Rozejrzyj się po tematach. masz możliwość zobaczyć kto tu jest itd…
Kilka osób już widziałem, rozglądać się będę stopniowo, trochę później… póki co, to szykuję się do pracy.
No widzisz!
Nie pracuj, korzystaj z parków i lasów
W górnym rogu po prawej stronie między lupą a awatarem są 3 kreski poziome. Jak w nie klikniesz będziesz miał listę uczestników.
Niestety, ktoś musi pracować, żeby nie pracować mógł ktoś, jak to powiedział kiedyś pewien klasyk… nie pamiętam jaki…
Dobra rada, dzięki, już widziałem… osób zdecydowanie za mało, no ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Co Ty tu jakichś lewaków cytujesz. Prawaków słuchaj: “dzień święty - święcić”
Niestety taka robota, że trzeba.
Nie zawracam głowy proszę księdza
Taaa…
Dziś mało zakażonych. Można iść na wybory
Mamy kolejnych 318 zakażonych i 15 zgonów.
Jakoś nie chce nam to spadać. A w realu i tak pewnie jest więcej. Raz że robimy mało testów. Dwa - w weekendy podają toto tylko raz.
I oni chcą robić wybory. I otwierać galerie/hotele. Najgłupszy rząd w UE.
Nie tylko w Polsce są poluźnienia. W Holandii planują od 21 maja. Będzie to zależne od sytuacji.
Moim zdaniem za wcześniej u nas. Takie rzeczy po szczycie zachorowań.
Przecież już po szczycie… Liczba dziennych zakażeń spada. Liczba chorych też spada
najpierw ten szczyt trzeba obliczyc, a nie bawic sie w niepelne statystyki.
ja to bym chciala wiedziec ile testow w Polsce przeprowadzono - nawet tych podstawowych?
Za mało @GumowaKaczka, @okonek . Pytanie dlaczego skoro możliwości laboratoriów są znacznie większe
koszty i prawdopodobnie brak odpowiednich testow - na ten konkretny typ wirusa.
jedno i drugie wynika w duzym stopniu z wieloletnich zaniedban i myslenia, ze jakos to bedzie - laboratoriow. ktore bylyby w stanie wyprodukowac taki test w Polsce prawie nie ma . to o czym piszesz to laboratoria analityczne, a tych faktycznie nie brakuje, choc duza czesc nie dysponuje aparatura pozwalajaca na pelne badanie w przypadku wirusa.
ogolnie ciagle jest problem z nowoczesna aparatura, bo przeciez budynki NFZ czy ZUS trzeba wylozyc wloskimi marmurami.
Dziś wg danych ministerstwa znów jest zwyzka.