No to ja jednak mlekopij.
Nawet pelnotlusty mlekopodobny napoj z kartonikow mi nie szkodzi.
Choc wole jogurty czy kefir.
Ale laktozy uzywa sie tez jako konserwantu, wiec nie tylko mleko dla osob jej nietrawiacych moze sie okazac zgubne w skutkach.
Jak lekko skosne oczy to pewnie laponskiej ![]()
![]()
Surowa kapustę mogę żreć na kilogramy, nieraz całą główkę opędzlowałem. Lubię bigos, ale jak za dużo kapusty zjem, mam zgagę. To samo z kapustą gotowaną. A smak lubię.
Podobnie z pomidorami, na surowo do oporu, a po obróbce cieplnej te pomidory sprawiają, że nie czuję się najlepiej. Po sosach pomidorowych podobnie, a keczupy jeść mogę swobodnie.
Niektorzy to pewnie poza mlekiem matki wdziecinstwie innego nie znaja?
Baa, dodam, że jest to dwa razy tyle więcej, albo mniej…
![]()
Może to i lepiej - żywność przetworzona nie jest najlepszym wyjściem.Szybszym ale nie zdrowszym.
Gdyby Pan wiedział, ile pomidora jest we współczesnym, przemysłowym ketchupie, to by się Pan tak nie dziwił.
.wiecej go jest w kiju od miotły.
A mleka w kartonowym mleku. ![]()
Bo keczup jest zakwaszony. Ja surowych jablek nie toleruje. Waz w raju pozytku by ze mnie nie mial ![]()
Ja samych też nie ale w szarlotce lub racuchach - pycha, a surowe smaczne są i dadzą się zjeść z chlebem z masłem. Wtedy tak nie kwaszą.
U mnie to chyba pektyny.
Ahaaa… No u mnie to smak. Kwaszą mnie nawet najsłodsze.
Gulasz misisz dusić długo i w niskiej temperaturze. Wołowinę przyprawiasz pod koniec.
Dobrze, że napisałeś, ale już dostałam cały przepis. Jak któregoś dnia ugotuję, to napiszę, jak mi wyszedł ![]()
mój się rozpada. I JEDNO ALE…Wołowina nie może być mrożona
Dzięki za poradę ![]()
I nie kroi z cięgnami. Nie zrobi sie mięki.
No tak czas spać, ci na górze sobie przyznają podwyżki naprzemian a tu o gulaszu. Inflacja szaleje a naród się nie jednoczy…
Przepraszam, że weszłam Wam w przepis. Dajcie znać jak wyszło.
Już nic. I tak nie wpłynę na masy, żeby się opowiedziały za tym, żeby w karetce miał kto jeździć.![]()
Cus w rodzaju broni chemicznej…Nie potrafie sie bronic przed smrodem ![]()