I fajnie jest!
Caly czas jasno!
Oo ile jest Twoj rekord?
Moj 70 godzin
Tylko nie pytaj o skutki
Padłam jak stalam
27 godzin w pracy,co jest wbrew prawu i czego egzekucji nie doczekalem w tej bandzie żydowskich cwaniaków…
Ale nauka w las nie idzie.
Poza pracą,nigdy nie mierzyłem
Jakieś 15 min temu oglądałem sobie samoloty nad Europą i spojrzałem na Anglię … Tam jeszcze mają jasno … U mnie dopiero co kukułka przestała kukać. Ale już szaro się zrobiło. Na nogach to ja sobie dziś 6km spacer zrobiłem, słowika rdzawego sfotografowałem. Mam kilka godzin jego koncertu. To dopiero prawdziwy wirtuoz. Macie tam słowiki?
Przeceniasz mnie…Mialem 12 godzin dniowki z czego prawie 9 to Roland Garros…Ptaki,choć nigdy im nie odmowie,dzisiaj w moim zyciu byly nieobecne…Taki juz jestem kibic…
Ale wciąż podziwiam Twoje zdjecia.Ba!Czasem jestem w szoku!!!
Jak Ty to wyłapujesz?
Z ptakami to specyficzna sprawa. Są ptaki łatwe do obserwacji i fotografowania, są i trudne. Czasem trzeba naprawdę wielu sztuczek, by takiego odnaleźć i sfotografować. Akurat słowiki nie są trudne, mi się udało prawie, że z marszu go ustrzelić. Na bardziej skomplikowane łowy trzeba więcej przygotowań. Zdążyłem się zorientować w stanowiskach ornitologicznych Brandenburgii, więc przy okazji jak coś w obiektyw złapię, przedstawię.
Ptakami interesuję się od dzieciaka, Dużo by opowiadać. Mama zawsze gdy szedłem do lasu je obserwować, bała się, że nie wrócę. Po tym, co zdążyłem przeczytać na temat różnych morderców i psycholi jej obawy nie były takie zupełnie bezzasadne.
Oto kiedyś wspomniany dzwoniec odnośnie naszej ostatniej rozmowy. To dzwoniec sprzed mojego domu:
Ha,ha…Ja tez tak myślałem ale bijesz mnie na głowe!
To wrecz pomnikowe ujecia!
Słowik TAK wygląda???To dlaczego zawsze myslałem ze jest szary?
Ajajajajaj :joy
Ale to piekna kraina!
Słowiki w Polsce są dwa: szary i rdzawy. Ten pierwszy jest bardziej na wschodzie a rdzawy na zachodzie, chociaż obecnie granice te się zacierają. Tak więc dobrze myślałeś a tylko może nie wiedziałeś, że są dwa. Zresztą jest ich więcej, ale do nas raczej nie zalatują.
No teraz to czuje ulge bo wychodzi na to ze nie błądziłem
Fakt!
Moja wiedza jest prawie żadna ale uwielbiam obserwować!A to jest jak u Pink Floyd…“Zródło tajemnic”
Pisz wiecej w tym stylu!
To moja prywatna prośba.
To na koniec zagadka, Ptak z Polski, sfotografowany w Tatrach w okolicy Rys. Zdjęcie zrobione aparatem analogowym, więc trochę niezbyt, ale da się rozwiązać, co to za ptak.
Dodam tylko, że Google jeszcze takie mądre nie jest i chyba nie podpowie …
Widywalem ale nie znam ani trelu,ani…No nie wiem…Czyżyk to nie jest…To kolorowe podbrzusze zawsze mnie kieruje w strone mojego przyjaciela [rudzika] ale to nie to.
Byla kiedys taka uczona nazwa…Chwastówka…Korzystam ze ściagi licealnej,wybacz
Ale najbardziej irytujace jest to ze ptaszka znam a nazwac nie potrafie…
Talent @benasek ma
Ja jak sie wezme za fografowanie to mi wszysko ucieka uznajac, ze fotogeniczne nie jest🤣
Ładne
Owadożerne?
Optymista wujaszek podpowiada plochcza halnego
No tak dzien na Twojej szerokości geograficznej sie wydłuża.
Zgadza się płochacz halny Dlatego napisałem że sfotografowany w Tatrach W innych rejonach jest go znacznie mniej
Z tego płochacza swego czasu. cieszyłem się jakbym ufo jakie ujrzał
No i tu szans nie mialem bo ostatni raz w Tatrach bylem w 92 roku…Bez aparatu i,oglednie mówiąc,w nieco innym celu
Edit…
Patrze i patrze i mam pewność ze ptaszka widywalem i to nie raz…Ale juz pewnie nie dojde ,gdzie i kiedy…
Przeczytaj…
Z cyklu,“ocalić od zapomnienia”