On nie ma żadnego pojęcia o ptakach. Świadczy o tym nieodróżnienie dwóch pospolitych ptaków występujących w kraju. Wcześniej o tym już pisałem. To tak jakby pomylić malucha z polonezem.
Nie, te papugi pochodzą bodaj z Argentyny. A zasieg występowania az do Patagonii.
W Europie stają sie często plagą. Budują grupy gniazd, o wadze kilkaset kg, jak nie lepiej, hałaśliwe i cwansze w zdobywaniu terenu i żarcia od gołębi. Choć urzędują w tym samym sektorze żywieniowym
Pojawiły się i w Polsce, o ile pamiętam, to w m.in. w Nysie.
W Nysie byłem, ale akurat za nimi się nie rozglądałem.
Ja to je widzialam na wolności pierwszy raz w Madrycie, w 1991. W Casa de Campo, czyli tym wielkim parku, wtedy na peryferiach. Ludzie chyba powyrzucali, albo uciekły, bo moda na hodowlę tego była.
Ale to hałaśliwe, choć oswoic łatwo.
W Barcelonie sa plagą.
Oczywiście prawicy tradycyjnej nie odpowiada najbardziej. Wywodzi się jednak z resortowych dzieci czyli z udanych rodziców z czasów PRLu. Jest zwyczajnie politycznie niestrawny dla tego obozu, który najbardziej chciałby wyczyścić wpływy z tamtych czasów w naszej współczesnej rzeczywistości.
To, że to wszystko odbywa się w domenie politycznej, jest to największe nieporozumienie. Jest to niestety zła strona naszego kraju. Nieważne jak dobry i wpływowy człowiek w filantropii, to jest to największy sukces Polski. Nie to, tylko on.
Jeśli mowa o obozie politycznym,być może masz rację.
Jeśli jednak chodzi o ludzi o przekonaniach prawicowych [niekiedy SKRAJNIE prawicowych jak by tego chciała lewacka narracja] czyli takich jak ja,nic bardziej mylnego.
Popieram Owsiaka od samego początku.Nie będę się już więcej powtarzał… ![]()
A nie jest tak że Owsiak jest uznawany przez prawą stronę sceny politycznej za marketingowca PO i tego wszystkiego co nazywamy lewactwem? A samo WOŚP to jeden z instrumentów politycznej promocji jednej partii i jednych mediów?
Jest też przecież festival rockowy który gromadzi wrogów ojczyzny - środowiska LGBT, lekkie narkotyki, muzyka szatana
Owsiak to lewacki diabeł przebrany za dobroczyńcę?
On sam zresztą niegdy nie ukrywał swoich poglądów politycznych
Nie bylo PiS, PO a on już był…
(post usunięty przez autora)
Jak się człowiek uprze,szczególnie taki"człowiek" który nic nie robi,to wszystko można zakwestionować.
W tym przypadku jednak tylko wyjątkowo złośliwe bydle może zakwestionować słuszność ideii,efekty kilkudziesięcioletniej pracy i tego bezcennego obudzenia w narodzie.
To co pisdzielcy,ręka w rękę z RM by sięgać do lat wczenych 90-tych, zburzyli na rzecz wszelkich wyobrażalnych podziałów w społeczeństwie,to nie kto inny jak Owsiak przynajmniej po części odbudował…
Mnie nie interesuje rozliczanie z każdej złotówki.Skąd nagle tyle “żydostwa” po tej stronie w spoleczeństwie???Ot,zagwozdka dla fanów.. ![]()
Mnie interesuje odzew.Potrzeba dobra.Ta niezwykła mobilizacja i to…nie zdawanie pytań.Smutny jest obraz niby człowieka który nic nie zrobił a jątrzy i szuka uparcie,przez dlugie lata,wszelkich haków…I do tego ma się za sprawiedliwego…
Więc trzeba było podać link do uzasadnienia sądu, a nie do paszkwila zamieszczonego w takim szambie udającym portal informacyjny.
Tu powtarzasz propagandę patoprawicowców. Sprawdź jakie koszty miał Caritas zanim wybuchł skandal, kiedy Owsiak zaczął krytykować pisiackich hejterów i ile wydali pisiaccy urzędnicy naszych wspólnych pieniędzy na walkę z WOŚP. Zaangażowanie polityczne Owsiaka jest reakcją na zaangażowanie przez PiS państwowych instytucji do walki z nim.
Dokładnie. To nie Owsiak zajął sie polityką, to polityka prawactwa brutalnie go w to wciągnęła
Dobra peniam :>