Koronawirus już u nas!

atom juz nawet w pokojowych zastosowaniach udowodnil, ze jest tylko straszakiem? jak walnie to masz szanse jeszcze chwile pożyć
psychopaci jak Kim sa niebezpieczni. ale Korea Polnocna zdaje sie byc pomyslem psychopaty popierana przez żądnych wiedzy szalencow

Juz dwukrotnie nie był. A psychopaci niestety są niebezpieczni…

Słynny uliczny artysta Banksy dziękuje medykom za walkę z covidem. Mural znajduje się na terenie szpitala w Southampton (UK).
Dziecko bawi sie pielęgniarką w kostiumie superbohatera. Batman i spiderman leżą w koszu.

6 polubień

Słynny… Gdyby nie Ty i Google, psinco bym o nim wiedziała.

2 polubienia

No tak. Zawsze zapominam,że na forum wszyscy wszystko wiedzą.
Za wysokie progi na moje nogi :relaxed:

3 polubienia

Nie wiedzą ale nie przyznają sie do tego. Przeczytają i już wiedzą.
Akurat Banksy jest popularny. Trudno go nie znać.

4 polubienia

Nie mam zamiaru zgrywać mądrzejszej niż jestem.
Prosta baba ze mnie, nigdy tego nie skrywałam.

4 polubienia

to ten co wyBanksowal dom licytacyjny?
https://www.antyradio.pl/News/Obraz-Banksy-ego-ulegl-samozniszczeniu-26229

3 polubienia

Tak

RACJA, JA TEŻ! :joy: :joy: :joy:

1 polubienie

Ucz sie, ukulturalniaj, może jeszcze cos z Ciebie wyrośnie! (mnie interesuje bób…) :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Chętnie udzielę korepetycji z wiedzy ogólnej. Płacicie w alkoholu. Litr wódki za godzinę nauk.

1 polubienie

@elsie, jeśli każdy zechce być myślicielem, to kto będzie świnie pasał?
Wracam do koryta.

1 polubienie

Znakomite!
Banksy jest popularny z uwagi na swe uliczne,na ogól dość zabawne raysunki czy żarty.Nie brak jednak i takich co widzą w nim spadkobierce dickensowskich ilustratorów jak Seymour czy Cruikshank.
Tak sie sklada iz ten rysunek i jego idea,podobają mi sie najbardziej.

3 polubienia

wyczucie polaczenia idei i rysunku ma znakomite.
ja sie troche muralami w ogole interesowalam, to trudno, zeby sie jego nazwisko nie pojawilo.
ogolnie uwazam tego rodzaju sztuke uliczna za bardzo fajna sprawe, w przeciwienstwie do kibolskich szubienic czy wulgarnych hasel.
no i nie wszedzie ich miejsce - ale np. tak jak w Lodzi - na blokach w betonowych osiedlach? jak najbardziej.

2 polubienia

Gdyby nie dickensowskie skojarzenia,pewnie bym sie nie zainteresowal.A wyjatkowo,warto! I choć wystepuje tutaj wielka roznica w czasie,kojarzy mi sie on z niegdysiejszym,“za mundurem panny sznurem”.Na rysunku byl maszerujący żołonierz a za nim…maszerujace kostuchy z kosami zamiast karabinu na ramieniu :rofl:
Wiele lat temu zrobilem sobie zdjecie z tym malowidełkiem,w Poznaniu przy Paderewskiego…I nie moge znależć :innocent:

1 polubienie

pewnie sam obrazek w necie bedzie, gorzej ze zdjeciem na tle - ale od czego jest fotoszop???

A co to, przy pasaniu świń nie można myśleć??? I Enstein rzucał perły przed wieprze… :innocent:
Przy okazji: też idę do koryta. Jakież to sympatyczne zajęcie! :joy:

2 polubienia

przy pasaniu swin trzeba bardzo myslec, bo to sprytne zwierzeta.
tych nie da sie hodowac w chlewiku - ale na pólwolnosci z glodu nie umieraja i nawet sie chetnie romnazaja

3 polubienia