Koronawirus już u nas!

@collins kazdy wyjazd za granice na stale w czasach komuny byl traktowany w kategoriach ucieczki.
miales rodzine na zachodzie - nawet jak z nia kontaktu nie utrzymywales to juz podejrzana jednostka - to troche poluzowali juz w latach 70, choc psychoza tego typu wrocila w latach 80, a teraz to pewnie zawisc tych, ktorzy tracac strzeche wlasnej chalupy paniki dostaja. wyprawa do powiatu to najdalsza podroz w ich zyciu.
troche sie to zmienilo, bo jednak te ostatnie 30 lat to emigracja - czasem krotsza, czasem dluzsza, ale mnostwo ludzi wyfrunelo i inny swiat zaczelo oswajac. problemem jest to, ze wielu ten swoj zascianek ze soba zabiera i do tego gromadzi sie czesto w gettach.

3 polubienia

Mam na mysli wlasnie te zawiść.Mialem rodzine w trzech miejscach na swiecie i wiem doskonale na co bylismy kiedys narazeni…

2 polubienia

a butelki po przyniesieniu ze sklepu myjesz?

Nie. Do czystej leje szklanki.

1 polubienie

Miałem okazje być w tym tygodniu na komisariacie, gdzie byłem przesłuchiwany. Oni tam poważnie podchodzą do tematu: taśmy, strefy, badanie temperatury, dezynfekcja rąk.

ale

Rozbawiło mnie to że musiałem wypełnić ankietę odpowiadając na pytania:
Czy mam objawy? Czy jestem objęty kwarantanną?
i ostatnie: Czy wróciłem z zagranicy?

W tej chwili 30% zarażeń to szpitale… ale ktoś na początku opracował te pytania, to się wypełnia :slight_smile:

4 polubienia

@anon86894402 co nabroiłeś? Opowiedz nam o tym :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Nic. Jakiś pijany typ demolował auta na ulicy, w tym moje. Został złapany na gorącym uczynku. Początkowo prowadzono śledztwo w kierunku wykroczenia, ale u mnie szkody wyceniono na prawie 3 tysiące, więc złożyłem dokumentację dodatkową. I tak sobie ponad miesiąc leżała, bo wszyscy policjanci zostali rzuceni do pilnowania lasów i parków… i teraz dopiero zostałem wezwany na nowe przesłuchanie już w kierunku przestępstwa a nie wykroczenia. Sprawca jest, więc zobaczymy czy się uda odzyskać od niego kasę za zniszczenia których dokonał.

2 polubienia

A Twoje auto nadaje się do jazdy?

1 polubienie

Tak. Nadaje się.

Tu jednak nie o moim aucie, bardziej o tym że niby co te papierki mają zapewnić na tym komisariacie? Poczucie że wirus z zagranicy uderza? :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Wiem, rozumiem, ciekawa byłam czy coś nabroiłeś :stuck_out_tongue:
Wracając do meritum sprawy, mój syn przedłużył pobyt za granicą, jeśli zechce teraz wrócić, to pytanie będzie zasadne.

1 polubienie

Jeśli wróci, to automatycznie będzie kwarantanna… więc nie będzie miało to wielkiego znaczenia :slight_smile:

2 polubienia

Niekoniecznie.
Dwaj pracownicy z jego firmy, przekroczyli granicę bez wypełniania papierków.
Fakt, że był to początek zamieszania na granicach.

1 polubienie

Od niego to watpie, ale masz wieksze szanse z ubezpieczycielem.
Takim wandalom to powinno się z setke uderzen bsmbusowym kijkiem po piętach. Bo tak to pewnie jesli jakis wyrok to w zawieszeniu.

2 polubienia

Trudno witać kogoś kto uchylił drzwi, spojrzał, wystraszył się i uciekł.
Nie uciekaj @Młody_Gniewny, nie bój się, tu nie biją, nie gryzą, grono ludzi jest nieduże ale przyjazne. Oczywiście dla ludzi również przyjaznych.image

4 polubienia

Poznaje to forum… z lekka dziwne.

3 polubienia

Witaj kolego. Wszedłeś i już jesteś u siebie.

Co do obsługi forum, pytaj, każdy Tobie pomoże.

2 polubienia

Cześć! Jak pobędziesz to się przyzwyczaisz :joy:

Witam, tak w ogóle… Przynajmniej jedna dobra wiadomość, że jest trochę starych znajomych…

4 polubienia

Niewielu nas tutaj, przydałoby się więcej. Ale generalnie nie jest źle.

1 polubienie

No i git…

1 polubienie