Jakim epitetem określicie tego debila za kierownicą? Jak dla mnie to ameba umysłowa!

Jakie zboczenie? Jazda drezyną, to było dopiero zboczenie! :slight_smile:

5 polubień

A przez most już się nie przejedzie … Mieliśmy szczęście, że się jeszcze dało.

2 polubienia

Zawalił się? Ja słyszałem, że mają rewitalizować tę linię.

1 polubienie

Nie zawalił się, ale grozi jakimś pęknięciem. Linia miała być. Jak będę w okolicy, zapytam naszego znajomego właściciela dworca kolejowego. On najlepiej będzie wiedział.

2 polubienia

Byłem kierowcą pogotowia w Słupsku ale tam nie tam nie dało się przez tory przejeżdżać, bo albo pod, albo nad drogą te tory szły i nie miałem okazji takich sztuczek robić. :sunglasses:
A na poważnie, to nie pytaj mnie, jakbym zareagował gdyby ktoś jadąc ze mną taki numer zrobił. Ale nie było by to miłe dla kawalarza.

Myślę, że tego pasażera przebiłby spóźniony kosmonauta. :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

To tak jak ten w “Misiu”
-A ja,owszem! :joy:

“Kto pracowal w służbie zdrowia ten się w cyrku nie śmieje”
Genialne!
Nie znałem tego ale zapamiętam.

3 polubienia

A co to tego rzeczonego wypadku, ciekawi mnie jaki wynik da badanie na obecność alkoholu i narkotyku w organizmie tego byłego już kierowcy, bo prawko to mu od razu poleci.

3 polubienia

Jesteś pewien?
Obyś miał rację.
Ja natomiast wiem że takie historie,nie mają ciągu dalszego.Dziennikarskie"strzały",mające na celu narobienie hałasu a nie uleczenie czegokolwiek.
Owo leczenie nudne jest przecież…Kto by to czytał…
Wierz mi…Odbyłem takich odpraw ok. 25-30 w życiu.Czyli stosunkowo mało ale ja nie od tego byłem.I czasy były inne…
To teraz sam sobie dopowiedz,jak to może wyglądać dzisiaj…

1 polubienie

Przepraszam, ale czego mam być w tym pytaniu pewien? :thinking:

1 polubienie

Czy mu prawko poleci i tak dalej…
Bo tego że oficjalnie się nie dowiesz,możesz być pewien.

2 polubienia

Aa, o to idzie? W pierwszym rzędzie mu zabiorą i będzie miał obowiązkowe badanie psychiczne. Tego jestem pewien. W takim przypadku policja ma obowiązek zabrać prawo jazdy.

3 polubienia

Tak ale Ty to wiesz jako kierowca.
Natomiast podawanie wiadomości w mediach to całkowicie,inna sprawa.

2 polubienia

hehe, no tak. Co do mediów, to masz rację.

2 polubienia

Sprawa tego kierowcy, ktory staranowal auta stojące w korku ucichła, tego co zabił ludzi i zwial do Dubaju też…
Tu nie zgineli ludzie, więc medialnie pewnie pozamiatane pod dywan.
A takich wypadkow na przejazdach na swiecie zawsze bylo dużo, a będzie jeszcze wiecej, zwlaszcza w krajach gdzie nie ma wiaduktow, pociagi jeżdżą coraz szybciej, z widocznością bywa różnie. A ludziom wydaje się, ze zdążą. Obejrzalam ten filnik jeszcze raz. Nie bardzo rozumiem dlaczego jak już wjechal na zakazie, bo sygnalizacja działała nie poszedl za ciosem i tego szlabanu nie wylamal i zjechal z torów? Taki syndrom indyka? Ptaki te nie potrafia latać i nawet niewysoki murek jest dla nich przeszkodą nie do pokonania, głupieją i nawet nie potrafia obejść.

Bał się mandatu za zniszczenie barierki? Sygnalizacja działała prawidłowo. Światła w całej UE włączają się przed zamknięciem szlabanu i oznaczają dla pojazdów i pieszych absolutny zakaz przekroczenia linii barierki. Czyli, szlaban jeszcze nie zaczął opadać, a wszyscy już stoją.

Będąc ostatnio w Mosinie w drodze do biblioteki i z powrotem przekraczałem torowisko, które jest często zamykane bo ruch pociągów duży. Nieraz trzeba było przeczekać ze trzy pociągi i 10 minut przejazd bywał zamknięty. I byli tacy piesi, którym się śpieszyło. Leźli przez tory mimo podziemnego przejścia pod nimi. Pewnie kamer tam nie ma. Ale piesi mają duże szanse przejść. Pojazdy nikłą zdążyć przejechać. I przez 5 tygodni mego pobytu tam, ani razu nie widziałem by jakiś samochód coś kombinował. Wszystko odbywało się prawidłowo. Niektórzy piesi byli niesforni.

1 polubienie

Zgadza się. Moze akurat jak o tym uczyli grał na smartfonie, a na egzaminie pytania o to nie bylo?
Takich wypadkow bylo i jest na calym swiecie dużo.
Weź tego instruktora co dziewczynę w aucie na torach zostawil, a sam uciekl?

Z wyrokiem sadu dyskutowac? Sedzia je wydaje ograniczony kodeksem. Pięć lat zakazu wykonywania zawodu? Mało.

1 polubienie

Kurna! Telefon…! to może być, nikt na tak prostą sprawę nie wpadł oprócz Ciebie.

Ten kierowca od @benasek to widać miał za mało wrażeń :thinking:

Można się śmiać i wyzywać gościa od najgorszych ale co to da…Tyle wiemy o sobie ile nas los sprawdził.Bohater akcji chciał wyjść ze zdarzenia na czysto,bez kosztów,bez mandatu i dziś jest mądrzejszy o wiedzę. Trudno jest w coś specjalnie przypierdzielić ,sprawdźcie na głupich kartonach.Dodatkowo jak się człowiek boi to choćby miał 5 fakultetów to cała wiedza zanika.Pamiętam jak kierowca pogotowia ustawiał się na przejeździe ,kombinował i zabił lekarza.Zawodowi kierowcy nie dają rady.Jakby go nazwał ?Jednym z nas

1 polubienie

No, właśnie to jest brak profesjonalizmu. Kierowcy powinni być szkoleni, aby to był u nich odruch. Taranujesz szlaban za kilka tysięcy ryzykując mandat, ale ocalisz życie ludzi lub mienie kilkumilionowej wartości.

4 polubienia