktywnościach, które będą nam sprawiać większą przyjemność…