Koniec sierpnia czyli

Poczytaj dokładnie informacje prasowe a znajdziesz taką deklarację.

No i co ja mam Ci odpowiedzieć?
Wyczerpałeś temat i to nawet w wersji wielowątkowej.
Komuś odpowiedziałem ze to oczywiste iz obraz psują zawsze mniejszości,jak każde zło,bardziej hałaśliwe…To sa rzeczy oczywiste,jak i to że w kazdym narodzie sa"ludzie i parapety"…
Mój wątek dotyczył klasycznej roszczeniowości która pojawia sie cyklicznie a w przypadku Ukraińców,wkurza podwójnie.Oni tu dostali schronienie i warunki do życia a w odpowiedzi…
Mialem okazje zamienić kilka słów z dyrektorką wczoraj,na skypie…Ona jest…zagubiona.Zawsze wychwalała ukrainskie dzieciaki ktore jakby bardziej chcialy a czesto,wiecej potrafiły…
I to,wg. niej,usrało sie w ostatnim czasie.Nie wiem czy ona przez to rozumie dni,czy tygodnie,czy miesiące…
Ja w kazdym razie,słysze juz o tym od ponad roku.A i wcześniej się zdarzało choć wtedy ewidentnie byly to jakies mafijne dzieciątka po których juz dawno śladu nie ma.
Tak na marginesie…Ciekaw jestem,czy gdyby sowieci napadli na Polske,moglibyśmy liczyć na ukraińską pomoc?Mimo iz to kraj biedniejszy,praktycznie będący w okowach sowieckich rządow i obyczajowości…Mam wielkie wątpliwości ale ,jak juz powiedziałem,najbardziej wcoorvia mnie ta iście murzyńska bezczelność przy jakby całkowitej bezrefelksyjności,przy braku wdzięczności…
I nie chodzi mi o padanie na kolana i bicie poklonów.Wdzieczność to praca i AKCEPTACJA zastanych warunków.Jak wszedzie gdy dany kraj przyjmuje.

4 polubienia

Ostatnie zdanie w punkt. Jak ja jestem czyimś gościem, to się dostosowuję do gospodarzy.

4 polubienia

No chyba, ze gospodarze usiluja cie poczestowac bimbrem, a ty robisz za domowego woznice?

2 polubienia

Akceptacja te nie zawsze, nie wszystko se musi podobac. Ale komus dom przemeblowywac i wprowadzac wlasne nakazy i zakazy?
Pewnych rzeczy NIE MUSISZ. Ale sa takie, ktorych tez nie powinieneś.

2 polubienia

No to jest tak oczywiste…
A caly bajzel wspolczesnej Europy polega na tym że europejskie “naleśniki” i piewcy wielokulturowości,nie chcą lub nie potrafią tego zrozumieć.
Twoje zdrowie,@mężatka :wink: :wine_glass:
Tak na marginesie…Jakie to fajne uczucie gdy nigdzie nie musze sie spieszyć…Czwartkowy wieczór :blush:

2 polubienia

Trzeba wziąć pod uwagę, że duża część z tych, którzy są wartościowi ginie na froncie, więc do nas trafia b.dużo takich no… Fiutin zrobił wojnę wyssasając z palucha i głosząc teorie z dawnych epok, bo przecież sam tych bzdur nie wymyślił o braku tożsamości najechanego narodu. No ciekawe tylko po co tłumaczono na ukr. polskich wieszczów (zresztą nie tylko na ten język) skoro rzekomo to dialekt f-owego języka :thinking: No dziwnym trafem i ten język ma dialekty i regionalizmy i dlatego pewnie tak wszyscy dyktatorzy tępią wszelkie niuanse języka narodu, który chcą zniszczyć.

2 polubienia