Jakie znacie schematy stosowane w filmach nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością?

A ze golab nie dość że pocztowy to jeszcze umiał czytać :rofl:

1 polubienie

Właśnie! Pary w filmach hollywoodzkich preferują pozycję misjonarską.

1 polubienie

TAK!!! :joy: Wprawdzie zdanie jest poprawne, ale mozna wlasnie tak zrozumiec!

1 polubienie

Masz rację, niewiedza problemem nie jest. Dla niewiedzących. Dla nich wszystko jedno.
Dala nich ważne jest, kiedy się najeść, zrobić kupę i pójść się wyspać. A reszta wiedzy? A a na co się ona komu przyda? Jest YT. Tam się można dowiedzieć. Np, o zamachach.

1 polubienie

O znowu cię zdenerowowalem. Przepraszam… XD… Poza tym jak zwykle manipulujesz i dodajesz od siebie coś czego ja nie myślę a według ciebie tak. No i ta złośliwość o zamachach… Masz problem tutaj że mną widzę xd

Nie przepraszaj. Nie zdenerwowałeś mnie.

To nie rozumiem( ups zle słowo :rofl:… Mogę się spodziewać odp " dużo rzeczy nie rozumiesz" albo " nie tylko tego nie rozumiesz"… ciężko się z tobą pisze przez te odżywki) po co odpisujesz w taki sposób i tylko mi tak odpisujesz… Czym ewidentnie pokazujesz za kogo się masz a za kogo masz mnie…

Mikołaj Kopernik nie używał teleskopu, ani lunety. Te wynalazki powstały później. Pisałem o tym w tym pytaniu.

1 polubienie

Powiem nieskromnie że wiedzialem o tym :rofl:

I to mnie cieszy.

Ciekawe czy w Bollywood z racji położenia geograficznego jest bliżej do Kamasutry? :grin:

Za to wypijaja hektolitry wina i niwiele mniej whiskey. :sweat_smile:

Bollywood to zero seksu i ewentualny pocalunek to tak po bratersku w policzek…

1 polubienie

Szyby filmowe kiedys robilo sie z cukru.

W Hotelu Marigold,piekna dziewczyna rozbiera sie do naga i wskakuje"omylkowo"nie do tego łóżka co trzeba…
Moze i nie Bollywood ale film indyjski w pelni.

1 polubienie

Moze na eksport, typowy Bollywood to kojarzy sie z pieknymi tancerzami plci obojga i par
a glownych bohaterów ktorzy tylko do siebie wzdychaja…

Typowy Bollywood to rzecz nie do oglądania.Mnie sie udalo 2 razy w tym jedna ich wersja Romea i Julii…
I gdyby nie te tance… :face_with_raised_eyebrow:
Jednak tamten film za cała roznice ma bodaj kilku aktorow angielskich i pieniadze producenta…Reszta,w tym wymieniona aktorka,Indie w pelnej krasie.

1 polubienie

Pewnie aktorka po rodzimym kraju porusza sie opancerzona limuzyna :roll_eyes::blush:

Aktorzy i aktorki zawsze tacy ładni i wymuskani po seksie! A ja,przeciętniak,zawsze jakoś tak zwierzęco potargana i rumiana😁
Jednak po zastanowieniu się stwierdzam, że zwazywszy na akcję i sytuację, to jednak ja wyglądam ładniej :grin:

5 polubień

Są schematy i schematy…
Niektore narzucone przez kolejna,w zależnosci od epoki,odmiane poprawnosci [np. pocalunki wg.kodeksu Hayesa] a są tez i takie za którymi stoi wielkość aktora ktory potrafil coś narzucić,uczynic swoim znakiem firmowym…
Mam na mysli oczywiście epoke w kinie,zwana kinem gwiazd czyli od lat 30-tych do konca 60-tych,mniej wiecej i nie wdając sie w szczególy…
A motorem napedowym tego wątku jest dla mnie wspomnienie Grety Garbo.Chyba żadna aktorka nie zrobiła tyle dla portretu kobiety w kinie co ona.
Kobieta wamp,to okreslenie ktore przyrosło do najwiekszych gwiazd kina tamtych lat.Ale powiedziec tak o Grecie…Po prostu nie wypada,nie przystoi…
Jej pozycja w objeciach,z odrzuceniem glowy oraz przede wszystkim,włosów do tyłu to kamień milowy,skutecznie oszukujący obludę ówczesnej moralności a jednocześnie zachowujący klase oraz wdziek i powab…
Czy Federico Fellini powiedzialby ze kino jest kobietą,bez Grety?
Nie wiem i nie dowiem sie nigdy ale wiem ze Greta pokazala ze kobieta nie musi iść na skróty i ze nie musi przelamywac kolejnych barier jedynie poprzez zrzucanie kolejnych czesci swej garderoby…
Jej spojrzenie,ujecia w tzw.amerykanskim planie,probowano nasladowac setki razy.Na ogół,bezskutecznie z tej prostej prostej przyczyny ze brakowalo tam…Grety.
Probowano zrobic z tego pewien schemat zachowań,probowano zaszczepiac innym to"zimne spojrzenie"ale…Jesli ktoś uważa ze o kims zapomnialem,prosze skorygowac…Wydaje mi sie jednak ze to proby spełzly na niczym i Greta Garbo pozostała"nietknieta"przez wszelkiej masci"ugniataczy ciasta".
Wiem ze to dość luzny zwiazek z intencjami autora pytania ale…Byc moze ktos uzna podobnie ze mozna przy okazji,wtracic coś o kimś kto schematom nie ulegal a od siebie dal kinu tak duzo jak malo kto…

1 polubienie