Jakim typem ucznia byłeś/byłaś?

Nie takie tu przerabiamy :wink:
Ale to zawsze świeża krew, transfuzja była nam potrzebna.

Chwilami tensorem zalatuje.

1 polubienie

Ani trochę.

Ja tam nie wiem co to jest tensor ale brzmi jakby mozna go było kupic w sex shopie

Domniemywam także, że był to jeden z tyh którzy dostąpili zaszczytu transfuzji przede mną.
Świeć panie nad jego wyssaną duszą

Był spoko. Uczeń typu świr.

Nie wiesz co to tensor?
Matemaaaatyka się kłania :grin:

Ktoś zaznaczył ofiara losu. Git.

Nie matematyka tylko szkoła się kłania.
Niestety już za późno na ukłony.
Był na nie czas kiedy tam uczęszczałem.
A komu sie kłania matematyka to ja wiem bo czasami też jeż uhyle kapelusza.

1 polubienie

Więc Wy się kłaniajcie z wzajemnością szkole a ja będę udawał, że się nie znamy z matematyką

1 polubienie

Ja nie muszę udawać🤣
Znienawidzony przeze mnie przedmiot.

1 polubienie

Bo to nie przedmiot.
Kiedyś na kafe tak sobie teoretyzowałem, że każdy jest matematykiem.
Nawet dżdżownica.
Nie wnikając okazało się, że to samo odkryli biolodzy z innymi naukowcami.
W każdej sekundzie dokonujecie milionów obliczeń, przekształceń i aproksymacji.
Co prawda ta matematyka jest zapisana w trochę innym języku niż ten, którego używamy do korzystania z niej świadomie ale nie zmienia to faktu, że wszystko co żyje jest matematykiem

1 polubienie

Musiałam sprawdzić, co to aproksymacja.
Teraz mogę stwierdzić. Masz rację :wink:

1 polubienie

kolor światła jaki widzimy, pomijając to co dzieje się w mózgu, wynika głównie z liczby i częstości pobudzania jakichś czujników w oku.
Pobudzenie polega na uwalnianiu przez nie określonej liczby substancji, które z kolei powodują coś innego.
WIęc jak widzisz kolor czerwony to jest to wynik liczenia.
Możnaby go przedstawić w zapisie matematycznym tylko połączone z informacjami o położeniu mogłyby zająć trochę więcej miejsca

1 polubienie

Pomijając to, co dzieje się w mózgu…
Co z daltonistami? :stuck_out_tongue_winking_eye:

W średniej szkole przerwy były pięciominutowe, i dziennik z klasy do klasy nosił dyżurny. Bardzo dobre to było rozwiązanie :wink:

2 polubienia

Jeżeli idąc ulicą oglądasz sobie słupy sieci energetycznej i wiesz, że są one oddalone od siebie o jednakową odległość to musiałaś dokonać przekonwertowania skali logarytmicznej na zwykłą bo wnioskując jedynie z tego co widzisz to każdy następny jest mniejszy od poprzedniego i znajduje się bliżej niego

1 polubienie

Teraz tez można. Wystarczy informatyka :wink:

2 polubienia

A co ma być z daltonistami?
Otrzymali trochę inne wyniki.
Najwyraźniej nie interesowało ich obliczanie amplitudy i częstotliwości światła a jedynie jego natężenie

1 polubienie

Np więksozści nietoperzy w ogóle to nie interesuje. Zajmują się liczeniem innych rzeczy

1 polubienie